Takvi stranci su potrebni Partizanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.12.20. | 15:47

Suma sa dve asistencije, Asano 12. jesenjim golom i Natho iz penala protiv Mladosti iz Lučana vodili crno-bele do osmog uzastopnog slavlja – 4:0

Konstantnost. Danima je ta reč titrala na usnama Aleksandra Stanojevića. Možda još nije doprla do ušiju svih fudbalera Partizana. Do stranaca jeste. Pod trenerovim zahtevom „ko ne daje 200 odsto neće biti s nama“, postarao se triling legionara da pokaže šta u savremenom sportu znači svakodnevno potvrđivanje, asistencijama i golovima utabao put ka pobedi nad lučanskom Mladosti (4:0) za odlazak na zimski raspust u dobrom raspoloženju.

Mada je u njihovom odnosu prema obavezama i doprinosu rezultatima bilo oscilacija, koštale su Parni valjak ogromnog bodovnog zaostatka za Crvenom zvezdom, igrači iz uvoza daju poseban šmek igrama Parnog valjka. Kad ustanu na desnu nogu. Ove srede svi su potrefili. Sejduba Suma, Takuma Asano i Bibars Natho vodili sastav sa crno-bele strane Topčiderskog brda do osme vezane pobede u takmičarskim utakmicama, vredne ostanka na drugom mestu bez obzira kako se okonča novosadski derbi Vojvodine i Proletera četvrtak od 15 sati.

Izabrane vesti

Povukao je najpre Sejduba Suma. U doslovnom i prenesenom značenju. Kao da ga je motivisalo nedavno javno „ribanje“ trenera. Podelio je dve asistencije i udvostručio doze iz susreta sa TSC-om i Čukarički, ilustrujući značaj ekipi. Njegova četiri tačna proigravanja u isto toliko završnih kola jesenjeg dela sezone najbolji su pokazatelj da je shvatio da mora da se menja. Prvo, u polukontri za Takumu Asana, koje je Japanac (u uvodu susreta uzdrmao prečku) pretvorio u 12. gol ove sezone. Drugo, za Ivana Obradovića za prvenac levog beka u povratničkom mandatu.

Između dva pasa Gvinejca i begova Asana koji je sve vreme ubacivanjima maltretirao odbranu Mladosti, smestio se novi pogodak Bibarsa Natha. Sedmi u režiji Izraelca ove sezone, svaki put iz jedanesterca, protiv Lučanaca opravdano dosuđenog pošto je pred odlazak na odmor Damjan Krajišnik oborio Igora Vujačića. Takve zicere Natho ne propušta.

Za naplatu uočljive inicijative Parnog valjka i slomljen otpor tek povremeno otresitih, ali bez završnog udarca ne tako opasnih Lučanaca. Iako su preko Lazara Jovanovića istrčavali kontre, nedostajao je gostima napadač sposoban da udari pečat. Možda zato što je najbolji strelac tima Milan Bojović ostao na klupi...

Teško da bi prisustvo drugog najefikasnijeg fudbalera u istoriji Superlige (67 golova) promenilo ishod, jer je Partizanu teško parirati kad ima ovako raspoložene strance. Kontorliše meč, ostatak tima oseća se komotnije, pa je tako povratnik Ivan Obradović s početka druog dela otklonio sve dileme oko pobednika, a pečat drugim preciznim hicem (poentirao u subotu protiv Voždovca) udario Lazar Marković na pas Miloša Jojića.

Bila je to 14. pobeda Parnog valjka u Beogradu na 15 međusobnih mečeva sa Mladost. Još bitnije: zaokružena 2020. bez poraza kod kuće. Uz 17 slavlja i samo jedan remi. Onaj oktobarski sa Crvenom zvezdom. Da bi se u lider Superlige u perspektivi ugrozio Partizanu su produktivni stranci potrebni na svakoj utakmici. Ne samo ponekad.




SUPERLIGA SRBIJE, 19. KOLO

PARTIZAN - MLADOST 4:0 (2:0)

(Asano 24, Natho 42 pen, Obradović 59, Marković 84)

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Milan Mitić

Žuti karton: Vujačić (Partizan), Šatara, Krajišnik (Mladost)

PARTIZAN: Popović – Banjak, Ostojić, Vujačić, Obradović – Šćekić, Natho (od 66. L. Pavlović) – Asano (od 61. Marković), Suma (od 66. Jović), F. Stevanović (od 61. Jojić) – Holender (od 66. Štulić). Trener: Aleksandar Stanojević.

MLADOST: Zečević – P. Jovanović, Mićević, Šatara, I. Milošević – Žunjić, Krajišnik, Regis, Marković, L. Jovanović (od 71. Babić) - Odita (od 65. Kos). Trener: Nenad Milovanović.


SUPERLIGA - 19. KOLO

Sreda

Partizan – Mladost 4:0 (3:0)

/Asano 22, Natho 42pen, Obradović 59, Marković 84/

Rad – Spartak 0:1 (0:1)

/Milošević 35pen/

Zlatibor – Mačva 0:1 (0:0)

/Mihajlović 58/

OFK Bačka – Radnički Niš 1:2 (0:1)

/Ratković 63 - Đuranović 4, Kojić 92/

16.00: (1,65) Napredak (3,70) Novi Pazar (5,70)

16.00: (2,55) Javor (3,25) Voždovac (2,80)

16.00: (2,70) Radnik (3,10) Čukarički (2,75)

16.00: (15,0) Metalac (8,50) Crvena zvezda (1,15)

Četvrtak

13.00: Inđija - TSC

15.00: (1,50) Vojvodina (4,00) Proleter (7,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bibars NathoTakuma AsanoSejduba SumaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara