Nekad na istim, danas na suprotnim stranama: Stanković i Mota iz igračkih dana (©AFP)
Nekad na istim, danas na suprotnim stranama: Stanković i Mota iz igračkih dana (©AFP)

Subota u Seriji A: Vlahović ruši prokletstvo San Sira, Dejan Stanković debituje protiv velikog prijatelja

Vreme čitanja: 7min | sub. 08.10.22. | 12:33

Srbi u prvom planu pred današnje susrete na Apeninskom poluostrvu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Deveto kolo Serije A se otvara sa dve izuzetno važne utakmice u kojima Inter i Juventus se bore da ostanu u trci za skudeto već posle devet kola što dovoljno govori o problemima s kojima se suočavaju dva tima. Međutim, ni Milan ne može da bude miran pred večerašnji sudar sa Juveom nakon teškog poraza od Čelsija u Ligi šampiona. Sasuolo je potpuno rasterećen protiv Intera dok će Dejan Stankvović debitovati večeras na klupi Sampdorije protiv Bolonje.

Izabrane vesti

MILAN - JUVENTUS (18.00)

Porazi od Čelsija u Ligi šampiona i od Napolija na Meaci u Seriji A, učinili su da i za Milan, ne samo za Juve, večerašnji duel poprimi mnogo veći značaj nego što bi utakmica 9 kola trebala da ima.

Milan ulazi u današnji meč oslabljen, ali je uteha za trenera Stefana Piolija povratak u sastav Tea Ernandeza, tako da će levi bok šampiona Italije biti u kompletnom sastavu sa Francuzom i Rafom Leaom. Kompletno drugačija situacija na desnom boku. Pioli mora da vrati Pjera Kalulua na poziciju desnog beka jer su Davide Kalabrija i Alesandro Florenci povređeni, a Seržinjo Dest nije dao garancije da bi mogao da bude adekvatna zamena. U ofanzivnom delu van stroja su i Žunior Mesijas i Aleksis Salemekers pa će Rade Krunić opet biti Piolijev džoker za sve.

Pored Fikaja Tomorija koji ne prolazi kroz berićetan period - tek treba da se vidi da li su poslednje partije ispod njegovogo nivoa prolazne epizode ili pad forme - bi trebalo da igra Gabija, pošto je Simon Kjer takođe povređen.

Ostaće nepoznanica do kraja ko će biti u startnoj postavi Brahim Diaz ili De Ketelare. Poslednje informacija iz Milanela kažu da je bivši igrač Real Madrida u prednosti, ali da nisu isparile još uvek sve šanse da vidimo Belgijanca u početnoj formaciji.

18.00: (2,25) Milan (3,25) Juventus (3,60)

Juve ne može, pored odavno povređenih igrača Federika Kjeze i Pola Pogbe, da računa na Anhela Di Mariju (suspenzija zbog crvenog kartona) i Matiju De Šilja. Ta odsustva su navela Maksa Alegrija da pripremi formaciju 4-4-2 za večerašnji okršaj. Generalno, postoji samo jedna dilema oko sastava Bjankonera i to na sredini terena: Leandro Paredes ili Manuel Lokateli.

Adrien Rabio, osim što uživa veliko poverenje Alegrija, se nalazi u najboljoj formi među veznim igračima Stare dame i sada se od njega očekuje da napravi kvalitativni skok, odnosno da odigra na visokom nivou i jedan meč proiv izuzetno jakog protivnika.

--------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------

Evo malo i brojeva.

Juventus ima pozitivan skor sa Milanom, ali nijedan drugi tim u Seriji A nije uspeo toliko puta da pobedi i remizira sa Bjankonerima kao Rosoneri: 51 pobeda Milana, 56 remija i 67.

Milan i Juve su poslednja dva sudara završili sa remijima a prošlo je pedeset godina od poslednjeg puta kada su remizarali u tri navrata u nizu.

Od kada je došao na klupu Milana Pioli je uspeo da prekine najcrnji period Milana u sudarima sa Juventusom: pre Stefana, Milan je izgubio 13 od prethodnih 14 mečeva, sa aktulenim šefom stručnog štaba priča se promenila, dve pobede Milana, dva remija i jedan trijumf Juvea.

Juventus je čak šest puta odneo sve bodove sa poslednjih devet okršaja sa Milanom na San Siru uz gol razliku 14-7 u svoju korist.

--------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------

Dušan Vlahović nije nikada zatresao mrežu na San Siru, štaviše u Milanu je do sada odigrao svoje najlošije mečeve. Kao stimulans srpskom asu može da posluži izjava Karl Hajnc Rumenigea koji smatra da je Dušan bolji igrač od Leaa. Svakako lep kompliment.

I na kraju još jedan kuriozitet: Milan i pored tog što je osvojio šampionsku titulu plaća duplo manje igrače od Juventusa. Rosonere svi igrači koštaju nešto manje od 100 miliona evra dok Juventus plaća gotovo 200 miliona svoj igrački park.

MILAN 4-2-3-1: Tatarušanu - Kalulu, Gabija, Tomori, Ernandez - Tonali, Benaser - Krunić, Dijaz ( De Ketelar), Leao - Žiru

JUVENTUS 4-4-2: Ščesni - Danilo, Bremer, Bonuči, Aleks Sandro - Kvadrado, Paredes (Lokateli), Rabio, Kvadrado - Milik, Vlahović

SASUOLO - INTER (15.00)

U Interu se nadaju da bi iz Ređo Emilije mogao da krene još jedan preokret u istoriji Nerazura, baš kao pre dve godine kada je Antonio Konte promenio taktiku, spustio baricentar tima za desetak metara niže i dao odrešene ruke Ivanu Perišiću i Ašrafu Hakimiju na krilima i Romelu Lukakuu u napadu.

Trener milanskog kluba Simone Inzagi bi mogao da kopira svog prethodnika i pored toga što Federiko Dimarko i Denzel Dumfris nemaju kvalitet Hrvata i Marokanca, jer se već protiv Barselone videlo da je odbrana sigurnija kada je težište igre niže nego što je to bilo ranije.

Današnji meč bi trebalo i da nam da odgovor da li je Andre Onana konačno preskočio Handanovića na hijerahisjkoj lestvici ili ne. Najavljen je povratak Frančeska Ačerbija od prvog minuta umesto Stefana De Fraja koji bi trebalo da sačuva snage za Barselonu, a mogao bi da odmori i Alesandro Bastoni.

15.00: (4,40) Sasuolo (3,60) Inter (1,82)

Kristjan Aslani će biti sigurno starter dok ostaje da se vidi da li će imati pomoć Hakana Čalhanoglua ili Henrik Mhitarjana. U napadu Inzagi nema izbora: Lautaro Martinez i Edin Džeko moraju da igraju jer Romelu Lukaku će moći da se vrati tek za meč sa Salernitanom baš kao i Hoakin Korea. Na klupi za rezerve će bit dva klinca iz omladinskog pogona Valentin Karboni i Denis Kuratolo.

Podsetimo, Lautaro Martinez nije postigao gol za Inter od 30. avgusta a Džeko već mesec dana nije zatresao mrežu u dresu Intera. Za Inzagija je fundamentalno važno da njih dvojica prorade jer bez njihovih pogodaka neće biti moguće ostvariti plan da se smanji zaostatak u odnosu na lidera na tabeli na četiri boda.

Ne treba zaboraviti da nije samo Inter oslabljen u večarašnjem duelu već i domaćin. Na terenu neće biti noćne more Nerazura Domenika Berardija koji je često znao da zagorča život milanskom klubu. Uz njega Alesio Dionizi ne može da računa na Hameda Traorea, Filipa Romanju, Gregorija Defrela i Merta Muldura.

Sasuolo je barem tri puta učestvovao u rušenju šampionskih snova Intera od kako igra u Seriji A. Poslednji put prošlog februara kada su “nero-verdi” bacili na pleća Inzagijev Inter na Meaci pobedivši ga 2-0.

Kuriozitet je da Sasuolo i Inter nisu nikad odigrali nerešeno na Mapei stadionu u Ređo Emiliji: četiri pobede domaćina i pet gostiju.

Sasuolo je pobedio na poslednja dva meča u prvenstvu bez primljenog gola a nije se nikada dogodilo da veže tri pobede a da protivniku ne dozvole da im barem jednom zatrese mrežu.

Samo je Barselona u pet najjačih šampionata uspela više puta sa sačuva svoj gol od Sassuola: Katalonci šest puta a Emilijani pet puta.

SASUOLO 4-3-3: Konsilji - Toljan, Erlić Ferari, Rožerio - Fratezi, M. Lopez, Tortved - Laurentie, Pinamonti, Kirjakopulos

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, Ačerbi, Bastoni - Dumfris, Barela, Aslani, Čalhanoglu, Dimaro - Džeko, Lautaro Martinez

BOLONJA - SAMPDORIJA (20.45)

Dejan Stanković debituje večeras na trenerskoj klupi u Seriji A protiv tima svog prijatelja i klupskog druga iz slavnih dana Intera, Tijago Mote, a na terenu će najviše morati da se plaši Marka Arnautovića koji je takođe bio deo ekipe koja je osvojila trostruku krunu 2010. godine.

Sva najveća imena Sampdorije koje je kontaktirao predsednik kluba Marko Lana pre nego što je angažovao Stankovića, od Roberta Mančinija preko Atilija Lombarda do Siniše Mihajlovića, su podržali ideju da se Dekiju poveri gotovo nemgouća misija, posle najlošijeg starta Sampdorije u istoriji: opstanak u Seriji A.

20.45: (2,20) Bolonja (3,40) Sampdorija (3,60)

Bolonja sa Sinišom Mihajlovićem na klupi je bila prava noćna mora za Sampdoriju. Sedam pobeda na sedam mečeva, a golmani Dorijana su primali najmanje dva gola po utakmici. Takođe, Bolonja nije izgubila od Sampdorije na Dal’Ari 19 godina.

Tijago Mota je veoma loše startovao. Italo-Brazilac je izgubio prva dva meča i u poslednje tri decenije, od kada se za pobedu daju tri boda samo je Delio Rosi izgubio tri prva meča na klupi Bolonje.

Pažnja na Marka Arnautovića. Austrijski Srbin je najbolji strelac Serija A sa šest golova a u prethondoj sezoni je kaznio Samp na oba meča postigavši sveukupno tri gola timu iz Ligurije.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski - Kambiazo, Suomaoro, Poš, Soza - Moro, Skouten - Sansone, Soriano, Vinjato - Arnautović

SAMPDORIJA 4-2-3-1: Audero - Berežisnki, Muriljo, Koli, Auđelo - Rinkon, Vijera - Gabijadini, Sabiri, Đuričić - Kaputo

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

SERIJA A - 9. KOLO

Subota

15.00: (4,40) Sasuolo (3,60) Inter (1,82)

18.00: (2,25) Milan (3,25) Juventus (3,60)

20.45: (2,20) Bolonja (3,40) Sampdorija (3,60)

Nedelja

12.30: (1,85) Torino (3,50) Empoli (5,00)

15.00: (1,95) Monca (3,50) Specija (4,40)

15.00: (2,55) Salernitana (3,30) Verona (3,00)

15.00: (2,65) Udineze (3,30) Atalanta (2,85)

18.00: (7,75) Kremoneze (4,50) Napoli (1,48)

20.45: (1,40) Roma (4,50) Leče (8,50)

Ponedeljak

20.45: (2,55) Fjorentina (3,30) Lacio (3,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićDušan VlahovićAntonio KonteSimone InzagiTijago Mota

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara