Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pritisak i manjak opcija pred Derbi dela Mole

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.04.21. | 00:02

Pirlo ne može da računa na Mekenija, Artura, Dibalu, Bonućija...

Italijanski mediji svojim tekstovima uveliko podgrejavaju priču od potencijalnom odlasku Andree Pirla. Gazeta je juče pisala o rastanku sa legendarnim Italijanom ukoliko Juventus ne bude bio na igračkom i rezultatskom nivou u mečevima sa Torinom, odnosno Napolijem, a problem sa igračkim kadrom samo će odmoći mladom treneru.

Naime, za sutrašnji Derbi dela Mole sa Bikovima Pirlo za početak neće moći da računa na Vestona Mekkenija, Artura Mela kao i Paula Dibalu, nakon što je pomenuti trio prekršio korona protokol koji je na snazi u Italiji.

Izabrane vesti

(7,50) San Hoze Bolivar (4,50) Rojal Pari (1,38)

Na spisku za torinski derbi nema ni Meriha Demirala, niti Leonarda Bonućija, pa će osvajač Svetskog prvenstva iz 2006. godine morati ozbiljno da mozda prilikom sklapanja kockica u sredini terena, ali i u defanzivnoj liniji. Nagovestio je Pirlo na konferenciji da neće biti iznenađenje ukoliko se Federiko Bernardeski pojavi na poziciji ful-beka, niti ako Danilo zaigra u veznom redu.

Sa suspenodovanim Đanluiđijem Bufonom, Pirlo je bio prinuđen da pozove Vojćeha Šensnog iako je poljski čuvar mreže verovao da je tokom reprezentativne pause bio u kontaktu sa osobom zaraženom Kovidom-19.

Pritisak koji je nametnut Pirlu mogao bi da bude mač sa dve oštrice - sa jedne strane teret na leđima, sa druge stimulišući faktor. Odliv fudbalera i manjak opcija mogu samo da rasplamsaju nade Torina da bi mogao da šokira Juve i savlada ga prvi put posle šest godina.


tagovi

JuventusAndrea Pirlo

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara