TREĆA SMENA: Boka Juniors u poteri za četvrtom uzastopnom pobedom u Primeri, Sporting Kristal kasno upalio

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.06.23. | 22:58

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Brazila)

Fudbaleri Sao Paula imaju naizgled lak posao na putu ka četvrtfinalu Kupa Brazila. U revanš meču osmine finala braniće prednost od 2:0 pred svojim navijačima. Sport Resife je po kvalitetu daleko od Sao Paula, što je i očekivano s obzirom na to da je pre dve sezone sezone ispao u Seriju B. Tamo je trenutno deveti na tabeli, ali ima samo pet poena manje od lidera Vitorije, od koje je odigrao dva meča manje. U prvom meču je Sao Paulu trebalo 71 minuta da probije blok rivala i povede, a posao mu je olakšao i crveni karton Fabinja sredinom drugog poluvremena. Defanzivni vezista Sporta je naravno suspendovan za revanš.

FLAMENGO – FLUMINENSE, 01.00

(Fudbal, Kup Brazila)

Peti put ove sezone sastaće se Flamengo i Fluminense, ovog puta u revanš meču osmine finala Kupa Brazila. Najveći rivali iz Rio de Žaneira su tri puta odmerili snagu u državnom šampionatu Karioka, Fluminense je tamo bio uspešniji (2:1 u pobedama) i u direktnom okršaju u finalu došao do trofeja. U prvom susretu ovih timova u nacionalnom kupu pre dve nedelje bilo je 0:0. Ove ekipe će se do kraja godine sastati još dva puta u Seriji A, a moguće je i da odmere snage do kraja sezone i u Kupu Libertadores. Pod uslovom da ih žreb spoji i tamo, naravno.

ARSENAL DE SARANDI – BOKA JUNIORS, 02.30

(Fudbal, Argentina 1)

Živnula je malo Boka Juniors u poslednjih nekoliko nedelja. Vezala je tri pobede u prethodna tri kola Primere, pa je sada deveta na tabeli sa 27 bodova iz 18 kola. I dalje je velikan iz Buenos Ajresa daleko od mesta koje vodi u Kopa Libertadores sledeće sezone, trećeplasirani Taljeres Kordoba ima sedam poena više. Zato Boka noćas nema luksuz da ispusti bodove protiv Arsenala, najslabijeg tima u argentinskom šampionatu. Domaćin je tek 28. na tabeli sa 14 poena i četiri poraza u poslednjih pet kola.

SPORTING KRISTAL – SIJENSIJANO, 03.00

(Fudbal, Peru 1)

Ušli su u formu fudbaleri Sportinga, trijumfovali su na poslednja četiri meča u šampionatu Perua. Sada su, posle 16 kola, treći na tabeli sa 31 poena, osam manje od lidera Alijance Lime. Ispostavilo se, prekasno, jer su do kraja Aperture ostala samo još dva kola. Pokušaće Sporting da dođe do druge pozicije na kraju, mada mu ona neće doneti ništa posebno – samo prvoplasirani iz Aperure i Klausure igraju finale za titulu na kraju sezone. Sijensijano je deveti na tabeli sa 24 poena, sedam manje od Sportinga.

ATLETIKO NASIONAL – AGILAS, 03.30

(Fudbal, Kolumbija 1)

Prva polovina Kvadrangulara u A grupi biće odigrana noćas, Atletiko i Agilas se sastaju u okviru 3. kola. Za sada oba tima su u igri da zauzmu prvo mesto i tako se plasiraju u finale Aperture, gde bi igrali za titulu sa pobednikom B grupe. Atletiko Nasional je trenutno drugi sa dva poena, duplo manje od Petrolere, pošto je podelio bodove i protiv nje i Deportivo Pasta. Agilas je u 1. kolu izgubio od Petrolere sa 5:3, a u drugom odigrao meč bez golova sa Deportivom. Susret Atletika i Agilasa u ligaškom delu završen je takođe 0:0, krajem januara. U ligaškom delu Agilas je na kraju bio prvi, a Atletiko treći.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara