SPISAK URUGVAJA: Pistolero i Matador četvrti put na Mundijalu, tu je i Junajtedov Pelistri

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.11.22. | 00:55

Dijego Alonso objavio 26 imena na koja računa za Mundijal u Kataru

Još jedan selektor saopštio je javnosti konačan spisak igrača kojima će raspolagati tokom Svetskog prvenstva u Kataru. Svojih 26 imena objavio je Dijego Alonso, koji je novembra 2021. nasledio klupu od Oskara Tabareza (smenjen posle 15 godina), a utisak je da reprezentacija Urugvaja putuje na Mundijal bez iznenađenja u timu.

Po četvrti put na smotri najboljih svetskih reprezentacija učestvovaće Luis Suarez i Edinson Kavani. Iako veterani, dvojica 35-godišnjaka, uz godinu dana starijeg kapitena Dijega Godina, i dalje su najveće zvezde dvostrukih svetskih prvaka.

Izabrane vesti

Pistolero u Katar stiže sa nedavno osvojenom titulom u domovini noseći dres voljenog Nasionala. Predstojeći Mundijal biće mu poslednje veliko takmičenje u reprezentativnoj karijeri, a iako u januaru puni 36 godina, moguće je da kao slobodan igrač pronađe još jedan angažman. Verovatno u Sjedinjenim Američkim Državama, mada bi dobre partije u dresu nacionalnog tima mogle i da mu donesu povratak u Evropu.

Što se tiče Kavanija, El Matador je ove sezone u sedam nastupa za Valensiju dao četiri gola. Pogađao je u tri uzastopne utakmice, protiv Elčea, Sevilje i Majorke, ali je potom povredio zglob u susretu sa Barselonom i propustio poslednja dva meča svog tima. Alonso ga je, ipak, uvrstio na svoj spisak i očekuje se da bude spreman za mečeve grupne faze protiv Južne Koreje, Portugala i Gane (koja mašta o revanšu za poraz u čuvenom četvrtfinalu SP 2010, kada je Luis Suarez namerno skrivio penal u finišu meča koji u pogodak nije pretvorio Asamoa Đan, pa je Urugvaj potom slavio na penale).

Među zvezdama urugvajske selekcije su i Liverpulov Darvin Nunjez, Realov Federiko Valverde, Totenhemom Rodrigo Betankur, Barselonin Ronald Arauho, Napolijev Matijas Olivera, Atletikov Hose Marija Himenez, Laciov Matijas Većino, Romin Mtijas Vinja, Sportingo Sebastijan Koates... Tu je i Mančester Junajtedov 20-godišnjak Fakundo Pelisteri. Mladi krilni napadač ima sedam nastupa za svoju seniorsku reprezentaciju, ali još nije debitovao za klub sa Old Traforda. Stigao je 2020. iz Penjarola za 10.000.000 evra, a prethodnih sezonu i po proveo je na pozajmici u Alavesu. Od leta je ponovo u Junajtedu, ali Ten Hag ga još nije uvodio u igru.

Mesta ovaj nije bilo za Damijana Suareza iz Hetafea, Đovanija Gonzalesa iz Majorke, Empolijevog napadača Martina Satrijana - ispred kog je pozvan Trabzonov Maksi Gomez. Izostao je i Sausolov Augustin Alvarez, te Fenerov Dijego Rosi i Kadizov Brajan Okampo.

URUGVAJ POBEDNIK GRUPE - KVOTA 3.00

SPISAK URUGVAJA ZA MUNDIJAL U KATARU:

golmani: Serhio Ročet (Nasional), Fernando Muslera (Galatasaraj), Sebastijan Sosa (Independijente),

0dbrana: Ronald Arauho (Barselona), Dijego Godin (Velez), Hose Marija Himenez (Atletiko Madrid), Matijas Vinja (Roma), Matijas Olivera (Napoli), Sebastijan Koates (Sporting Lisabon), Hose Luis Rodrigez (Nasional), Martin Kaseres (L.A. Galaksi), Giljermo Varela (Flamengo),

vezni red: Lukas Toreira (Galatasaraj), Đorđian De Arasketa (Flamengo), Rodrigo Bentakur (Totenhem), Federiko Valverde (Real Madrid), Matijas Većino (Lacio), Nikolas de la Kruz (River Plejt), Agustin Kanobio (Atletiko Paranaense), Fakundo Pelistri (Mančester Junajted), Manuel Ugarte (Sporting Lisabon), Fakundo Tores (Orlando),

napadači: Darvin Nunjez (Liverpul), Luis Suarez (Nasional), Edinson Kavani (Valensija), Maksimilijano Gomez (Trabzon).

Urugvajci su do svog četvrtog uzastopnog učešća Svetskom prvenstvu stigli kao trećeplasirani u južnoameričkim kvalifikacijama (iza Brazila i Argentine). Prvu utakmicu u Grupi H igraće 24. novembra protiv Južne Koreje, zatim se 28.11. sastaju sa Portugalom, a 2. decembra sa Ganom.


tagovi

reprezentacija UrugvajaKatar2022Luis SuarezEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara