Jorgos Masuras (©Reuters)
Jorgos Masuras (©Reuters)

Tek će se brojati „mrtvi“ u Grčkoj: Milojev sin raspalio Karaiskaki i oživeo Olimpijakos! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 22:06

Slavili AEK i Panatinaikos

Na konopcima je bio Olimpijakos prethodnih dana, pošto je u prethodnom kolu grčkog plej-ofa ispustio dva gola prednosti protiv Arisa. Teške dane u Pireju upotpunila je smena trenera Mičela, ali je u večerašnjem duelu protiv PAOK-a neprikosnoveni vladar grčkog fudbala ponovo oživeo – 3:1

Na debiju novog, privremenog trenera Hozea Aniga Olimpijakos je bio u totalnom nokdaunu. Imao je prednost tim iz Soluna, vodio je gotovo do 60. minuta igre. Međutim, onda je Olimpijakos pokazao kakav roster ima.

Izabrane vesti

Izjednačujući pogodak Sedrika Bakambuba označio je početak velike ofanzive Olimpijakosa. Kao i mnogo puta u novijoj istoriji ključnu ulogu imao je standardni reprezentativac Grčke Jorgos Masuras. Reč je o momku koga je tokom staža u Panioniosu oblikovao Vladan Milojević, pomogao mu da se vrati u Pirej i postane jedan od najvažniji igrača matičnog kluba.

Tek što je zakoračio u igru umesto Pepa Bila, Masuras je pogodio za erupciju oduševljanja na Karaiskakiju. I novu šampionsku nadu. Možete samo da zamislite koliko će Olimpijakos biti opasan do kraja sezone.

Istina, nisu sačekali u Pireju poklon sa drugih teran širom Grčke. Sigurni su bili AEK na gostovanju Volosu (1:0), odnosno Panatinaikos u Solunu protiv Arisa (1:0). Mnogo važne bodove osvojila je ekipa srpskog stručnjaka Ivice Jovanovića i ostala u ravni sa AEK-om

Imao je Aris više od igre u prvom poluvremenu, delovao mnogo agresivnije. Posebno su domaći pretili preko Daride i Iturbea. Promašili su solidan broj šansi, kaznio ih je Slovenac Andre Šporar.

AEK je imao težak posao za Volos, ekipu za koju je od prvog minuta igrao Ognjen Ožegović. Šansu je u nastavku u redovima gostiju dobio Mijat Gaćinović, tada su Atinjani imali prednost, koju su zadržali do kraja. Pogodio je Pineda još u devetom minutu.



tagovi

GrčkaOlimpijakosMijat Gaćinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara