Spisak Austrije: Aleksandar Dragović grabi ka još jednom „Klubu 100“

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 12:57

Izbor Franka Fode za nastavak mundijalskih kvalifikacija

Proslavio je Aleksandar Dragović protiv Kluža 100. meč u evropskim kupovima, a do kraja godine bi mogao da proslavi i 100. utakmicu za A selekciju Austrije. Iskusni štoper jeste napustio Bajer iz Leverkuzena, međutim, nastavio je da dobija pozive za državni tim, pa će prvotimac Crvene zvezde biti oslonac selektora Franka Fode u nastavku mundijalskih kvalifikacija.

Nalazi se Dragović među 25 igrača pozvanih za septembarske mečeve sa Moldavijom i Izraelom, kao i prijateljski duel sa Škotskom. Trenutno je na „koti 94“, ako bude igrao na sve tri predstojeće utakmice izbiće na 97 i biće blizu trocifrenog broja mečeva za Austriju. Do kraja godine na programu su još dva okupljanja, izvesno će napredovati na listi.

Izabrane vesti

Na njoj, u odnosu na neka prethodna okupljanja nema golmana Volfzbura Pavao Pervana, potom članova Borusije iz Menhengladbaha Štefana Lajnera i Valentina Lazara, dok je povreda izbacila iz konkurencije Sašu Kalajdžića.

Na spisku reprezentacije Austrije su:

Golmani: Danijel Bahman (Votford), Hajnc Lindner (Bazel), Aleksander Šlager (LASK);

Odbrana: David Alaba (Bajern Minhen), Aleksandar Dragović (Crvena zvezda), Martin Hintereger (Ajntraht), Filip Linhart (Frajburg), Filip Mvene (PSV), Štefan Poš (Hofenhajm), Kristofer Trimel (Union Berlin), Andreas Ulmer (Salcburg);

Vezni red: Julijan Baumgartlinger (Leverkuzen), Kristof Baumgartner (Hofenhajm), Florijan Griliš (Hofenhajm), Štefan Ilzanker (Ajntraht), Marcel Zabicer (RB Lajpcig), Luis Šaub (Keln), Ksaver Šlager (Volfzburg), Alesandro Šef (Šalke), Florijan Kajnc (Keln), Konard Lajmer (RB Lajpcig);

Napadači: Marko Arnautović (Bolonja), Mihael Gregorič (Augzburg), Erkan Kara (Rapid Beč) i Jusuf Demir (Barselona).


tagovi

FK Crvena zvezdaAleksandar DragovićFudbalska reprezentacija Australijereprezentacija Austrije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara