Tim Srbije u Leskovcu (©MN Press)
Tim Srbije u Leskovcu (©MN Press)

SRBIJA – OCENE: Piksi za istoriju, Orlovi ostali dužni dobrog fudbala

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.11.23. | 17:28

Babić se iskupio, Živković pokvario utisak, Mitrović bez lopte

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Bio je u prvom poluvremenu potpuno besposlen, Bugari nisu prešli centar, ali u drugom – druga priča. Najpre je imao jednu neverovatnu odbranu, za koju se ispostavilo da je ofsajd, a onda je primio gol, kod kojeg nije bilo njegove krivice. Agonija se nastavila, pošto ga je malo potom i Despodov matirao, u situaciji jedan na jedan.
Ocena
6
Nikola MilenkovićOdbrana
Oba gola pala su sa kontra strane, tako da tu nije bilo njegove krivice. U prvom delu agresivan kao nikad do sad, padali su Bugari oko njega kao snoplje. Ni Despodov se nije naigrao u tom prvom delu, ali kasnije, kada Milenković nije bio uz njega, pobegao je i postigao gol.
Ocena
6
Miloš VeljkovićOdbrana
Postigao je gol, koji je trebalo da otvori vrata pobede, ali... Dobro se nosio sa kršnim Kolevom, koji je umeo i rvačkim zahvatom oko vrata da ga baci na pod. Ipak, pala je u senku i njegova solidna partija posle dva primljena gola i preokreta.
Ocena
6.5
Srđan BabićOdbrana
Otišao previsoko i izgubio trku sa daleko bržim Rusevim, koji ga je ostavio koji metar iza sebe, a onda nije stigao ponovo da se vrati da zatvori novi pokušaj istog igrača, koji je postigao gol, koji je nagovestio preokret. A, onda se iskupio pogotkom u 82. minutu, koji je vratio boju u lica Orlovima.
Ocena
6
Andrija ŽivkovićVezni
(do 77. minuta) Sasvim dobra partija, pogotovo u prvom poluvremenu. Sve akcije Srbije su išle preko njega i Kostića, s tim što je Živković uspevao više problema da im napravi. A, onda kardinalna greška, poklonjena lopta za drugi gol Bugarske, bez ikakvog razloga, usled potpunog pada koncentracije.
Ocena
6
Nemanja GudeljVezni
Vrlo dobar. Pogotovo u prvom poluvremenu sticao se utisak da je bukvalno na svakom delu terena. Skoro bez izgubljenog duela, bez lošeg pasa, svako rešenje mu je bilo na mestu i pravovremeno. Nije imao sreće da postigne vodeći gol, pogodio je prečku nakon kornera, ali makar je Veljković poslao fudbal u mrežu posle toga. Gudeljev kvalitet je što može da igra i štopera i zadnjeg veznog, ali za srpsku reprezentaciju je, bez dileme, daleko potrebniji kao vezista.
Ocena
6.5
Saša LukićVezni
(do 77. minuta) Često je ostajao iza Gudelja, ispred odbrane, dobro je zatvarao prostor, ništa Bugari kroz sredinu nisu napravili. Manje ga je bilo u ofanzivnim akcijama nego što smo očekivali od njega. A, onda i kod njega pomračenje u sekundi, nesporazum sa Živkovićem i otvorena gol šansa Despodovu za kontru i gol.
Ocena
5.5
Filip KostićVezni
(do 85. minuta) Naigrao se Kostić kako odavno nije, imao je loptu u nogama u svakom drugom srpskom napadu. Ali – ništa nije uspeo da iskreira iz toga. Jako malo centaršuetva je uspelo da prođe pored bugarskog bloka, a gotovo svaki je bio nizak, po zemlji, van Mitrovićevog domašaja. Pored toga, jako loša reakcija kod prvog bugarskog gola, slabo izbačena lopta, koju je prvo mogao da propusti golmanu.
Ocena
6
Dušan TadićVezni
Kao Srbija, sa dva lica u dva poluvremena. U prvom razigran, „raspevan“ po terenu, bacao je Bugare driblinzima na zemlju, dizao publiku na noge, izazivao vrisku dece na tribinama. Mada, nije uspeo da pošalje neki od njegovih prepoznatljivih pasova kojima bi spojio sa golom Mitrovića ili nekog drugog saigrača. U drugom delu dosta slabije, manje vidljiv na terenu, ali mu se piše na konto nova asistencija, kod Babićevog gola.
Ocena
6.5
Filip ĐuričićVezni
(do 62. minuta) Dosta truda u njegovoj igri, stizao je i da oduzima lopte i da podeli pasove, ali ga je falilo u završnoj trećini terena, da tu odigra pas za gol ili da uđe u gol šansu.
Ocena
6
Aleksandar MitrovićNapad
(do 85. minuta) Samo jedan šut u okvir gola, glavom u prvom poluvremenu, manje je od očekivanog kada je Mitrović u pitanju. Ali, prosto, nije bilo lopti za njega, premalo je centaršuteva stizalo s boka, dok su one koje su kretale kroz sredinu, ostajale zaglavljene negde na ivici bugarskog šesnaesterca.
Ocena
5.5
Dušan VlahovićNapad
(od 62. minuta) Uneo je agilnost na teren, agresivnost, uspeo da postigne gol, ali je poništen zbog ofsajda. I u poslednjem minutu je imao solidan udarac, koji je golman odbranio, doduše upućen iz teške pozicije.
Ocena
6
Nemanja RadonjićVezni
(od 77. minuta) Premalo vremena da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Ivan IlićVezni
(od 77. minuta) Premalo vremena da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Nemanja MaksimovićVezni
(od 85. minuta) Premalo vremena da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Filip MladenovićVezni
(od 85. minuta) Premalo vremena da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Igra nerava, kao kroz cele kvalifikacije. I ova utakmica je bila njihova slika i prilika: Srbija je prošla na Evropsko prvenstvo, međutim, ponovo su utisci ostali dosta ispod očekivanja. Potpuni kuriozitet je da su Orlovi prošli na šampionat, a da nisu uspeli da osvoje ni bod protiv pobednika grupe Mađarske, niti da pobede u dva meča „fenjeraša“ Bugarsku. Iz poptune kontrole u prvom poluvremenu, Srbija je ispustila utakmicu i morala da juri da izbegne poraz. Otišlo se na EP i to jeste uspeh vredan pažnje, ali da se ne lažemo: Orlovi su nam u ovim kvalifikacijama ostali dužni dobrog fudbala.
Ocena
6



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Srđan BabićMiloš VeljkovićVanja Milinković SavićNikola MilenkovićAndrija ŽivkovićNemanja GudeljFilip KostićDušan TadićAleksandar MitrovićDušan VlahovićSaša LukićFilip ĐuričićNemanja RadonjićNemanja MaksimovićIvan IlićFilip Mladenović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara