©Starsport
©Starsport

Trajković pred IMT: Kriza rezultata, ali ne i igre

Vreme čitanja: 4min | pet. 15.09.23. | 14:31

U Radničkom svesni da im je nedeljni okršaj sa najprijatnijim iznenađenjem Mozzart Bet Superlige „biti ili ne biti“

Šest odigranih kola u Mozzart Bet Superligi je već dovoljno veliki uzorak da bi za bilo koga IMT i dalje predstavljao iznenađenje. Ali, ako su se Novi Pazar, Čukarički, pa u neku ruku i Partizan, našli u čudu, Radnički na to nema pravo ni zbog sopstvenog iskustva sa popularnim Traktoristima sa Novog Beograda.

Pre nekoliko sezona (2020/21), IMT je bio koban po Nišlije u osmini finala Kupa Srbije, pa iako se Radnički revanširao ubedljivom pobedom od 3:0, u istoj rundi istog takmičenja, pre tačno godinu dana, jasno je da domaćina u nedelju uveče (19.30 časova) na Čairu očekuje izuzetno težak zadatak.

Izabrane vesti

Ne samo zbog toga što je IMT osvojio četiri boda više u ovih šest rundi šampionata, nego i zato što je reč o trećem najboljem napadu na jednoj i najlošijoj odbrani Superlige na drugoj strani. Ne računajući baraž za opstanak protiv Inđije, Radnički nije uspeo da sačuva svoju mrežu netaknutom još od 12. aprila - na poslednjih 13 prvenstvenih utakmica.

IMT je mlada i poletna ekipa, koja na startu sezone beleži dobre rezultate, za razliku od nas. Mi smo mnogo više u krizi rezultata, nego li u krizi igre. Pa ipak, rezultat je ono što nas sve drži. Ja sam u sportu ceo život, dobro znam da je rezultat najbitniji, tako da je utakmica u nedelju jedna je od presudnih za sve nas. Moramo da idemo na pobedu, da zabeležimo tri boda i polako krenemo ka našem cilju koji smo proklamovali i pre početka prvenstva - da smo među ekipama u zoni plej-ofa, a ne pri dnu tabele. Treba da namestimo glavu da po svaku cenu moramo da pobedimo tu utakmicu. Dosta sam razgovarao sa igračima proteklih dana i rekao im da oni ne treba da imaju nikakav pritisak. Ako daju maksimum i pokažu želju da izađemo iz ove krize, biće dovoljno da se utakmica dobije“, poručio je šef stručnog štaba Nikola Trajković, na redovnoj pres konferenciji na Čairu.

Iako je još pre utakmice sa Radničkim iz Kragujevca u petom kolu bio pod velikim pritiskom, činjenica da rukovodstvo kluba, inače lake ruke kada su promene trenera u pitanju, nije diralo Trajkovića ni tokom reprezentativne pauze, a nakon kiksa u Ivanjici, dodatno obavezuje da se, uz nešto lakši raspored na papiru (IMT, Radnik, Železničar), konačno uđe u seriju dobrih rezultata.

Na njihov ofanzivan stil i mi ćemo odgovoriti ofanzivno. Nemamo šta da kalkulišemo, nama je pobeda imperativ, a prvi put ove sezone igramo pred većim brojem naših navijača, jer će se utakmica konačno igrati za vikend. Pozivam ih da dođu, da nam pomognu, momci podršku zaslužuju jer svaki trening i utakmicu odrađuju maksimalno. Nema potrebe da bilo šta menjamo u stilu igre, nadam se da će ovog puta i sreća i znanje biti na našoj strani, da neutrališemo njihovu mladost i poletnost našom agresivnošću i da se radujemo u nedelju uveče“.

Gotovo nestvarno zvuči podatak da smo došli do sredine septembra, da je liga počela krajem jula, a da Radnički tek treći put igra kao domaćin ove sezone. Između prve i druge, baš kao i između druge i treće utakmice Nišlija na Čairu, prošlo je više od 20 dana i to bi mogao da bude jedan, svakako ne i glavni razlog trenutne, tek pretposlednje pozicije na tabeli. Nikola Trajković nema u planu bilo kakve radikalne kadrovske promene u ekipi.

Nisam neko ko voli puno da menja. Momcima koji su izašli na teren u prvom, trećem, petom kolu verujem i izaći će i sada u sedmom. Mislim da oni imaju kvalitet, nekad treba malo i da nešto klikne, da sreća bude na našoj strani, da vežemo dve pobede i sve bi nadošlo onako kako želimo“, poručio je strateg Nišlija i dodao da su zbog povreda van stroja Andreja Stojanović i Vasilije Bakić.

Što u prvi plan za startnu postavu stavlja Davida Petrovića, momka kome se život bukvalno okrenuo za 180 stepeni u mesec dana. Iz Grafičara je stigao u Radnički, popeo se za rang više, ustalio u timu, a onda dobio i poziv selektora mlade reprezentacije Dušana Đorđevića za nedavni kvalifikacioni meč protiv Azerbejdžana.

Zaista je neverovatno šta mi se sve lepo izdešavalo za nekoliko nedelja. Mogu samo da zahvalim Bogu i svom radu. Trudim se da se što pre uklopim u ekipu, da se nametnem, da se prilagodim Superligi, jer velika je razlika, i u kvalitetu i taktičkim zahrevima... Poziv u reprezentaciju je bio veliko iznenađenje, ali i čast i privilegija. Lepo smo se družili, radili i pobedili Azerbejdžan. Što se IMT-a tiče, dobro smo se spremili za njih, znamo šta su im najjače strane. Naše bodovno stanje posle šest kola nije realno. Igramo stvarno dobar fudbal, a u nedelju ćemo nastupiti napadački i nadam se da će nam navijači biti vetar u leđa“-poručio je levonogi defanzivac.

Radnički, za razliku od većine superligaša, prethodnih dana nije realizovao niti jedan transfer, ali je ogroman broj fudbalera nezvanično dovođen u vezu sa niškim klubom i bilo bi pravo iznenađenje da se do kraja dana, u foto-finišu prelaznog roka, makar neki posao ne zaključi. Zato, što bi rekli, stay tuned...


tagovi

Radnički NišNikola Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara