Hjon Min Son (©Reuters)
Hjon Min Son (©Reuters)

SPISAK JUŽNE KOREJE: Son predvodi ofanzivu na drugi krug

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 08:39

Paulo Bento nije imao mnogo nedoumica

Konačni spisak za Mundijal u Kataru objavila je i Južna Koreja. Selektor Paulo Bento nije imao mnogo nedoumica, a najveću je još pre neki dan otklonio Hjon Min Son porukom na društvenim mrežama da će predstavljati svoju zemlju na najvećoj planetarnoj smotri.

Portugalac je Sonovu poruku zvanično potvrdio jer ga je uvrstio na konačni spisak od 26 imena, uprkos tome što se zvezda Totenhema još oporavlja od loma jagodične kosti i hirurškog zahvata. Podsetimo, Son je prelom doživeo posle žestokog sudara sa Šanselom Mbembom u meču grupne faze Lige šampiona krajem prošlog meseca. Od tada je vladala velika neizvesnost hoće li Son moći da vodi ekipu u Kataru, ali on je svaku dilemu otklonio nekoliko dana kasnije.

Izabrane vesti

“U stalnom smo kontaktu sa Totenhemovim medicinskim odeljenjem. Ne znamo još tačno kada će Son početi da trenira sa nama, kada će moći da bude sa ekipom“, poručio je Bento tokom konferencije na kojoj je otkrio imena 26 putnika i dodao:

“Moramo da budemo strpljivi i čekamo, da analiziramo situaciju iz dana u dan. Imamo vremena da odlučimo i najvažnije je da se on oporavi što pre, da se oseća komforno i onda ćemo zajedno da donesemo odluku“.

Pored vedete Totenhema, u prvom planu je i štoper Napolija Min Dže Kim, trenutno verovatno najbolji centralni defanzivac Serije A! U fokusu iz Južne Koreje biće još Hi Čan Hvang iz Vulverhemptona, te dvojac Olimpijakosa In Beom Hvang - Ui Džo Hvang. Bento je takođe istakao da plejmejker Majorke Kang In Li nije označen kao direktna zamena za Sona, u slučaju da najbolji strelac Premijer lige iz prošle sezone ne bude u mogućnosti da igra.

Bento ističe da je glavni cilj da se ekipa plasira u drugu fazu Mundijala.

“Ipak, samo takmičenje na najvišem nivou je velika stvar, jer smo dobra, kvalitetna ekipa“.

Južna Koreja prvi meč na Mundijalu igra 24. novembra protiv Urugvaja. U Grupi H su još Portugalija i Gana. Tigrovi Azije učesnici su Mundijala po jedanaesti put ukupno, a deseti zaredom.

KONAČNI SPISAK JUŽNE KOREJE

GOLMANI: Sung Kju Kim (Al Šabab), Hjon Vu Čo (Ulsan), Kjin Son Bom (Čonbuk)

ODBRANA: Min Dže Kim (Napoli), Džin Su Kim (Čonbuk), Čul Hong (Daegu), Mun Hvan Kim (Čonbuk), Džon Đu Jun (Seul), Jang Von Kim (Ulsan), Te Hvan Kim (Ulsan), Kjun Von Kvon (Gamba), Ju Min Čo (Tedžon).

VEZNI RED: Vu Jang Čung (Al Sad), Sang Ho Na (Seul), Sjon Ho Paik (Čonbuk), Džun Ho Son (Šandong), Min Ću Son (Čonbuk), Čang Hun Kvon (Kimčon), Dže Sung Li (Majnc), Hi Čan Hvang (Vulverhempton), In Beom Hvang (Olimpijakos), Vu Jang Džeon (Frajburg), Kang In Li (Majorka).

NAPADAČI: Hjon Min Son (Totenhem), Ui Džo Hvang (Olimpijakos), Ke Sung Čo (Čonbuk).


tagovi

Hjong-Min SonKim Min Džereprezentacija Južne KorejeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara