Reprezentacija Kanade (Reuters)
Reprezentacija Kanade (Reuters)

Spisak Kanade: Tu je Borjan, tu je bivši štoper Javora a tu je i Bajernov dinamit

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.22. | 18:01

A tu je i legenda reprezentacije

Kanada se posle 36 godina vratila na Svetsko prvenstvo, a poznato je i sa kojim snagama će se suprostaviti Hrvatskoj, Belgiji i Maroku u izuzetno teškoj grupi.

Iako autsajderi na papiru, Kanađani bi mogli da budu nagazna mina za favorite što su pokazalo i u kvalifikacijama kada su razbili duopol Amerikanaca i Meksikanaca.

Izabrane vesti

Selektor Džon Herdman je odučio da u Katar povede većinu junaka iz kvalifikacija. Nije bilo iznenađenja na konačnom spisku. Zvezdin golman Milan Borjan je tu, kao i nekadašnji Javorov štoper Derek Korenlijus

A lepo je što se i na spisku nalazi apsolutna legenda kanadskog fudbala i reprezentacije Atiba Hačinson. Vezista Bešiktaša ima 39 godina, član je reprezentacije skoro dve decenije (od 2003.), rekorder po broju mečeva i kapiten. Ali od letos je imao povredu zbog koje rizikovao da propusti Mundijal za koji se tako dugo borio. Nije odigrao nijedan meč za Bešiktaš od početka sezone ali izgleda da se oporavio taman na vreme da ostvari mundijalski san.

Naravnoi, najzvučnije na kanadskom spislku je Bajernova zvezda Alfonso Dejvis koji u reprezentaciji igra na poziciji krila. Tu je i odlični Lilov napadač Džonatan Dejvid. Ipak, trećinu tima čine igrači iz domaćih klubova Montreala i Toronta čije imena ne znače mnogo svetskoj javnosti.

SPISAK KANADE ZA MUNDIJAL

Golmani: Dejn Sent Kler (Minesota), Milan Borjan (Crvena zvezda), Džejms Pantemis (Montreal)

Odbrana: Alister Džonston (Montreal), Sem Adekugbe (Hataj), Kamal Miler (Montreal), Stiven Vitorija (Šaves), Derek Kornelijus (Panetolikos), Džoel Vaterman (Montreal), Riči Larjia (Toronto)

Vezni red: Alfonso Dejvis (Bajern), Samjuel Pjete (Montreal), Stiven Eustakio (Porto), Ismael Kone (Montreal), Mark Entoni Kaje (Toronto), Lajam Frejzer (Denze), Dejvid Vuderspon (Sent Džonston), Atiba Hačinson (Bešiktaš), Džonatan Osorio (Toronto)

Napad: Lukas Kavalini (Vankuver), Džunior Hojlet (Reding), Tejdžon Bjukenan (Klub Briž), Ike Ugbo (Troa), Lijam Milar (Bazel), Kajl Larin (Briž), Džonatan Dejvid (Lil).

 

               


tagovi

Reprezentacija KanadeKatar2022Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara