Lazar Marković protiv Mladosti (© MN Press)
Lazar Marković protiv Mladosti (© MN Press)

Stanojević: Marković nije sporan, ali mora da se menja! Hoću da svi ostanu i pojačanja do 11. januara

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 16:40

„Definisali smo šta nam je potrebno“, kaže trener Partizana

Takmičarske obaveze su gotove – kreće groznica prelaznog roka. U njemu kao jedna od centralnih tema, kad je reč o Partizanu, nametnuo se status Lazara Markovića.

To što je dao dva gola u završne dve runde jesenjeg dela šampionata teško da će popraviti status nekadašnjeg reprezentativca Srbije.Tim pre što je mesecima unazad bio neubedljiv. Veće su šanse da krilni napadač posle godinu i po povratničkog mandata napusti Humsku, naročito ako se kontakti sa klubovima iz Katara pretoče u konkretnu ponudu. I da ostane, nekim slučajem, među crno-belima teško da za ovako bledog Markeca ima mesta u prvih 11, mada trener Aleksandar Stanojević ostavlja mogućnost preokreta.

Izabrane vesti

I dalje mislim ono što sam rekao juče“, podseća Stanojević da je 26-godišnjeg Čačanina upozorio da nije konstantan. „Godinu dana je stalno u nekim povredama. Nije mu lako. Mada, njegov status uopšte nije sporan, igrao je gde je igrao (Benfika, Liverpul, Fenerbahče, Sporting, Anderleht, op, au), ali će morati da popravi neke stvari. To što je dao golove Voždovcu i Mladosti je dobro, međutim, važnije mi je kako je dobro ušao u te utakmice. Kako trenira – neće igrati, ali... Ipak je dete Partizana, ne bi trebalo o njemu raspravljati na taj način“.

Lazar Marković ni na nebu, ni na zemlji. Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić i Slobodan Urošević pred kancelarijom generalnog direktora Miloša Vazure kako bi potpisali nove ugovore. A trener se nada da će ne samo pomenute, već sve koji su mu sad na raspolaganju imati i na proleće.

Što se mene tiče, voleo bih da svi ostanu. Ako klub ima dobru ponudu, a igrači žele da idu, otvoren sam i za tu opciju“.

Izvesno je, biće i sveže krvi.

Tačno znamo šta nam je potrebno od novajlija. Definisali smo ih. Bitno je da imamo širi kadar. Najvažnije je da svi treniraju onako kako tražimo“.

Stanojević (© Star sport)Stanojević (© Star sport)

A naredni trening predviđen je za drugi dan Božića.

Početak priprema za drugi deo sezone je 8. januara, stranci su dobili slobodno do 11. januara, a meni je važno da dotad stignu i oni koje želimo da dovedemo, da svi budemo na okupu do 15. januara kad odlazimo u Tursku“.

Pohvalio je trener Partizana spremnost Bojana Ostojića da uskoči u prvih 11 usled iznenadne povišene telesne temperature Svetozara Markovića, rekao da je Aleksandar Popović kvalitetan golman, ovlaš se dotakao Sejdube Sume i Ivana Obradovića (pozitivne ocene) i objasnio da je strepeo od susreta sa Mladosti, završenog ubedljivom pobedom (4:0).

Pribojavali smo se poslednje utakmice pred pauzu, takve su uvek teške. Na početku smo bili nervozni, malo smo i mi s klupe digli tenziju, nismo hteli da se opuštamo. Isprva su nas Lučanci ugrožavali, pokazali da neguju tvrd fudbal, kasnije smo lako dolazili do njihovog gola. U završnih 30 minuta šansu da se pokažu imali su i talenti iz naše škole. Stabilizovali smo se, idemo korak po korak“, zaključio je Aleksandar Stanojević.


tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara