Romelu Lukaku, Milan Škrinijar i Aleksis Sančez (©Shutterstock)
Romelu Lukaku, Milan Škrinijar i Aleksis Sančez (©Shutterstock)

Subota u Seriji A: Kontevo pravilo "ćuti i okreći pedale", Mihajlović obećao bitku Interu

Vreme čitanja: 10min | sub. 03.04.21. | 11:12

Kompletan program 29. kola italijanskog šampionata na programu je danas

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Po ustaljenom običaju svi mečevi Serije A se igraju u subotu pred Uskrs. Najviše pažnje privlače mečevi timova koji se bore za skudeto i Ligu šampiona. Inter gostuje u Bolonji gde nije izgubio u poslednjih 20 godina, poslednji poraz datira iz šampionata 2001/2002, i po pravilu pobeđuje sa 3-1. U Torinu se igra derbi na život i smrt: Granate se bore za goli prvoligaški status, Juventusa za mesto u Ligi šampiona. Trener Andrea Pirlo i pored važnosti meča nije pozvao u tim trojicu “nestašnih fudbalera”, Artura, Dibalu i Mekenija.

Izabrane vesti

Trener Atalante Đan Pjero Gasperini želi da proslavi drugu uzastopnu “Zlatnu klupu” sa pobedom nad Udinezeom. Roma dolazi u Ređo Emiliju sa mnogo manje oslabljenim timom nego što je to izgledalo do pre dva dana dok polemika oko odluke Sasuola da ostavi u izolaciji reprezentativce Italije ne jenjava. Navijači Lacija se nadaju da će njihovi ljubimci posle jučerašnje najave trenera Simonea Inzagija da je spreman da potpiše produžetak ugovora podariti svom kormilaru pobedu na Specijom i pored toga što neće biti povređenog Luisa Alberta.

Napoli, ruku na srce, ne bi trebalo da ima većih problema protiv Krotonea, dok, ako je verovati tradiciji, na Marasiji je viđen “X”, čak deset puta u poslednjih 15 mečeva su remizirali Đenova i Fjorentina. Na Sardiniji Kaljari traži da se uvhati za slamku spasa protiv Verone i trener Semplići lansira tandem Žoao Pedro-Pavoleti.

BOLONJA - INTER (20.45)

Antonio Konte, ako pobedi večeras sa njegovim Interom, postaće drugi trener u istoriji Nerazura sa najdužom serijom trijumfa: devet. Samo Roberto Mančini je imao dužu nisku uspeha: rekordnih 17 iz sezone 2006/2007. Trener Inter i njegovi igrači će imati dodatni motiv večeras protiv Bolonje jer im je tim Siniše Mihajlovića ugasio prošlog leta poslednju nadu da mogu da dođu do skudeta u prošloj sezoni pobedivši ih na San Siru 2-1 i igrajući 20 minuta sa igračem manje.

Inter se vraća na teren sa gotovo najjačim sastavom, nedostajaće samo Stefan De Fraj i Ivan Perišić. De Fraj nije više pozitivan na Kovid-19, ali je odradio samo jedan trening sa klupskim drugovima i Antonio Konte je orjentisan da ga sačuva za meč sa Sasuolom u sredu, dok će se reprezentativac Hrvatske, po svoj prilici, pridružiti saigračima sledećeg vikenda na utakmici sa Kaljarijem. Umesto Holanđanina u startnoj postavi će biti Ranokja, a Jang će zemeniti Hrvata. Na klupi Intera će biti Vidal koji se oporavio od operacije u rekordnom roku za meč sa Bolonjom.

20.45: (7,25) Bolonja (4,40) Inter (1,45)

S druge srane, Siniša Mihajlović ima nekoliko važnih igrača na koje ne može da računa, od golmana Skorupskog (Kovid-19) preko Mbajea i Medela (povreda) do centarfora Palasija (povreda). I pored oslabljenog tima, Mihajlović je najavio otvoren meč demantujući najave da će igrati sa tzv. parkiranim autubusom ispred golmana Ravalje koji će zameniti poljskog čuvara mreže.

BOLONJA (4-2-3-1): Ravalja; Tomijasu, Sumaoro, Danilo, Dajks; Svanberg, Skouten; Skov Olsen, Sorijano, Sansone; Barou

INTER (3-5-2): Handanović; Škrinjar, Ranokja, Bastoni; Hakimi, Barela, Brozović, Eriksen, Jang; Lautaro, Lukaku

TORINO - JUVENTUS (18.00)

Juventus prilično desetkovan stiže na derbi, pored opravdano odsutnih fudbalera zbog Kovida-19, Demirala i Bonučija, u protokolu meča neće biti Dibale, Artura i Mekenija koji su kažnjeni zbog kršenja mera za suzbijanje širenja pandemije koronavirusa.

Andrea Pirlo ima samo dvojicu centralnih bekova na raspolaganju, Kjelinija i De Lihta. Njih dvojica se nisu proslavili igrajući zajedno: na samo tri meča u kojima su bili par, Juve je dva puta izašao pognute glave, protiv Portoa u Ligi šamšpiona i proitv Napolija. U tim Bjankonera se vraćaju Kvadrado i Aleks Sandro što će omogućiti Juveu da ima fluidnu formaciju koja može lako da se transformiše iz 4-4-2 u 3-5-2 ili čak u 4-2-4. Pored Kvadrada u startnoj postavi ćemo ponovo videti Bentankura sa Danilom na sredini terena. Bivši igrač Real Madrida i Mančester Sitija je postao “all round” igrač za Pirla koji zatvara sve rupe u timu. Izbor Danila se dvostruko tumači: jedni ga interpretiraju kao jasan znak Rabiou dok drugi smatraju da Pirlo želi da ima svežeg Francuza za daleko teži meč sa Napolijem koji čeka Staru damu za četiri dana.

18.00: (6,50) Torino (4,10) Juventus (1,53)

Trener Torina Davide Nikola je odustao od ultra ofanzivne formacije 3-4-3 i najverovatnije će se opredeliti za klasičnu 3-5-2. Lijanko nije uspeo da se oporavi, tako da će u njegovom odsustvu i sa još uvek rovitim Enkuluom šansu dobiti Bonđorno u odbrani Granata. Saša Lukić je potvrđen u startnoj postavi dok će napadački tandem biti sastavljen od kapitena Belotija i novog pojačanja Sanabrije. Zaza, Verdi i Bonacoli će čekati šansu na klupi.

Podsetimo na poslednjih 29 okršaja dva tima, Torino je samo jednom uspeo da pobedi, pre šest godina.

TORINO (3-5-2): Sirigu; Ico, Bonđorno, Bremer; Ansaldi, Rinkon, Mandragora, Lukić, Muru; Sanabria, Beloti

JUVENTUS (4-4-2): Ščešnji; Kvadrado, De Liht, Kjelini, Aleks Sandro; Kuluševski, Danilo, Bentankur, Kjeza; Morata, Ronaldo

NAPOLI - KROTONE (15.00)

Napoli počinje sa najlakšim zadatkom, barem na papiru, protiv Krotonea vatrene tri nedelje u kojem ga čekaju sudari sa Juventusom, Interom i Lacijom. Trener Azura Gatuzo ima sve igrače u stroju osim golmana Ospine (povreda) i Kulibalija (suspendovan zbog kartona). Odsustvu Ospine nije veliki problem pošto je Meret praktično ko-starter dok će umesto Kulibalija igrati Manolas pored našeg Maksimovića koji se nametnuo u poslednje vreme prilično Rinu Gatuzu. Postoji malo neduomimca oko Zjelinskog, prvi test na kovid-19 je bio pozitivan, drugi negativan tako da nije isključeno da ga trener Napolija ostavi iz predostrožnosti na klupi. Šansu bi trebalo da dobije Elmas galvanizovan istroijskim uspehom Severne Makedonije, koja je pobedila njegovim golom Nemačku na njenom terenu, a nije isključeno da Gatuzo proba i Mertensa iza leđa Osimhena i između Politana i Insinjea.

U svakom slučaju, očekuje se da kormilar Azura podeli minutažu svojih najboljih fudbalera budući da će u sredu igrati protiv Juventusa možda i najvažniji meč u dosadašnjem delu sezone. 

15.00: (1,27) Napoli (6,00) Krotone (10,0)

Istorija, međusobni dvoboji (Napoli je pobedio na svih pet prethodnih susreta u Seriji A) kao i trenutna forma dva tima upućuju da je na stadionu Maradona moguć samo jedan rezultat: pobeda Azura.

Prema najavama iz Krotonea, Serse Kozmi bi trebalo da pošalje na teren od prvog minuta obojicu srpskih fudbalera u kalabrijskom timu, Golemića i Vulića.

NAPOLI (4-2-3-1): Meret; Di Lorenco, Manolas, Maksimović, Mario Rui; Fabian Ruiz, Bakajoko; Politano, Elmas (Mertens) Insinje; Osimhen

KROTONE (3-4-1-2): Kordaz; Điđi, Golemić, Luperto; Pedro Pereira, Mesijas, Benali, Vulić, Molina; Simi, Unas

SASUOLO - ROMA (15.00)

Kako se nadala, Roma se dobro udala. Naime, 48 sati pred meč u Ređo Emiliji postojala je mogućnost da Đalorosi stignu na megdan Sasuolu bez odbrane, odnosno samo sa Facijom. U međuvremenu, nije se samo Kristante oporavio, nego su i svi reprezentativci Rome negativni na Kovid-19 a i Veretu će biti, na opšte iznenađenje, na klupi pored Fonseke.

U timu Đalorosih će biti par taktičkih novina: Karsdorp će igrati u trojnoj odbrani sa Mančinijem i Kristanteom, dok ćemo u napadu videti španski trozubac Perez - Borha Valero - Pedro.

15.00: (4,80) Sasuolo (3,80) Roma (1,76)

O odluci Sasuola da stavi u izolaciju svoje igrače koji su bili u reprezentaciji Italije iz preventivnih razloga se vodi velika debata, mada istini za volju, Berardi i Kaputi ionako ne bi mogli da igraju zbog povreda, tako da su jedino Lokateli i Ferari sprečeni da igraju zbog zauzetog stava kluba iz Emilije. U odsustvu Berardija, Lokatelija i Kaputa, Filip Đuričić će biti alfa i omega tima Roberta De Zerbija.

Sasuolo je od ulaska u Seriju A samo jednom pobedio Romu, uz šest remija i osam poraza, i to prošle godine na stadionu Mapei u Ređo Emiliji.

SASUOLO (4-2-3-1): Konsilji; Toljan, Kirikeš, Marlon, Rožerio; Maksim Lopez Manjaneli; Traore, Đuričić, Boga; Raspadori

ROMA (3-4-2-1): Pau Lopez; Karsdorp, Kristante, Mančini; Bruno Pereš, Pelegrini, Dijavara, Spinacola; Karles Perez, Pedro; Borha Majoral

LACIO - SPECIJA (15.00)

Lacio neće moći da računa na Luisa Alberta. Trener Nebeskoplavih Simone Inzagi se nadao do poslednjeg momenta, ali je morao da se preda imajući u vidu ozbiljnost povrede Španca. Kormilar Lacija nema jasnu ideju ko bi mogao da zameni Luisa Alberta. Čak trojica igrača su u konkurenciji za upražnjeno mesto u ekipi: Pereira, Parolo i Akpa Akpro. Poslednje najave iz Formela kažu da bi igrač na pozajmici iz Mančestera Junajteda mogao konačno da dobiije priliku da zaigra od prvog minuta.

15.00: (1,50) Lacio (4,30) Specija (6,50)

Inače, veoma pozitivno na atmosferu u Laciju je delovala jasna poruka Inzagija na jučerašnjoj konferenciji za novinare da želi da ostane u Laciju još dugo godina i da je spreman da produži ugovor. Sada se čeka samo potez predsednnika Lotita odnosno poziv da se stave potpisi na ugovor koji je sastavljen još pre par meseci. Inače, Inzagi danas slavi tačno pet godina otkako je preuzeo Lacio 2016. zauzevši mesto Stefana Piolija koji je dobio otkaz sedam kola pre kraja prvenstva. 

LACIO (3-5-2): Rejna; Marušić, Ačerbi, Radu; Lacari, Milinković-Savić, Lejva, Pereira, Lulić; Korea, Imobile

SPECIJA (4-3-3): Zoet; Ferer, Erlić, Ismajli, Bastoni; Pobega, Riči, Mađore; Farias, Enzola (Pikoli) , Đazi

ATALANTA - UDINEZE (15.00)

Đan Pjero Gasperini sveži osvajač Zlatne klupe, najprestižnijeg trenerskog priznanja u Italiji, moći će da računa na Gosensa, ali ne i na Hatebora protiv Udinezea. Na gol se vraća Golini, a u timu bi trebalo da bude i De Ron i pored bolnog udarca u nogu koji je dobio na treningu. Holanđanin bi trebalo da stisne zube i da zaigra pored Frojlera. Očekuje se uobičajeni ringišpil u napadu imajući u vidu bogati izbor na raspolaganju Gasperinija. Prema poslednjim informacijama na teren bi trebalo da istrče Pesina, Murijel i Zapata dok će Iličić, Malinovski, Pašalić i Mirančuk čekati šansu na klupi.

15.00: (1,52) Atalanta (4,20) Udineze (6,50)

Udineze će ponovo igrati u svojoj konzervativnoj postavi 3-5-1-1, sa Pereirom ili eventualno povranikom u tim Forestijerijem, koji će delovati između srednje linije i jedinog špica Ljorentea. Trener Goti mora da bude oprezan jer poraz od 7-1 iz prošlog prvenstva u Bergamu i danas peče sve u Udinama.

ATALANTA (3-4-1-2): Golini; Toloi, Romero, Palomino; Mehle, De Ron, Frojler, Gosens; Pessina; Muriel, Zapata

UDINEZE (3-5-1-1): Muso; Bekao, Bonifaci, Nujtink; Molina (Striger Larsen), De Paul, Arslan, Zegelar; Pereira; Ljorente

KALJARI - VERONA (15.00)

Kaljariju su očajnički potrebni bodovi u borbi za goli prvoligaški život. Trener Sempliči je orjentisan da pruži šansu Pavoletiju od prvog minuta u napadu tima sa Sardinije. Italijanskom napadaču će društvo praviti Žoao Pedro koji je protiv Verone odigrao najviše minuta u Seriji A, ali joj nije nijednom zatresao mrežu

U timu Verone bi trabalo da imamo samo jednu promenu u odnosu na sastav koji je igrao protiv Atalante: od prvog minuta će igrati Lazović dok će Dimarko biti prekomandovan u odbranu budući da je Davidovič suspendovan zbog kartona.

15.00: (2,65) Kaljari (3,05) Verona (2,85)

Tim iz Veneta ima veoma dobar skor protiv Kaljarija u ovom veku, na 11 poslednjih mečeva Verona je ostvarila sedam pobeda uz dva remija i samo dva poraza. Za razliku od Kaljarija koji strahuje za prvoligaški status, Verona je u “zen poziciji zlatne sredine”, niti može da ispadne a ni da se plasira za evropska takmičenja.

KALJARI (3-5-2): Kranjo; Klavan (Valukijevič), Godin, Rugani; Nandez, Marin, Dankan, Najngolan, Likojanis; Žoao Pedro, Pavoleti

VERONA (3-4-2-1): Silvestri; Lovato, Čekerini, Dimarko; Faraoni, Tameze, Velozo, Lazović; Barak, Zakanji; Lazanja

ĐENOVA - FJORENTINA (15.00)

Đenova ima sve igrače na raspolaganju osim Luke Pelegrinija, ali čak petoricu fudabalera koji će u slučaju žutog kartona protiv Fjorentine morati da preskoče utakmicu sa Juventusom. Trener Balardini će ovog popodneva proslaviti svoju 100 utakmicu na klupi Đenove i sudeći prema sastavima koje predlažu italijanski mediji, iskusni stručnjak je odlično sakrio karte, jer se svi slažu samo oko šest imena u startnoj postavi: Perin, Mazijelo, Radovanović, Badelj, Strotman i Skamaka. Ostalo je sve otvoreno. 

15.00: (2,90) Đenova (3,05) Fjorentina (2,60)

Ovog popodneva počinje druga avntura Bepea Jakinija na klupi Fjorentine. Kao i prošle godine i ove se od Jakinija očekuje da obezbedi opstanak Ljubičastima u Seriji A. Očekuje se povratak na formaciju 3-5-2 sa Amrabatom u ulozi režisera igre. Milenković je potvrđen u odbrani i pored slabije forme dok je Vlahović sa Riberijem glavna uzdanica tima predsednika Roka Komisa.

U poslednjih osam sezona niko nije toliko puta odigrao nerešeno kao Đenova i Fjorentina, čak deset puta na 15 odmeravanja snaga. Gledajući poziciju na tabeli, ne bi bilo iznenađenje da izađe i 11 remi.

ĐENOVA (3-5-2): Perin; Mazijelo, Radovanović, Biraski; Zapakosta, Strotman, Badelj, Behrami, Krišito; Šomurodov, Skamaka

FJORENTINA (3-5-2): Drongovski; Milenković, Pecela, Kvarta; Kaseres, Amrabat, Pulgar, Bonaventura, Biragi; Riberi, Vlahović

SERIJA A - 29. KOLO

Subota

12.30: (1,55) Milan (4,10) Sampdorija (6,00)

15.00: (1,52) Atalanta (4,20) Udineze (6,50)

15.00: (2,75) Benevento (3,05) Parma (2,75)

15.00: (2,65) Kaljari (3,05) Verona (2,85)

15.00: (2,90) Đenova (3,05) Fjorentina (2,60)

15.00: (1,50) Lacio (4,30) Specija (6,50)

15.00: (1,27) Napoli (6,00) Krotone (10,0)

15.00: (4,80) Sasuolo (3,80) Roma (1,76)

18.00: (6,50) Torino (4,10) Juventus (1,53)

20.45: (7,25) Bolonja (4,40) Inter (1,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusTorinoInterBolonjaRomaLacioAtalantaNapoli

Obaveštavaj me

Juventus
Inter
Lacio
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara