Detalj sa prošlog meča Klub Briža i Genka (©AFP)
Detalj sa prošlog meča Klub Briža i Genka (©AFP)

Tri susreta Genka i Klub Briža ove godine - svaki je završen trijumfom Štrumfova sa 3:1

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 10:23

Može li i četvrti? Saznaćemo ovog četvrtka od 20.45 časova, kada je na programu zaostali meč 5. kola belgijskog prvenstva

Preostale dve zaostale utakmice 5. kola belgijskog šampionata na programu su ovog četvrtka, a zanimljiviju od njih odigraće Klub Briž i Genk od 20.45 časova.

Njihov duel je odložen zbog obaveza u evropskim kvalifikacijama, koje su igrali i jedni i drugi. Klub Briž se borio i izborio za Ligu konferencije, preko Osasune je došao do grupne faze, u kojoj je na premijeri odigrao 1:1 sa Bešiktašom.

Izabrane vesti

Genk takođe igra u najmlađem takmičenju UEFA, mada to nikako nije želeo. Eliminisan je i iz kvalifikacija za Ligu šampiona (bio lošiji od Serveta) i iz Lige Evrope (od Olimpijakosa), pa je morao da se zadovolji Ligom konferencije. Tamo je pre nedelju dana takođe uzeo prvi bod, odigrao je 2:2. sa Fjorentinom.

Od onda su i Klub Briž i Genk odigrali još po jednu utakmicu u prvenstvu, a takođe sa istim ishodom. Uzeli su po bod, Klub Briž svom večitom rivalu Anderlehtu (1:1), a Genk daleko slabijem Sint Trojdenu (3:3).

20.45: (1,82) Klub Briž (3,60) Genk (4,40)

Doduše, Genkov remi može da se podvede pod veći uspeh, samo zbog činjenice da je Sint Trojden na poluvremenu, pa i sve do 58. minuta vodio sa 3:0. Ipak, golovima El Kanusa, Arokoderea i Pajntsila Štrumfovi su stigli do boda.

U belgijskom klasiku nismo videli ni izbliza tako atraktivnu utakmicu, što smo uostalom i navikli od velikih derbija u ovoj zemlji. Tvrd fudbal sa mnogo duela i bez velikog rizika. Anderleht je poveo u 40. minutu preko Dolberga, probao je potom da sačuva vođstvo, ali Skov Olsen je pogodio u 64. za podelu plena.

-------------

Sve utakmice belgijske lige možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Do sada su Genk i Klub Briž odigrali po sedam prvenstvenih utakmica, a već je sada jasno da će se borti za neku od prvih šest pozicija, koje vode u plej-of. Klub Briž je trenutno treći sa 14 poena, četiri manje od lidera Genta, dok je Genk sedmi sa 12 bodova.

Od početka 2023. godine Štrumfovi su se sastali u tri navrata sa plavo-crnima i svaki put su pobedili. I to identičnim rezultatom, sa po 3:1. Ako verujete da će i sada da bude tako, kvota u Mozzartu na trijumf Genka sa 3:1 je 27,0.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

BELGIJA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 5. KOLA

Sreda

Antverpen - Gent 0:0

Četvrtak

18.30: (5,40) Molenbek (3,80) Union Sen Žiloaz (1,65)

20.45: (1,82) Klub Briž (3,60) Genk (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1GenkKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara