Taulant i Granit Džaka (©Reuters)
Taulant i Granit Džaka (©Reuters)

Taulant savetuje Granita Džaku: Ostani miran, ovo je fudbal, nije politika

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.11.22. | 11:01

“Nisu problem srpski igrači”, dodaje reprezentativac Albanije

Četiri godine kasnije, stari poznanici opet jedni preko puta drugih. I mada se ovog puta ne očekuju provokacije Albanaca iz švajcarskog tima, Taulant Džaka savetuje mlađeg brata Granita Džaku da se ovog puta uzdrži.

Izabrane vesti

Iskreno, nisam bio srećan posle žreba zbog svih tih emocija i cele prošlosti sa Granitom. Ali razgovarali smo dugo o tome, veoma dugo. Rekao sam mu: ‘Bez obzira na to što se desi na utakmici, da li postigao gol ili izgubio, samo ostani miran i igraj svoju igru’. Na kraju dana, ovo je fudbalska utakmica, nije politika”, rekao je Džaka za švajcarski Blik.

Prisetio se naravno i hapšenja oca Radžipa s kraja 90-ih godina, mada to nije tema za ovaj sajt, a prisetio se i onog drona na utakmici Srbije sa Albanijom čiji je Taulant reprezentativac.

Bilo je teško. Nisam mogao da zamislim da će biti tako. Znali smo naravno da će biti vrelo, ali baš tako da se otme kontroli… Ali to je bili 2014. godine, to je prošlost, treba da gledamo u budućnost”.

A u najskorijoj budućnosti novi sudar. I opet “biti ili ne biti”. Očekuje li sada odgovor srpskih fudbalera? Taulant Džaka kaže da među samim igračima nikada nije bilo problema.

Nisu problem srpski fudbaleri, mada je pitanje koliko će oni naelektrisani da budu. Pretpostavljam da će srpski mediji pokušati da ponovo zakuvaju stvari. Da pokušaju da isprovociraju Granita, Džerdana Šaćirija. Moramo da budemo spremni na to, da budemo opušteni”.

Ako ćemo do provokacija, zna se ipak ko je prvi počeo…



tagovi

Katar2022Taulant DžakaGranit Džaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara