TREĆA SMENA: Akcija u Argentini, Meksiku, Kolumbiji, SAD-u, Japanu, Peruu, Paragvaju, Urugvaju...

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.02.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

PENJAROL – MIRAMAR, 23.55

(Fudbal, Urugvaj 1)

Izabrane vesti

Nije bilo lako Penjarolu na otvaranju sezone, gubio je pre pet dana od Sero Larga na poluvremenu, ali je u nastavku golovima Sekeire i Fernandeza stigao do pobede sa 2:1. Noćas bi trebalo da ima daleko lakši zadatak, u goste mu dolazi novi prvoligaš Miramar. Ta ekipa se nije proslavila na premijeri, u direktnom okršaju sa još jednim novajlijom u eliti Progresom (2:3). Gubio je Miramar sa 2:0 na poluvremenu, stigao je do 2:2, ali je zbog gola Sekire u 87. minutu ostao bez boda. Penjarol i Miramar su poslendji put bili rivali 2014. godine, žuto-crni su tada slavili sa 2:0.

ALIJANSA - INDEPENDIJENTE MEDELJIN, 00.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Independijente Medeljin očajnički želi da zaustavi seriju od tri uzastopna meča kolumbijske Aperture bez pobede kada otputuje da se suoči sa Alijansom. Independijente je odigrao nerešeno 2:2 protiv Fortaleze CEIF kod kuće u svom poslednjem meču u ligi i sada je na 17. mestu sa osam bodova u sedam kola. Alijansa je na 18. poziciji sa pet poena. Alijansa je izgubila svoj poslednji meč sa 1:0 protiv Bojake Čiko.

KARLOS MANUČI - SPORTING KRISTAL, 00.15

(Fudbal, Peru 1)

Sporting Kristal je na putu da se suoči sa Karlosom Manučijem u meču 5. kola peruanske Aperture. Sporting Kristal je pobedio Los Čankas sa 4:1 kod kuće u poslednjem ligaškom meču i produžio svoj neporaženi početak kampanje na četiri meča. Sa 10 bodova u četiri meča Sporting je trećeplasiran. Karlos Manuči je na pretposlednjem 17. mestu sa jednim bodom u četiri meča. Manuči je poražen sa 4:0 u proteklom susretu u prvenstvu protiv ADT-a.

SERO PORTENJO – SOL AMERIKA, 00.45

(Fudbal, Paragvaj 1)

Susret 7. kola paragvajske Aperture. Sero Portenjo je pobedio u prva dva kola, ali od tada više nijednom. Izgubio je od Dos de Maja (0:3), a potom remizirao sa General Kabaljerom (2:2), Libertadom i Olimpijom (po 1:1). Niz od četiri meča bez pobede će probati da prekine protiv Sol Amerike, ekipe koja još uvek nijednom nije trijumfovala ove sezone. Prvo je triput uzastopno remizirala, a zatim triput i izgubila. Prošle sezone je u Klausuri Sero Portenjo savladao Sol Ameriku na oba okršaja, u julu sa 2:0, a u oktobru sa 1:0.

FILADELFIJA UNION – ČIKAGO FAJER, 01.30

(Fudbal, MLS)

Prvi meč u sezoni za Čikago Fajer, ne i za Filadelfiju Union. Domaćin je odigrao jedan takmičarski meč pre tri dana, u 1. kolu KONKAKAF Lige šampiona kao gost je savladao kostarikansku Saprisu sa 3:2. Prošle sezone je Filadelfija kod kuće savladala Čikago sa 1:0, a posle toga su u Ilinojsu odigrali 2:2. Razbio je Čikago kasicu ove zime, potrošio čak 12.000.000 evra na dovođenje Huga Kajpersa iz Genta. Stigli su još Tobijas Salkist (Silkeborg), Endrju Gutman (Kolorado), Tom Berlou (Njujork Red Buls) i Kelin Akosta (Los Anđeles FK). Od ranije tu je i Džerdan Šaćiri. Filadelfija je tokom jednog dela zimskog prelaznog roka bila tema i u Srbiji, pošto je Crvena zvezda bila zainteresovana za njenog levog beka Kaija Vagnera. Na kraju je Union produžio ugovor sa nemačkim defanzivcem, pa nismo dobili priliku da ga gledamo uživo u Beogradu, već će on na Fajer.

TIGRES – ATLAS, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Tigres brani titulu u Klausuri, Loš početak sezone za Andre Pjera Žinjaka i drugove, tek sedmo mesto, ali lider Kruz Azul ima samo pet bodova manje. Atlas je sakupio samo bod u prethodna tri kola pred gostovanje u San Nikolasu. Kada igraju ovi timova dolazi mali broj golova. Na pet vezanih mečeva bio je tip 0-2. Atlas je u Aperturi sredinom septembra slavio protiv tima iz Gvadalahare sa 2:0.

SARMIJENTO - BARAKAS SENTRAL, 02.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Sarmijento će pokušati da zaustavi niz razočaravajuće forme u Liga kupu Argentine u svom domaćem meču protiv Barakas Sentrala. Sarmijento je na 13. mestu Grupe B sa dva boda posle šest kola. Sarmijento je poražen rezultatom 4:1 u poslednjem meču protiv Belgrana, i to mu je bio četvrti vezani poraz. Ove sezone u takmičenju domaćin još čeka na prvi skalp. Barakas je u prošloj rundi savladao Taljeres sa 2:1, i to mu je bio četiri vezani duel bez neuspeha. Posle niza dobrih partija Barakas je petoplasiran na tabeli Grupe A.

ČIVAS GVADALAHARA – UNAM PUMAS, 02.05

(Fudbal, Meksiko 1)

Oba tima su među kandidatima tza titulu. Unam Pumas je početkom godine dobio veliko pojačanje iz Montereja. Napad ovog kluba je pojačao Rohelio Funes Mori, reprezentativac Meksika. Čivas ima skroman start sa novim kormilom, Argentincem Fernandom Gagom. Samo 12 bodova i deveto mesto na skoro polovini ligaškog dela šampionata. Tim iz Meksiko Sitija ima 15 i četiri boda manje od gradskog rivala, lidera Kruz Azula.

KAŠIVA - KJOTO, 06.00

(Fudbal, Japan 1)

Kašiva je imala slabu prošlu sezonu u Džej ligi. Borila se za opstanak i završila tek na pretposlednjem 17. mestu. Treba napomenuti da je ekipa bila lider po broju odigranih remija, čak 15 puta je igrala X na 34 meča. Ozbiljan uspeh je bio i plasman u finale Kupa Japana, gde je Kavasaki slavio posle izvođenja penala. U pripremama za novu sezonu Kašiva je odigrala jednu prijateljsku utakmicu, u kojoj je izgubila od Čibe sa 1:2. Kjoto je lani bio 13, i to je sasvim logičan sled, s obzirom na to da tim nema dovoljno jak sastav za japanske standarde.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara