Žoao Feliks (©Reuters)
Žoao Feliks (©Reuters)

Žoao Feliks u epizodi „gde da legnem, gde da prenoćim“: Ćavi ga neće u Barsi, nazad u Atletiko ne može

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 20:14

Tamo ga ne želi Simeone

Bila je to fantastična karijera u najavi, kada je Atletiko Madrid iskeširao 126.000.000 evra Benfiki za Žoaa Feliks, ali kao mnogo sličnih slučajeva koji su bljesnuli u portugalskoj ligi, mladi fudbaler se lagano gasio i počeo da gubi tlo pod nogama.

Pred kraj tekuće sezone Žoao Feliks se našao na novoj raskrsnici karijere. Na današnji dan nema predstavu gde će igrati sledeće sezone, jer je na dve strane – nepoželjan.

Izabrane vesti

Kako piše AS, trener Barselone Ćavi Ernandez ne želi Feliksa u timu za narednu sezonu. Istini za volju, on je bio protiv njegovog dovođenja iz Atletika na pozajmicu i minulog leta, ali je Portugalac stigao na zahtev predsednika Laporte i sportskog direktora Deka. List aludira da je tada učinjena usluga čuvenom „super menadžeru“ Žoržu Mendešu, pošto je Feliks već bio na ledu među Jorgandžijama.

Ćavi je jedno vreme davao šansu mladom fudbaleru, a kako je sezona odmicala sve manje. Feliks je više vremena provodio na klupi nego na terenu. I sada kada se kuju planovi za narednu takmičarsku godinu, trener Barselone je poručio upravi da mu Portugalac ne treba i da ga vrate tamo odakle je došao.

A, Žoao Feliks tamo – ne može. Spalio je Portugalac mostove sa Atletikom, za koji ga vezuje samo ugovor. Popriličan ugovor. Sa Dijegom Simeoneom je odavno zaratio, a onda i sa navijačima Jorgandžija, dajući neke besmislene izjave kada je stupio na teren „Nou Kampa“. U prevodu, da se vrati „kući“ – neće moći.

Da li će Atletiko uspeti nekom da ga „utopi“, tek će se videti kada krene letnja pijaca, ali i dogovor sa Barsom oko pozajmice je letos stigao u poslednji čas, poslednjeg dana prelaznog roka.

Pala je Feliksu i cena, prepolovila se. Atletiko bi sada bio zadovoljan i da dobije 60.000.000 evra. Ni to nije malo...


tagovi

Atletiko MadridBarselonaŽoao Feliks

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara