Statistički presek posle prvih 20 utakmica Mundijala: Četvrtina utakmica završena 0:0, samo sedam puta došlo 3+

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.22. | 10:21

GG izostalo na više od polovine mečeva...

Mnogo je polemika vezano za katarski Mundijal u javnosti širom sveta. Da li je zima pravo vreme za održavanje Svetskog kupa, odnosno da li je Bliski istok pravo mesto za održavanje istog - na ova pitanja najčešće se vode debate.

Ono što je egzaktno i oko čega nema rasprave jesu brojke. A one pokazuju da je ovogodišnji turnir u odnosu na Rusiju 2014. za nijasnu efikasniji, odnosno da je spram Brazila 2014. postignut značajno manji broj golova.

Izabrane vesti

Uz napomenu da govorimo o uzorku od prvih 20 utakmica...

Dakle, u prvih šest dana Mundijala postignuto je ukupno 49 pogodaka, što daje prosek od 2,45 po utakmici. Za isti period u Rusiji palo je 45 pogodaka, a u Brazilu pre osam godina čak 60.

Ono što bode oči jeste veliki broj susreta bez golova. U Kataru ih je dosad bilo čak pet, iliti jedna četvrtina. To je ujedno i najčešći rezultat od starta takmičenja. Pitate se otkud onda veći prosečan broj golova u odnosu na Rusiju? Prosto je, stvar su izvukli s onih 6:2 Englezi i Iranci, zatim Španci sa 'sedmicom' protiv Kostarike, te utakmice Francuska - Australija i Portugal - Gana, gde smo videli po pet pogodaka.

Kratak kladioničarski pregled ovako bi izgledao: dominira tip 0-2, pošto na 13 od 20 mečeva nije postignuto više od dva gola; 3+ je došlo u sedam navrata, od čega pet puta sa više od tri pogotka; GG izostalo na više od polovine susreta - došlo na svega osam utakmica.

Kada se vratimo osam godina unazad, do Brazila: 3+ smo imali na 15 od prvih 20 mečeva, 0:0 tek u dva slučaja.

Strelci u Kataru, očito, još nisu podesili nišanske sprave. Čekamo da vidimo kaav će učinak danas imati. Program otvara okršaj Tunisa i Australije, a zatvaraju Argentinci i Meksikanci...



tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara