Erik Ten Hag (Reuters)
Erik Ten Hag (Reuters)

Ten Hag živi u paralelnom univerzumu: Nije zaslužio da izgubi, a Junajted jednom šutnuo u okvir

Vreme čitanja: 4min | sre. 13.12.23. | 00:26

Bila je i ona dobra, stara - "Okrećemo se obavezama u domaćem prvenstvu". Ovoga puta u režiji holandskog trenera

"Bila je ovo preplašena predstava više nego bilo šta drugo. Takav nedostatak pretnje po gol", rekao je legendarni Pol Skols nakon što se utakmica njegovog Mančester Junajteda sa minhenskim Bajernom završila (0:1).

Duel u kojem su morali da pobede (i da se nadaju nerešenom ishodu između Kopenhagena i Galatasaraja koji se nije dogodio), Crveni Đavoli završili su uputivši jedan jedini udarac u okvir gola! Kao da se posrnuli engleski velikan više uplašio poniženja koje je Bajern potencijalno mogao da mu priredi, pa kalkulisao u utakmici u kojoj nema mesta kalkulacijama.

Izabrane vesti

Jer ništa manja sramota ne bila da je Junajted krenuo u nekošeno, da je pustio osnovne instinke fudbalskog preživljavanja da ga vode... Da je makar od starta drugog poluvremena ozbiljno napao Bavarce, pa makar na kraju nastradao i uz poeki dat, primio tri, četiri, pa i pet golova.

Ovako, poraz minimalcem, ali Evropa se i dalje podsmeva Mančester Junajtedu na kukavičkom pristupu. Tviter je već zasut podacima da je Junajted samo jedno naterao Manulea Nojera da brani, da je sa 15 primljenih golova u grupnoj fazi postao negativni rekorder Engleske.

Do kada će Erik Ten Hag krckati, nestvarno veliki kredit koji mu je dat, to znaju samo čelni ljudi kluba sa Old Traforda. I dok fudbalska veličina poput Pola Skolsa pogađa u centar i ističe preplašeno izdanje tima koji je grupnu fazu završio na poslednjem mestu u konkurenciji Bajerna, Kopenhagena i Galatasaraja, holandski terener izgleda živi u paralelnom univerzumu. Više bi smisla imalo da proba da ubeđuje svet da ima kose na glavi, nego da njegov tim nije zaslužio da izgubi u utakmici koju je morao da dobije.

"Nismo danas izgubili (mesto u osmini finala), to je jasno. Naša predstava bila je dobra, ali smo pravili i greške, individualne greške. Na kraju, nije to bilo dovoljno dobro", rekao je Ten Hag generalno o izdanju Junajteda ove evropske jeseni, pa nastavio: "Konkretno današnja partija je bila veoma dobra. Nismo zaslužili da izgubimo, ali to nam se dogodilo."

Potom je nekadašnji trener Ajaksa počeo da hvali svoje pulene za pristup. Što jeste na mestu, ako su sledili njegove ideje koje su, de fakto, bile pogrešne, u datim okolnostima.

"Tim je odradio dobar posao. Defnzivno smo bili vrlo dobro organizovani, kao i u presingu. Ali nismo izvukli nikakav benefit iz toga, to je istina. Ipak, Bajern je kvalitetan tim. Čak i kada nisu potpuno u utakmici, njihovoj individualnoj klasi dovoljan je samo jedan trenutak. Nažalost, upravo to se dogodilo."

Upitali su novinari Holanđanina šta misli o jednom udarcu u okvir koji je njegov tim uputio večeras.

"Utakmica je bila takva, obe ekipe nisu imale mnogo šansi, ali mislim da je intenzitet meča bio dobar. Uspeli smo da izbacimo Bajern iz njihovog ritma, naročito u prvom delu drugog poluvremena kada smo odlično osvajali lopte nazad i kada smo stvorili dobru priliku za Bruna. Dakle, imali smo i mi naše trenutke, ali ih nismo iskoristili."

Pričao je Ten Hag o budućnosti, iako je vrlo upitno da li ona za njega postoji na Teatru snova.

"Znamo da želimo da budemo konzistentniji. Kao trener, moram da unapredim ovaj tim, da budem vodič, a igrači moraju da preuzmu odgovornost. Moramo to da uradimo zajedno. Momci su dali sve, video sam duh. Moram da pohvalim ekipu, imam mnogo komplimenata na način na koji su radili zajedno, kao ekipa, čak i protiv tako snažnog protivnika kakav je Bajern. Potrebna vam je i energija sa klupe, naročito napred gde su nam opcije limitirane."

I za kraj, ona dobra stara - "Okrećemo se obavezama u domaćem prvenstvu". Ovoga puta u izvedbi čoveka koji je sa Ajaksom, ne tako davno, napravio malo čudo u Ligi šampiona.

"Ne gledam na grupnu fazu sa kajanjem i žalom. Nismo uspeli i moramo to da prihvatimo. Moramo da učimo iz toga. Igrali smo i dobrog fudbala u Ligi šampiona. Moramo neke od tih momenata da prenesemo i na Premijer ligu. Želimo nazad u Ligu šampiona", rekao je Ten Hag odmah nakon utakmice, a potom proširio priču na konferenciji: "Postoji toliko stvari za koje imamo da igramo i fokus će naravno biti na Premijer ligi, a ovo je nivo na kojem želimo da igramo u Ligi šampiona. Daćemo sve da budemo među najbolja četiri tima na kraju u Premijer ligi. Tu je naravno i FA kup."


tagovi

Erik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara