Sve pare od Jovića idu na Grujića?

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.19. | 10:58

Tri bundesligaša žele srpskog vezistu

Marko Grujić je jedan od najtraženijih srpskih fudbalera ovog leta. Posle odlične sezone na pozajmici u Herti, srpski vezista je potpuno oživeo karijeru zapalu u ćorsokak tokom dve godine u Engleskoj, pa sada može da bira gde će nastaviti karijeru.

Iako je pod ugovorom sa Liverpulom do 2023. godine, teško da će dobiti šansu da se opet ovog leta nametne Jirgenu Klopu. Konkurencija je žestoka, a Klop ne želi da srpski vezista opet gubi vreme na klupi. Konačna odluka još nije doneta, Nemac još nije presekao, ali je najverovatniji scenario da Grujićeva budućnost nije u Liverpulu. Međutim, ne treba da brine...

Izabrane vesti

Četiri kluba pokazuju ozbiljno interesovanje za njega: Verder, Ajntraht, Herta i Galatasaraj.

Liverpul je odredio cenu od 28.000.000 evra za zainteresovane kupce, a trenutno je samo jedan klub raspoložen da priča o kupovini, dok bi ostali da ga dobiju na pozajmicu. Herta želi novu pozajmicu na godinu dana jer ne može da plati otkup, Verder bi ga na pozajmicu od dve sezone, dok Galata još nije iznela konkretan predlog. Za razliku od njih, Ajntraht je spreman da uđe u pregovore sa Liverpulom o kupovini.

Klub iz Frankfurta je, kada se odbiju procenti Benfiki i raniji otkup ugovora, nedavno inkasirao čistih  29.000.000 evra od prodaje Luke Jovića u Real. Sada bi skoro celu tu sumu mogao da izdvoji za kupovinu Marka Grujića. Spona za transfer je ista kao kod JovićaFali Ramadani. Poznati menadžer je u odličnim odnosima sa rukovodstvom Ajntrahta, a od letos je izabrani agent Marka Grujića. Ramadani je u Ajntraht pored Jovića dovodio i Seferovića, Salseda, Gaćinovića, Kostića, Rebića... U dobrim je odnosima sa Fredijem Bobićem, sportskim direktorom frankfurtskih Orlova.

Na kraju, spekuliše se da situaciju oko Grujića prate i jedan od neimenovani premijerligaš, ali i Atletiko Madrid koji vidi Srbina kao zamenu za Rodrija ako Španac ode u Bajern ili Siti. Izgleda da će Grujić biti na slatkim mukama ovog leta...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara