Starteri u Budimpešti (Reuters)
Starteri u Budimpešti (Reuters)

SRBIJA – OCENE: Selektor kasno priznao grešku, Gaćinovića sputala velika očekivanja

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.10.23. | 23:17

SMS izgubio ključeve igre, Mitroviću drugi „ukrali“ golove

Pogledajte kako smo okarakterisali učinak Orlova na gostovanju u Budimpešti

Izabrane vesti

Vanja Milinković SavićGolman
Ništa nije mogao da uradi kod dva gola Mađara, tu ne snosi krivicu. Pre toga je imao dva, tri dobra izletanja kod centaršuteva, praktično bio bez prilike da se istakne. Utakmice kakve golmani najviše mrze... U finišu je pokupio nekoliko lopti i spasao se većih iskušenja.
Ocena
6
Nikola MilenkovićOdbrana
Sve do prvog gola je bio odličan, pravovremen, stamen, izgledao je impresivno. A, onda je sevnula kontra preko Nega, ponovo nije bilo ofsajda, jer je Milenković ostao kao najbliži golmanu, kao dva puta protiv Kameruna. Još onda nije stigao ni da zatvori put Vargi. Posle toga je ponovo bio na korektan, istina, u drugom poluvremenu više gledali kako da sačuvaju rezultat.
Ocena
5.5
Strahinja ErakovićOdbrana
(Do 46. minuta) – Nije desni bek, niti Srbija u ovom momentu ima desnog beka reprezentativnog kalibra i zato je formacija sa četvoricom pozadi do sada bila neupotrebljiva. Bio je vrlo tih u napadu u prvih pola sata do te mere da je SMS morao rukama da mu pokazuje da se pomeri ponekad napred. Kasnije se oslobodio, ali videlo se da to nije njegova najbolja uloga. I on je kasnio kod prvog gola Mađara, više je pogledom ispratio Vargu kako se namešta na udarac.
Ocena
5.5
Strahinja PavlovićOdbrana
Najbolji deo odbrambene četvorke iz prvog poluvremena. Morao je često da izlazi na bok da pomaže Terziću, gde su ga i zatekla oba gola Mađarske. U duelima standardno stamen, nepobediv, dok je ovog puta manje rizikovao sa iznošenjem lopte preko polovine terena.
Ocena
6.5
Aleksa TerzićOdbrana
(Do 46. minuta) 5,5 – Mogao je da ima asistenciju na kontu da je Gaćinović njegov odličan pas pretvorio u gol. Ali, malo posle toga postao je jedan od tragičara, jer je njemu Nego pobegao kod prvog gola i „namestio“ vođstvo Mađara. Išao je napred, ubacivao se, ali su domaćini osetili da je u defanzivi slabija tačka od desnog srpskog boka i mnogo više su tu stranu eksploatisali.
Ocena
5.5
Nemanja GudeljVezni
Korektna partija i na poziciji zadnjeg veznog u prvom i kao štoper u drugom poluvremenu, mada je upadljivo da je za reprezentaciju Srbije mnogo ubedljiviji kada igra u veznom redu. Oduzeo je dosta lopti, nosio ih napred, nameštao se u dva-tri slučaja na šut, koji nije uspeo da prođe do golmana Mađarske.
Ocena
6
Saša LukićVezni
(Do 84. minuta) 6 – Najbolji fudbaler Mađarske Soboslaj se nije naigrao fudbala, jer je Lukić uspevao da bude na pravom mestu u svakom trenutku. Ništa od svega što je domaćin napravio nije došlo kroz sredinu, već isključivo, u prvom poluvremenu, preko njihovog desnog boka. Mogao je i Lukić da testira udarac u dva navrata, imao je otvorene pozicije, ali se odlučio da dodavanja, koja nisu donela efekat.
Ocena
6
Andrija ŽivkovićVezni
Očekivalo se više od Živkovića, jer je u vrhunskoj formi u PAOK-u, a konačno je dočekao i da zaigra na svojoj poziciji u reprezentaciji. Piše mu se asistencija iz kornera, ali je veći utisak ostavio jako loš pas za Mitrovića u situaciji dva na jedan, kada je Srbija kod 0:0 morala da povede. Imao je Andrija dosta loptu kod sebe u prvom delu meča, ipak nije uspeo da to iskoristi.
Ocena
6
Mijat GaćinovićVezni
(Do 67. minuta) 5 – Silno ga je ishvalio selektor pre nekoliko dana, pa ga gurnuo u startnu postavu i sve to kao da je preterano opteretilo povratnika u tim Srbije. U prvom poluvremenu je pogrešio u gotovo svakom kontaktu s loptom, propustio najbolju šansu da dovede Orlove u vođstvo. Tek na kraju poluvremena imao zapažen prodor i šut koji je izblokiran. U drugom delu nešto bolji, ali opet bez konkretnog učinka.
Ocena
5
Sergej Milinković SavićVezni
Dobio je ključeve igre u svoje ruke izostankom Tadića u prvom poluvremenu i nije uradio ništa. Bilo je povremeno i frustracije u njegovim gestovima jer se ekipa nije kretala onako kako je on mislio da treba. Nekoliko pokušaja da odigra pasove „ispod zemlje“, kako se to kolokvijalno kaže, nije prošlo. U drugom delu pomeren dalje od gola i tu se tek utopio do nevidljivosti.
Ocena
5
Aleksandar MitrovićNapad
Bilo ga je svuda. Stizao je i na bok i u sredinu terena, tražio je loptu, videlo se da je inspirisan, da mu se igra. Živkovićev loš pas ga je sprečio da pogodi u prvom poluvremenu, dok je u drugom postigao dva gola koja su poništena zbog ofsajda drugih igrača.
Ocena
6
Filip KostićVezni
(Od 46. minuta) – Dugo se čeka da Kostić prikaže utakmicu u dresu Srbije kao što je to, recimo, radio prošle sezone često za Juventus. Ušao je u igru u drugom delu i nikakav pomak u napadu nije doneo, dok 15 minuta pre kraja nije ni video da mu se protivnički igrač ubacio iza leđa, koji je promašio čist zicer.
Ocena
5.5
Dušan TadićVezni
(Od 46. minuta) – Šokantna je bila odluka selektora da ostavi kapitena na klupi. Tadić se trudio u nastavku da pokaže Stojkoviću kakva je to bila greška, međutim i pored velikog truda nije uspeo mnogo toga da učini. Svaki put kada bi primio loptu, po trojica Mađara su bila oko „desetke“, nekoliko pokušaja da „podvali“ pas do Mitrovića nije prošao.
Ocena
6
Filip ĐuričićVezni
(Od 67. minuta) – Slabo se ulazak Đuričića odrazio mna igru Srbije, meč je polako već ulazio u fazu kada su Mađari stajali iza lopte i zatvarali sve prolaze ka svom golu.
Ocena
5.5
Nemanja RadonjićVezni
(Od 75. minuta) – Premalo na terenu da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Petar RatkovNapad
(Od 84. minuta) - Premalo na terenu da bi bio ocenjen.
Ocena
-
Dragan StojkovićTrener
Cele kvalifikacije Srbija igra slabo. Daleko je od igre koju je pokazivala u prethodnom ciklusu, kada je bez poraza otišla na Mundijal. Po logici stvari trebalo je na putu ka Evropskom prvenstvu da igra još bolje, jer je gotovo ceo tim ostao na okupu. A, u stvari partije i samim tim rezultati su sve slabiji. Odlučio je Piksi da se kocka kada vreme nije, tumbao je formaciju, pa se „vadio“ na poluvremenu poput kockara kojem je pao tiket posle 45 minuta. Sve što je moglo da krene naopako, otišlo je u dvomeču sa Mađarima. Na kraju nije bilo ni mrve sreće za Srbiju, a kažu da je treba zaslužiti. Orlovi, očigledno, ni tu naklonost talije nisu izborili. Sada je situacija „ili – ili“. Crna Gora mora da se dobije u utorak veče ili put na EP više neće biti u rukama Piksijevog tima. Rasplet kvalifikacija, u ovakvom sastavu grupe, koji niko nije mogao ni da zamisli.
Ocena
5



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeOrlovikvalifikacije za EPkvalifikacije za epKvalifikacije za Euro 2024EURO 2024Vanja Milinković SavićStrahinja PavlovićStrahinja ErakovićNikola MilenkovićAleksa TerzićNemanja GudeljSaša LukićAndrija ŽivkovićSergej Milinković SavićAleksandar MitrovićMijat GaćinovićFilip KostićDušan TadićNikola RadonjićFilip ĐuričićPetar RatkovDragan Stojković PiksioceneOcene Srba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara