Stanojević (foto: MN Press)
Stanojević (foto: MN Press)

Stanojević: Ne nadam se više, brutalno smo pokradeni, oduzeta nam je titula

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 22:52

"Mnogo sam razočaran", istakao je trener Partizana

Poželeo je Aleksandar Stanojević prošlog leta da Partizan što duže bude u trci za šampionski pehar i, ako se iz tog ugla posmatra stvarnost, može da bude zadovoljan. Njegovi izabranici su došli u poziciju da u poslednjem kolu budu konkurentni za naslov.

Mada, i njima se čini kako to nije izvodljivo, jer im u subotu važi samo jedan scenario: da savladaju niški Radnički u Humskoj, a da Crvena zvezda izgubi od Voždovca.

Izabrane vesti

"S obzirom na to kakve se stvari dešavaju, nije realno da u ovom trenutku uzmemo titulu. Tačnije, nije nam dozvoljeno. U više situacija smo bili brutalno pokradeni. To je suština, to su činjenice, ništa ne pričam napamet. O njihovim (Crvene zvezde, op. au) utakmicama neću da pričam, ali u našim nam je oduzeta titula koju smo zaslužili. Mnogo sam razočaran. Ne nadam se više. Pratim kako sve funkcioniše u poslednje vreme, vidim u kom pravcu sve ide“, istakao je Stanojević posle meča na krovu Tržnog centra „Stadion“ u kome su crno-beli slavili 3:0.

Da bi se Partizan popeo na prvo mesto potrebna mu je pomoć Zmajeva, da savladaju aktuelenog šampiona u utakmici koja može da ih promoviše u Evropu.

"Verujem u ekipu Voždovca, moguće je da iznenade, svakako, ali neće moći da dođu uopšte u tu situaciju. Može da priča ko šta hoće, tu su činjenice. Kao što ni nama nije dozvoljeno da pobedimo na nekim utakmicama. Ne znam ni kako da radim i funkcionišem u ovoj situaciji“, misli Stanojević na mečeve sa Napretkom i Čukaričkim na kojima je Parni valjak ostao bez četiri boda. "Svaka čast mojim momcima što i pored toga izvlače motivaciju i veruju do kraja“, dodao je trener crno-belih.

Sve izrečeno ostavlja otvorenim pitanje da li Stanojević vidi sebe na klupi Partizana u narednoj sezoni.

"Ne znam sad. Nije ni trenutak, ni mesto da pričamo o tome. Idemo na druge teme".

S dva gola, istorijske važnosti za klub iz Humske, kao posebna tema nametnuo se Rikardo Gomeš, koji je postao rekorder crno-belih po broju golova u jednoj sezoni (37). Ipak, zbog još nečega je napadač iz Afrike bio u centru pažnje. Tokom drugog poluvremena na provokacije navijača Voždovca (čak i na rasnoj osnovi) uzvratio je na neprikladan način.

"Ne znam, stvarno, šta se desilo. Bila je korektna utakmica“, kratak je bio Stanojević.

Što se tiče rezultata, gosti su lako slavili 3:0,

"Od prvog trenutka smo krenuli snažno, dali gol (poništio ga VAR, op. au), stvorili dve šanse, kasnije dali golove iz penala. Zasluženo smo stigli do prednosti. Teško je protiv Voždovca, jer želi da igra, napada sa dosta fudbalera, bio je opasan, ulazio nam je u 16 metara, ali smo kontrolisali meč“.

A susret je imao neuobičajen uvod, umesto u planiranom terminu (od 16.30) počeo je četiri sata kasnije zbog dojave o navodnoj bombi podmetnutoj u tržnom centru "Stadion".

"Na nas to nije uticalo. Samo smo produžili odmor na „Teleoptiku“, igrači su bili po sobama. Odgovaralo nam je, zato što je u pola pet bilo baš vruće, oko 32 stepena, kažu da se na krovu temperatura penje i do 50, tako da bolje što je ovako“, zaključio je Stanojević.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara