©Reuters
©Reuters

Sportski direktor Liverpula najavio odlazak posle samo pet meseci

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.11.22. | 14:50

Zajedno sa njim na kraju sezone odlazi i šef skauting službe

Promene na Enfildu u jeku Svetskog prvenstva. I to neočekivane. Sportski direktor Liverpula Džulijen Vord saopštio je čelnicima Redsa da će napustiti klub na kraju sezone, a nedugo nakon njega odlazak je najavio i šef skauting službe Ijan Grejam.

U Liverpulu su navodno ostali zatečeni Vordovom odlukom, prvenstveno iz razloga što je na ulogu sportskog direktora stigao prošlog leta. Vord je prethodno bio skaut i asistent u klubu da bi pre pet meseci nasledio dugogodišnjeg sportskog direktora Liverpula Majkla Edvardsa koji važi za jednog od najzaslužnijih za uspeh kluba u prethodnim godinama. Međutim, Vordu se izgleda zasitio pa će prema navodima Atletika na pauzu od fudbala.

Izabrane vesti

Za njim će i Ijan Grejam, takođe na kraju sezone, kako bi čelnicima Liverpula ostavio dovoljno vremena da pronađu zamenu. Grejam je u klub stigao još 2012. godine iz firme "Decision Technology" koja je sarađivala sa tadašnjim Liverpulovim direktorom fudbala Damijenom Komolijem. Tokom desetogodišnjeg boravka na Enfildu radio je na unapređenju Liverpulovog odeljenja za podatke sa fokusom na dovođenju pojačanja i analizom fudbalera. Razlog njegovog odlaska za sada nije poznat.


tagovi

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara