TREĆA SMENA: Argentina dobija osvajača Superkupa, Jović čeka Jokića na Floridi

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.03.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Peru 1)

Sinsijano je jedan od tri klubova koji nemaju poraz u šampionatu Perua. Alijansa je u seriji od dva poraza, ima bod manje od narednog rivala. Poslednji duel ovih timova završeni su remijem bez golova. Na pet vezanih međusobnih utakmica nije bilo golova. Sinsijano je na prethodna dva meča u šampionatu odigrao nerešeno.

RIVER PLEJT – ESTUDIJANTES, 01.10

(Fudbal, Superkup Argentine)

Ko je vladar Argentine? River je šampion, Estudijantes je osvajač Kupa Gaučosa, a noćas na neutralnom terenu u Kordobi, na stadionu Mario Alberto Kempes, dva velikana će da odluče o peharu Superkupa. Milioneri su favoriti iako ne briljiraju ove godine u Liga kupu Argentine. Imaju pet remija u prethodnih šest mečeva. Za vikend su odigrali 1:1 u komšiluku, u Aveljanedi protiv Independijentea. Studenti iz La Plate su u seriji od dva poraza. Prva zvezda Rivera ove sezone je Kolumbijac Migel Borha, koji je dao četiri gola na poslednja tri duela. River je poslednjih godina mnogo bolji u međusobnim mečevima. Slavio je prošle godine u prvenstvu na Monumentalu sa 3:1, a pred toga na istom stadionu sa čak 5:0. River u Kordobi ima veliki broj navijača, pa nema sumnje da će tim Martina Demikelisa da ima veću podršku s tribina.

INTER MAJAMI – NEŠVIL, 01.15

(Fudbal, Konkakaf Kup šampiona)

U prvom meču osmine finala Konkakaf Kupa šampiona u Nešvilu nije bilo pobednika. Domaćin je vodio sa 2:0, ali je tim iz Majamija stigao do 2:2. Za vikend je prvi poraz doživljen na svom terenu od Montreala u MLS-u, ali nije bilo u timu Lionela Mesija. Argentinac se vraća u ekipu Tata Martina iz uz Luisa Suareza biće najveća opasnost po gol gostiju.

KOLO KOLO – SPORTIVO TRINIDENSE, 01.30

(Fudbal, kvalifikacije za Kopa Libertadores)

Kolo Kolo je na pragu grupne faze Kopa Libertadores. U prvom meču u Paragvaju bilo je 1:1, a sada pred punim tribinama u Santijago de Čileau, domaćin je veliki favorit. Jedan od aduta jedinog čileanskog pobednika elitnog kontinentalnog takmičenja je Arturo Vidal, koji se početkom godine vratio u matični klub iz brazilskog Atletiko Paranaensea.

KLUB AMERIKA – ČIVAS GVADALAHARA, 03.00

(Fudbla, Konkakaf Kup šampiona)

Klub Amerika je u prvom meču slavio sa 3:0 u Gvadalahari, pa bi revaš sa Čivasom na stadionu Asteka trebalo da bude formalnost za šampiona Meksika. Domaćin je u seriji od četiri pobede, dok tim Fernanda Gaga ima tri uzastopna poraza.

MAJAMI – DENVER, 00.30

(Košarka, NBA liga)

Nagetsi su u top formi pred ulazak u finiš ligaškog dela sezone u NBA ligi. Sustigli su lidera Zapadne konferencije, Minesotu, pa je tim Nikola Jokića favorit za pol poziciju. Denver je u seriji od tri pobede, dok je Majami loš, tri vezana poraza i tek osmo mesto na Istoku. Biće ovo i srpski obračun. Na jednom strani Nikola Jović, a na drugoj imenjak Jokić koji će ove sezone izvesno da dobije i treći put nagradu za MVP najjače košarkaške lige na svetu. Pet poslednjih mečeva ovih rivala rešio je u svoju korist tim iz Kolorada.

PORTLAND – ATLANTA, 03.00

(Košarka, NBA liga)

Tim Bogdana Bogdanovića je odavno zakucan za 10. mesto na Istoku, poslednje koje vodi u plej-in, dok je Portland otpisan, na pretposlednjem mestu je na Zapadu sa skorom 18-46. Tim iz Oregona je u fazi rebildinga. Domaćin je samo jednom pobedio u prethodna četiri duela, dok su Hoksi tri puta slavili na četiri poslednja meča.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara