TREĆA SMENA: Derbi Gvadalahare, Kruzeiro juri gol minusa, prve meč lopte za Majami i Finiks u NBA ligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.05.22. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Brazila)

Kruzeiro juri gol manjka (1:2) u revanšu šesnaestine finala Kupa Brazila protiv Rema. Velilkan iz Belo Orizontea već treću godinu tavori u Seriji B. Jedan od vlasnika dvostrukog šampiona Južne Amerike je Ronaldo, pa se očekuje da bi u narednom periodu mogao da krene napred. Kruzeiro je vezao tri pobede u drugoligaškoj konkurenciji i trebalo bi da bude kandidat za povratak u Seriju A.

KRUZ AZUL – TIGRES, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1, Klausura)

Plava mašina je prethodne nedelje u baražu izbacila Nekaksu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Posle 90 minuta je bilo 1:1, ali u penal seriji u Meksiko Sitiju gosti su promašili čak tri udarca sa 11 metara. Šampion prošlogodišnje Klausure ove sezone se muči, pre svega sa realizacijom. Na šest utakmica četa perunskog stručnjaka Huana Rejnosa je postigla samo dva pogotka. Posle nekoliko slabijih sezona, Žinjak opet igra odlično, trese mreže kao od šale u šampionatu Meksika, pa će biti najveći adut Tigresa. Postigao je 11 golova i bio najefikansiji igač u ligaškom delu. Pre nešto više od dva meseca, Tigres i Kruz Azul su odigrali nerešeno u San Nikolasu – 2:2. Tigrovi na prethodna četiri meča nisu poraženu od Kruz Azula na Asteka stadiona u Meksiko Sitiju.

BOLIVAR – TOMAJAPO, 02.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Bolivar je imao nekoliko sušnih sezona, ali ove je na pragu da povrati krunu od Independijente Petrolera. Tim iz La Paza je ubedljivo najbolji tim, primio je samo šest golova na 13 utakmica. Tomajapo je na petom mestu Grupe B. Bolivar je dobio dva od tri poslednja meča protiv današnjeg rivala.

ALAHUELENSE – SAN KARLOS, 04.00

(Fudbal, Kostarika 1, Klausura)

Dva kola pre kraja ligaškog dela sezone, Alahuelense je obezbedio pol-poziciju pred plej-of, pa nema imperativ noćas u Alahuelu protiv San Karlosa. Gostima su bodovi potrebniji jer se bori za mesto u doigravanju sa Eredijanom, Deportivom Saprisom i Sporting San Hozeom. U prvom delu šampionata, Alahuelense je dobio u gostima sa 3:0.

GVADALAHARA – ATLAS, 04.05

(Fudbal, Meksiko 1, Klausura)

Veliki gradski derbi igra se u Gvadalahari. Čivas dočekuje na stadionu Akron šampiona Aperture Atlas. Njhovi dueli se nazivaju Clásico Tapatío. Domaćin je poznat kao klub koji igra isključivo s domaćim snagama. U prethodnoj rundi tim Rikarda Kardena je razbio finalistu Konkakaf Lige šampiona, Unam Pumas sa 4:1. Gvadalahara je u sjajnoj formi, vezala je pet pobeda. Atlas je imao skoro dve nedelje pauze. Ovi timovi su pre nešto manje od dva meseca odigrali nerešeno – 1:1 u ligaškom delu šampionata Sombrerosa. Čivas Gvadalahara je mnogo uspešnija od velikog rivala u poslednje vreme. Dobila je sedam od devet mečeva, uz remi i pobedu Atlasa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

FILADELFIJA – MAJAMI, 01.00

(Košarka, NBA liga)

Nije bilo brejka u polufinalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige. Majami ima prvu brejk loptu, ali ako bi se tradicija ispoštovala, da domaćini dobijaju, mogli bismo da gledamo majstoricu na Floridi. Filadelfija se uzda u Džoela Embida i Džejmsa Hardena, dok je prva zvezda Hita Džimi Batler, nekadašnji igrač upravo Seventiksersa.

DALAS – FINIKS, 03.30

(Košarka, NBA liga)

Ni u polufinalnoj seriji Zapada nije bilo brejka, domaćini su dobili svih pet dosadašnjih mečeva. Finiks ima prvu meč lopte u Teksasu, dok Luka Dončić i drugovi žele da izbore majstoricu u Finiksu protiv najboljeg tima u ligaškom delu šampionata najjače košarkaške lige na svetu.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara