Treće pojačanje stiglo u Humsku - reprezentativni drug Rikarda Gomeša

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 14:21

U pitanju je vezista Patrik Andrade (29)...

Partizan je predstavio treće pojačanje za iduću sezonu. Nakon dvojice bekova - povratnika Zlatana Šehovića (21) i iskusnog internacionalca Aleksandra Filipvića (27), šampiona Evrope s omladinskom reprezentacijom Srbije 2013. godine, u Humsku je stigao i prvi stranac ovog leta. U pitanju je Patrik Andrade (29), reprezentativni drug Rikarda Gomeša.

Doskorašnji vezista Karabaga, koji bi trebalo da popuni prazninu nastalu odlaskom Miloša Jojića, stavio je paraf na trogodišnji ugovor sa crno-belima. Kako navode na klupskom sajtu, Andrade bi trebalo u večernjim satima da se pridruži ekipi u Ptuju, gde će ga dočekati sportski direktor Ivica Iliev, kao i pomenuti Gomeš.

Izabrane vesti

Napadač srpskog viceprvaka ne sumnja da će novajlija doneti kvalitet više...

"Da, igrali smo zajedno za nacionalni tim. Prvi put smo bili u selekciji do 18 godina, a onda smo igrali i za seniorsku selekciju. Mislim da je u pitanju dobar igrač, doneće nam kvalitet u sredini terena. Ima odličan šut levom nogom, završni pas, čuvanje lopte. To je stil koji novi trener želi od nas sada. Srećan sam i uzbuđen što će nam se Patrik pridružiti", kazao je Rikardo.

Patrik Andrade dolazi kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa azerbejdžanskim klubom. Upravo na tu kartu igrao je njegov agent poslednjih dana, imao prilično visoke finansijske zahteve, usled čega su se pregovori malo otegli, ali dogovor je na kraju ipak postignut.

Partizan je u ovom momku dobio prevashodno defanzivnog veznog, ali oni što ga bolje poznaju tvrde da se sasvim dobro snalazi i u ofanzivnijim ulogama.

Andrade je evropsku karijeru započeo u portugalskom niželigašu Ribeirau 2013. godine, a potom je igrao za Moreirense, Famaliako, Salgeiroš, pa u Bugarskoj za Černo More, odakle je 2020. prešao u Karabag. Prošle sezone je na 39 mečeva u svim takmičenjima dao pet i asistirao za sedam golova. Jednu od asistencija upisao je u porazu od Olimpika iz Marselja (1:3) u Ligi konferencije.


tagovi

Patrik AndradeLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara