Srpkinje pale pred pritiskom, Portugalija okončala bajku...

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 21:54

Ženskoj reprezentaciji Srbije posle večerašnjeg poraza samo teorija saveznik u borbi za odlazak n a Mundijal - 2:1

Počelo je bajkovito, završilo se tragično! Ženska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da napravi odlučujući korak ka baražu za odlazak na Prvensto Sveta, pošto je večeras poražena od Portugalije u Staroj Pazovi - 1:2.

Imale su izabranice Predraga Grozdanovića čistu situaciju ispred sebe. Pobeda im je bila potrebna da otvore vrata raja i stignu nadomak istorije. Imala je Srbija i vođstvo, ali kao da su najbolje fudbalerke Srbije pale pod pritiskom. Tinjala je nada u konačan uspeh i kada su gošće okrenule rezultat, ali jednostavno karte se nisu posložile ove večeri. Portugalija je smogla snage da okrene rezultat, iskoristi slabosti u odbrambenom redu naše selekcije i zasluženo slavi.

Izabrane vesti

Teorija će i dalje biti saveznik Srpkinja. Potrebno je da savladaju Izraeal u poslednjem kolu, i nadaju se kiksu večerašnjeg rivala u sudaru sa Turskom. Procenite koliko je to realno.

Međutim, bez obzira na ishod poslednjeg kola, reprezentativkama Srbije treba čestitati na svemu. Pamtiće se ovaj kvalifikacioni ciklus, ona istorijska pobeda protiv Nemačke. Ove noći je bilo potrebno malo više sreće i snage.

Posebno, što su Srpkinje dobile snažnu adrenalinsku injekciju na početku susreta. Igrao se šesti minut meča kada je Anđela Frajtović izvela slobodan udarac sa nekih 40 metara. Svi su očekivali centaršut, ali je Anđela poslala “sveću” ka golu rivala, lobovala golmana Pereiru i donela erupciju oduševljenja na tribinama. Sve je izgledalo idealno. Delovala je vrlo raspoložena naša selekcija, Jovana Damjanović je nosila direktne rivalke na leđima. Međutim, Portugalija se trgla. Počela da pomera linije ka centru igrališta i da stalno napada naš defanzivni red. Nekako su odolevale naše devojke, ali su pale u vrlo nezgodnom trenutku. Pet minuta pre poluvremena.

Tada je odigrana povratna lopta, a Žoana Marćano je sa 16 metara opalila dijagonalu. Nije to bila prejaka lopta, međutim bežala je od Milice Kostić i pogodila dalji ugao.

Portugalija je do kraja poluvremena postigla još jedan pogodak, i to posle odlične akcije i još bolje reakcije napadača Franciske Nazaret.

Imalo je šta da se vidi u nastavku. Pokušavala je Jovana Damjanović, grizla je Tijana Filipović. Međutim, Portugalke su imale mnogo više snage. Delovale su svežije. Spašavala nas je stativa posle udarca Diane Silve, branila je i nemoguće Milica Kostić.



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara