©MN Press
©MN Press

Terzić: Nismo odbili Spartak, Eraković izabrao Zenit

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 20:30

Generalni direktor Zvezde osvrnuo se na transfer talentovanog štopera

Strahinja Eraković je danas zvanično promovisan u Zenitu čime je stavljena tačka na transfer perspektivnog štopera. Đak Zvezdine škole osim na radaru kluba iz Sankt Peterburga našao se na listi želja i Spartaka iz Moskve, međutim opredelio se za plavi dres, takav rasplet u izjavi za Sport Ekspres obrazložio je Zvezdan Terzić, generalni direktor šampiona Srbije.

Izabrane vesti

"Nismo odbili da prodamo Strahinju Spartaku. On je doneo odluku o narednoj sredini, Zenit je bio njegov izbor", kazao je Terzić i dodao:

"Eraković je najbolji mladi igrač u Srbiji, čovek snažnog karaktera. Rođen je da bude lider i izgradiće veliku karijeru. On će postati važan igrač za Zenit".

Želja Crvene zvezde bila je da defanzivca vrati na pozajmicu, ali je takav rasplet trenutno pod znakom pitanja, pre svega jer je Zenitov štoper Rodrigao povređen.

"Hoće li se Eraković vratiti na pozajmicu na šest meseci? Videćemo, razgovaramo o tome. Voleo bih da Eraković igra za nas u Ligi šampiona", izjavio je Terzić.

O iskoraku u karijeri je danas govorio i sam Eraković koji je promovisan u Sankt Peterburgu.

"Emocije su neverovatne. Veoma sam zadovoljan što sam stigao u klub kao što je Zenit i nadam se da ću u novoj sredini opravdati očekivanja. Igrao sam ceo život u Crvenoj zvezdi, najvećem klubu u Srbiji, a Zenit je osvajač brojnih titula u Rusiji, tako da je ovo za mene veliki skok u karijeri. Nadam se da ću ovde postići zacrtani cilj", rekao je štoper.

Uprkos interesovanju Spartaka, defanzivac nije imao dilemu.

"Praktično nisam ni razmišljao. Čim se ukazala prilika da odem u Zenit, odmah sam pristao", kazao je Eraković koji je sa Zenitom potpisao ugovor na četiri godine uz opciju produžetka saradnje za još sezonu.


tagovi

Zvezdan TerzićStrahinja ErakovićFK Crvena zvezdaZenit

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara