TRANSFER LUDILO NA OSTRVU - poslednji dan! Šta kome treba...

Vreme čitanja: 10min | čet. 09.08.18. | 08:35

Pročitajte koje bi poslove klubovi iz Premijer lige mogli da završe do 18 časova

Još samo jedno popodne i to je - to!

Letnje transfer ludilo na ostrvskoj fudbalskoj pijaci ulazi u foto-finiš i ovo je dan kada se nijedan klub u Premijer ligi, verovatno i Čempionšipu, neće štedeti i svi će se truditi da pametno utroše ono što je ostalo u kasama.

Izabrane vesti

Naravno, ta priča postoji samo na papiru i zapravo očekujemo da se neki klubovi panično rastrče na sve strane, u nadi da će uhvatiti željena pojačanja u poslednji čas.

Zato smo za vas analizirali svaki klub u Premijer ligi i osvrnuli se na to šta će do 18 časova po srednjоevropskom vremenu pokušati da završe.

ARSENAL

Tobdžije su, defakto, završile prelazni rok i jedino iznenađenje poslednjeg dana moglo bi da bude transfer Domagoja Vide. Iskreno, taj posao ne deluje realno, pošto o njemu pišu isključivo turski mediji, dok malo koji verodostojni ostrvski novinar može da potvrdi tačnost ove priče. Navodno, prvi čovek Bešiktaša Fikret Orman stigao je u London još juče kako bi sa Arsenalovim čelnicima probao da dogovori transfer vredan 30.000.000 evra. Teško, zaista, ali sačekajmo da sat otkuca 18.00, pa da vidimo na čemu smo. Bilo je priče da bi u Arsenal mogao Usman Dembele, ali od tog posla nema ništa. Unaj Emeri je generalno priznao da mu je sastav glomazan i da je potrebno da smanji konkurenciju na određenim pozicijama. Kalum Čejmbers je već poslat u komšijski Fulam, dok se transfer Lukasa Pereza u Vest Hem još čeka, kao i odlazak Davida Ospina. Možda u Bešiktaš? Klub bi mogli da napuste Dani Velbek i Aron Ramzi, ukoliko bude adekvatnih ponuda.

BORNMUT

Edi Hauv će se poslednjeg dana fokusirati samo na dovođenje golgetera Brentforda Krisa Mefama, koga Trešnjice jure od početka juna. Brentford je već odbio ponudu na 12.000.000 evra. Ako bi završio i ovaj transfer, Hauv bi popunio prazninu nastalu odlascima Benika Afobea u Vulverhempton i Luisa Grabana u Notingem Forest za ukupno 18.200.000 evra.

BRAJTON

Brajton će do kraja prelaznog roka tražiti štopera! Glavne mete su Lijam Mur iz Redinga i Džek O’Konel iz Šefild junajteda, mada je poslednjih dana u prvi plan iskočio Viganov defanzivac Den Burn. Podsetimo, i Brajton je takođe postavio klupski rekord dovođenjem iranskog krilnog napadača Alireze Jahanbahša za 19.000.000 evra i ukupno na šest kupovina utrošio bezmalo 60.000.000 evra!

BARNLI

Šon Dajš je rešio goruće pitanje golmana dovođenjem Džoa Harta za 4.000.000 evra. Pre toga odrađen je veliki posao kupovinom Bena Gibsona iz Midlsbroa za rekordnih 17.000.000 evra. Do zatvaranja pijace poradiće se na tome da se angažuje još jedan centralni vezista. Podsetimo, Sem Klukas je odbio transfer u Barnli jer nije uspeo da dogovori lične uslove saradnje, iako su Svonsi i Barnli imali dogovor na transfer vredan 8.000.000 evra. Za njega se sada interesuju Stouk i Vulverhempton. Nema podataka da je još neko na radaru.

KARDIF

Nil Vornok je donedavno bio optimista po pitanju dovođenja Marka Grujića iz Liverpula, ali sada je ta priča utihnula. Uz povredu Arona Gunarsona, Kardif će potražiti centralnog vezistu, a na horizontu je Viktor Kamaraso iz Betisa. U fokusu će biti i kupovina napadača. Troj Dini je bio meta, ali taj posao je propao, a ako Omar Bogl bude otišao, najverovatnije je da će se pokušati s angažovanjem Alvara Negreda iz Bešiktaša.

ČELSI

Čelsi je verovatno uz Mančester junajted najveći gubitnik ovog leta. Iguain, Golovin, Rugani, Kaldara, Sergej, Pjanić, Vesino, Zaha, Pikford... samo su neki od igrača bez čijih potpisa je ostao Mauricio Sari. Čelsi je još juče gotovo histeričnim pristupom iskeširao Bilbau 80.000.000 evra za Kepu Arizabalagu i učinio ga tako novim rekorderom u svetu golmana, Mateo Kovačić je na medicinskim pregledima i samo ostaje da se vidi da li će Nabil Fekir zaista odustati od dolaska na Stamford Bridž zbog toga što Plavci ne igraju Ligu šampiona. Odlazak Tiba Kurtoe je završen, Vilijan je na kraju odlučio da ostane, a u centru pažnje biće Eden Azar! Ako ga Real Madrid bude kupio do 18.00, Čelsi će biti u velikom problemu. Opet, ako ostane - Plavci će dobiti najveće pojačanje ovog leta. Čelsi je mogao mnogo više, a Sari će gotovo sigurno ostati bez ikakvog pojačanja na poziciji štopera.

Čeka se - Nabil Fekir

KRISTAL PALAS

Roj Hodžson će se maksimalno fokusirati na kupovinu Janika Bolasija iz Evertona. Ovaj krilni napadač dobio je dozvolu Marka Silve da napusti Everton, mada se za njegov potpis uključio i Midlsbro. U igri je suma od 17.000.000 evra. Postoji određena šansa da bi Kristal Palas mogao i po potpis Mihaila Antonija, ali samo pod uslovom da Lukas Perez pređe iz Arsenala u Vest Hem. Od sinoć je u igri i Ruben Loftus Čik, ponovo na pozajmicu. Tako bi Palas rešio pitanje obe krilne pozicije i mesto u srcu veznog reda.

EVERTON

Karamele su ovog leta potpuno poludele, a Marko Silva je rešio da skroz promeni izgled tima. Pored silnih pojačanja u dosadašnjem delu prelaznog roka, na Gudison parku se čekaju još dve velike akvizicije - plejmejkera i štopera. Prvo mesto rezervisano je za Brazilca Bernarda, koji je sinoć doputovao iz Brazila i zadužiće opremu kao slobodan igrač. Mesto štopera trebalo bi da popuni Kurt Zuma kao pozajmljen igrač Čelsija, mada se od sinoć u tu priču umešao Mančester junajted. Što je kasnije i demantovano, ali... Ostaje i dalje mogućnost dolaska Džerija Mine iz Barselone, mada bi Everton možda mogao da uzme Markosa Roha?! Čekamo lude Karamele, možda nam spreme još nešto...

FULAM

Slaviša Jokanović je dosta promenio DNK tima koji je obezbedio povratak u Premijer ligu. Ali je, za razliku od Marka Silve, prelazni rok radio planski. Dovođenjem Kaluma Čejmbersa Fulam nije zatvorio vrlo zanimljiv i dobar prelazni rok, pošto se još čekaju levi bek i defanzivni vezni. Poznata su i imena - Met Target i Žosua Gilavogi. Target je bio i prva meta, ali kako je Sautempton odolevao da proda svog beka za 15.000.000 evra, Jokanović je pokušao da dovede Tea Ernandeza iz Real Madrida. Na kraju je ipak film vraćen na Targeta i čekamo da vidimo šta će se desiti u toku dana. Alternativa je Džo Brajan iz Bristol Sitija, kojeg Fulam hoće da preotme Aston Vili. Cena oko 7.000.000 evra. Gilavogi je takođe blizu, ali sa Volfzburgom još nije postignut dogovor oko obeštećenja, mada se od sinoć juri i Andre Angisa iz Marselja. U međuvremenu Jokanović je dogovorio i dolazak golmana Serhija Rika iz Sevilje. Dakle, levi bek i defanzivni vezni.

HADERSFILD

U Hadersfildu je situacija prilično mirna i praktično će prelazni rok biti zatvoren dovođenjem Isaka Mbenze iz Monpeljea za 15.000.000 evra, kao direktnu zamenu za novog igrača Stouka Toma Insa. Dogovor je postignut između dva kluba, ali ostaje da vidimo da li će posao biti završen do zatvaranja pijace.

LESTER

Još jedan od klubova koji bi mogao aktivno da bude uključen u ovo ludilo poslednjeg dana. Na King Pauer stadionu čekaju se dva velika pojačanja u srcu odbrane vredna ukupno 37.500.000 evra. Za 22.500.000 evra iz Frajburga stiže Čaglar Sojunču, dok iz zagrebačkog Dinama dolazi Filip Benković. Obojica će odraditi medicinske preglede danas. Što se tiče mogućih odlazaka, u fokusu je Hari Megvajer. Reprezentativac Engleske i dalje sanja transfer u Mančester junajted, Lester je rešio pitanje njegovih zamena, a klub bi mogao da napusti i napadač Islam Slimani. Za njega su interesovanje pokazali Bešiktaš, Fenerbahče i lisabonski Sporting, iz kojeg je Slimani stigao pre dve godine u transferu vrednom 30.000.000 evra.

Štoper na ceni - Čaglar Sojunču

LIVERPUL

Mada su Kristijan Pulišić i Nabil Fekir i dalje tihe patnje Jirgena Klopa, nama je izglednije da će se Liverpul posvetiti prodajama. Ali za taj posao Redsi imaju vremena do 31. avgusta. Na tapetu su Divok Origi, Dani Ings, Šeji Odžo, Marko Grujić, Lazar Marković... Što se Pulišića tiče, teško je očekivati da će Liverpul posle svih kupovina iskeširati Dortmundu i traženih 70.000.000 evra, ili isti taj novac Lionu za Fekira. Posebno ne za Fekira posle svega što se desilo ovog leta sa francuskim ofanzivcem i kako je transfer propao pod čudnim okolnostima. Bilo je čak i priče da bi Liverpul mogao da uzme Domagoja Vidu, ali nešto sumnjamo u validnost ovog posla. Mislimo da je Liverpul završio prelazni rok.

MANČESTER SITI

Mada je sam izjavio da je prelazni rok za Siti završen, Pep Gvardiola će poslednjeg dana tiho tražiti igrača sa „posebnim kvalitetima“. Julijan Vajgl bi mogao da bude taj, pošto su ranije propali transferi Žoržinja i Miralema Pjanića. Mada, ne sumnjamo da je Gvardiola zadovoljan onim što ima u opticaju.

MANČESTER JUNAJTED

Ako je Čelsi najveći gubitnik prelaznog roka među, onda je Žoze Murinjo sam po sebi gubitnik svoje vrste. Hteo je Bonućija, Sergeja, Kovačića, Vitsela, Boatenga, Minu, Irvinga, Šaćirija, Vilijana, Megvajera, Aldervejrelda... i nikoga nije dobio. Još! Ostaju opcije da Murinjo na kraju dobije Megvajera ili Boatenga, ali ništa nije uradio po pitanju popunjavanja rupe na desnom krilu! Niti je prodao Antonija Marsijala, koga je hteo Čelsi. Na kraju se možda dogodi da klub napusti Pol Pogba, koji je navodno juče još dogovorio lične uslove saradnje sa Barselonom. Dakle, ovaj dan mogao bi da bude potpuno u znaku Junajteda. Ili bi Junajted mogao rame uz rame sa Čelsijem...

NJUKASL

Rafa Benitez je ponovo imao turbulentno leto u Njukaslu. Od kluba je dobio jasne instrukcije da mora da proda igrače kako bi doveo željena pojačanja, ali on je dugo tapkao u mestu verujući da bi klub mogao da se sažali. Ipak, to nije bio slučaj, pa je onda brzinski završio nekoliko poslova. Sada se samo čeka da Svrake završe i transfer talentovanog štopera Valensijana Sikua Nijakatea. Ali taj transfer ne bi trebalo da bude od presudnog značaja za klub. Klub bi mogao da proba da dovede još jedno pojačanje u napadu pored Muta i Rondona i to bi mogao da bude Dani Ings iz Liverpula. Razmišljaće se možda i o kupovini iskusnijeg štopera. Navodno, Federiko Fernandez je opcija, mada se juče pisalo da je postignut dogovor sa Barselonom za Marlona. Nije to baš iskusnije rešenje...

SAUTEMPTON

Svecima dugo nedostaje kvalitetan vezista koji ume s loptom, mada je Mark Hjuz sam najavio da novih transfera na Sent Merizu najverovatnije neće biti. Pisalo se da bi Sautempton mogao da bude izlaz za Paka Alkasera iz Barselone, ali je u međuvremenu ta priča utihnula. Ostaje samo da se vidi hoće li na kraju Sautempton popustiti i pustiti Meta Targeta u Fulam.

TOTENHEM

Navijači Pevaca imaju razloga da budu frustrirani. Njihov klub nikoga nije doveo, a ni prodao, što je gotovo šokantno u modernom vremenu fudbala i poslovanja na fudbalskoj pijaci. Ipak, Maurisio Poketino može da bude zadovoljan jer je zadržano tvrdo jezgro tima. Totenhem je juče odbijen za Džeka Griliša na 30.000.000 evra, videćemo hoće li Aston Vila ipak dozvoliti nezadovoljnom vezisti da ode? Pisalo se i o dolasku Stanislava Lobotke iz Selte i Vilmara Bariosa iz Boke Juniors, ali samo nakratko. Odlaskom Denija Rouza u Šalke malo je rasterećen sastav, sada kao kritične tačke ostaju Musa Dembele i Tobi Alderveireld.

On je taj - Džek Griliš

VOTFORD

Napadač je pod moranjem za Stršljenove! Juče se dogodilo da je Votford Obzerver pisao da je Pako Alkaser dogovoren, a onda samo pola časa kasnije vest je ispravljena i istaknuto je da Votford uopšte neće Paka. Votford želi na pozajmicu i Džejmsa Vord Prouza iz Sautemptona, a sinoć kasno osvanula je vest da je klub poslao ponudu na 60.000.000 evra Pari Sen Žermenu za Gonsala Guedeša?! Takođe, ponovo je aktuelna priča za Stefana Sturara iz Juventusa, ali i brazilskog vezistu iz Lila Tijaga Maju. Dakle, Votford bi mogao da bude jedno od današnjih transfer žarišta.

VEST HEM

A evo i još jednog. Čekićari su dosad već potrošli ogroman novac za svoje prilike, ali još nije gotovo. Pre svega čeka se Lukas Perez iz Arsenala, sinoć je navodno dogovoren transfer iskusnog defanzivnog veziste Fjorentine Karlosa Sančeza, takođe se čeka talentovani Žoao Feliks iz Benfike, a pisali smo nedavno da je Musa Marega napravio totalnu pometnju u Portu jer ne želi da trenira i hoće da ide. Šuška se i o dolasku Tonija Sanabrije iz Betisa ili Andrea Gomesa iz Barselone, gde pregovara lično Manuel Pelegrini. Ne bismo se iznenadili kada bi Vest Hem izvukao još neko pojačanje iz rukava...

VULVERHEMPTON

Vukovi su takođe u nekom svom ludilu. Napravili su portugalsku koloniju od tima, a još se čekaju neka zanimljiva pojačanja. Poput Andrea Silve iz Milana, Žoaoa Marija iz Intera, pa čak i Gonsala Guedeša iz PSŽ! Od juće se šuška da Vukovi hoće i Franka Kesija iz Milana, Sema Klukasa iz Svonsija ili Leandera Dendokera iz Anderlehta, pa čak i Lejvana Kurzavu iz PSŽ, što nije realno. Sinoć je dogovoren i transfer Aleksandra Zinčenka iz Mančester Sitija za 18.000.000 evra. Pitanje je samo mogu li klubovi da ga ubede da ode. Neće, naravno, svi doći, ali Vukovi bi mogli da potresu letnju pijacu do zatvaranja... Dakle, čekaju se vezni, krilo ili krila čak, štoper...

Foto: Action Images, Shutterstock


tagovi

Letnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara