Terapija uspela, ali se Hajduk opet kockao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 22:01

Novi trener smiruje buru u Splitu

Posle jedne od najvećih bruka u istoriji kluba i šokantnog ispadanja iz Evrope od maltežanske Gzire, Hajduk je uspeo da makar na startu hrvatskog prvenstva ne razočara navijače.

Smena trenera Oreščanina i povratak Damira Burića na klupu su očigledno nili dobra šok terapija za kontuzovani tim Hajduka posle ispadanje od Gzire. Splitski Bili su sa Burićem na klupi uspeli da u prvom kolu šampionata Hrvatske savladaju slabašnu Istru sa 2:0.

Izabrane vesti

Gost iz Pule su godinama redovna mušterija na Poljudu, a tradicija je nastavljena i u ovoj sezoni. Hajduk je bio mnogo bolji rival i zaslužio i ubedljiviju pobedu od ovih 2:0.

Istru je već u osmom minutu načelo veliko pojačanje iz Milana, Stefan Simić. Bio je na pravom mestu kada je golmanu Istre ispala lopta posle kornera i iz neposredne blizine je pogodio mrežu.

Nastavio je Hajduk da stvara šanse, ali ih je promašio gomilu. Umesto da vodi 2:0 ili 3:0, umalo da u finišu poluvremena primi gol kada je Istra imala dve dobre šanse. Hajduk je bolje igrao i u drugom poluvremenu, opet propustio veliki broj šansi i zamalo da opet u finiu meča bude kažnjen kada je Ivančić propustio zicer za goste.

Na kraju je muke na Poljudu prekratio rezervista Beri koji je u 88. minutu srećno pogodio za konačnih 2:0.

Hajduk je uspeo da malo amortizuje stres posle ispadanja od Gzire, započeo je sezonu u HNL-u pobedom i to je najbitnije. Posle prvog kola su u igri za titulu. A do kada će biti, verovatno ćemo saznati posle još nekoliko mečeva...

HRVATSKA 1 - 1. KOLO

Petak
Osijek - Slaven 2:0 (1:0)
Dinamo - Lokomotiva 3:0 (2:0)

Subota
Rijeka - Varaždin 2:1 (1:1)
Gorica - Inter 1:1 (1:0)

Nedelja
Hajduk - Istra 2:0 (1:0)

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara