(©MN Press)
(©MN Press)

TSC – OCENE: Ćirković majstorski, Stojić zakazao, Ilić podbacio

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.12.23. | 23:20

Kompletna odbrana razočarala

Izabrane vesti

Veljko IlićGolman
Nije ništa polazilo za rukom mladom čuvaru mreže večeras. Kod vodećeg gola Olimpijakosa je morao i mogao bolje, pre svega da je imao bolju komunikaciju sa kolegama iz odbrane. Kasnije je bio i bez sreće jer se lopta od prečke odbila od njega i završila mu iza leđa. Neće pamtiti po lepom mečeve u Ligi Evrope ove jeseni, naročito jer je drugi put morao da pet puta vadi loptu iz mreže. Nije bilo njegovih bravura, u određenim situacijama je bio nesiguran.
Ocena
5
Vukašin KrstićOdbrana
Nema previše iskustva mladi štoper za ovakve utakmice, delovalo je na startu da je siguran i stabilan u igri, ali nije mogao da se izbori sa Podensom i ostatkom ofanzive pirejskog tima koji su mu pokazali da ipak mora još da uči da bi igrao mečeve ovog kalibra.
Ocena
5
Nemanja StojićOdbrana
Iako voli velike utakmice na kojima dobije dodatno samopozudanje, večeras je sve to izostalo. Praktično nije uradio ništa da spreči El Kabija koji mu je stajao iza leđa i glavom loptu prosledio u mrežu. I kod petog pogotka Olimpijakosa nije najbolje ispratio šta mu se dešava u kaznenom prostoru, pa je generalni utisak da je kompletna odbrana večeras zakazala.
Ocena
5
Josip ČalušićOdbrana
(do 87.) Pao na ispitu kao i cela zadnja trojka u odbrani Topolčana. Nije se dobro postavljao i dozvolio je previše prostora protivničkim igračima, koji su sve to kaznili sa pet pogodaka. Izostale su njegove upotrebljive lopte ka napred, nekolicinu je večeras poslao u prazno.
Ocena
5
Miloš CvetkovićOdbrana
Mučio se da sačuva protivničke igrače, a najveću glavobolju mu je zadavao dvostruki strelac Daniel Podens. Nije imao rešenje za njega, ali ni za njegove saigrače iskusni desni bek koji je večeras možda odigrao i najlošiji meč u Evropi ove jeseni.
Ocena
5
Milan RadinVezni
(do 55.) Pre trećeg pogotka Olimpijakosa se nije najbolje snašao u gužvi koja je nastala na polovini njegovog tima. Izostala je njegova stabilnost sa loptom, pa je u nekim momentima podlegao pritisku koji je nastao usled presinga igrača grčkog tima. Teško povezivao napad i odbranu, jer su majstorski posao odradili vezisti pirejskog kluba.
Ocena
5
Nikola KuveljićVezni
Nesiguran sa loptom, i kada je lopta bila kod njega u nogama sporo se oslobađao, nije uspevao da pronađe adekvatna rešenja, čime je otvarao prostor za polu kontre. Bledu partiju zaokružio je isključenjem posle kojeg je njegova ekipa u potpunosti ostala bez ikakve šanse, ali ipak stigla do još jednog gola.
Ocena
5
Ifet ĐakovacVezni
Pamtiće ofanzivni vezista okršaje sa grčkim timom jer se dva puta upisao u strelce. Izašao je visoko i ukrao loptu koju je smestio iza leđa čuvara mreže pirejskih crveno-belih. Sem toga, imao i najbolju priliku za TSC u prvom poluvremenu. Pre majstorije Ćirkovića izboksovao loptu između nekolicine igrača protivnika i prosledio je brzonogom napadaču u prostor.
Ocena
6
Nemanja PetrovićOdbrana
(do 55.) Nešto lošiji u defanzivi, često su Rodinei i kompanija lako nalazili prostor po njegovoj strani odakle su slali lopte ka kaznenom prostoru. Nije ni stigao da izađe napred i pomogne napadu, jer je morao konstantno da se vraća nazad. Zamenjen da bi mesto ustupio ofanzivnijem saigraču, a i jer je izgubio bitku na svom delu terena.
Ocena
5
Aleksandar ĆirkovićNapad
(do 72.) Imao jedan prodor na početku utakmice da bi potom nestao, a onda u momentu pokazao da ima kvalitet, uspeo da sam kreira pogodak svoje ekipe nakon što je protrčao kroz kompletnu odbranu Olimpijakosa i sa stilom loptu prebacio preko Paskalakisa. Time upisao svoj prvenac u evropskim takmičenjima, koji će se pamtiti kao majstorija mladog krilnog napadača.
Ocena
6.5
Uroš MilovanovićNapad
(do 55.) Odsečen u napadu, i nedorečen večeras. Nekoliko puta uspeo da primi loptu na polovini protivnika, ali bez neke veće upotrebne vrednosti nakon toga.
Ocena
5.5
Miloš VulićVezni
(od 55.) Ušao da osveži vezni red, ali ga nije bilo gotovo nigde. Kada je isključen Nikola Kuveljić, dobio dodatne defanzivne zadatke što ga je pomerilo sa njegove prirodne pozicije za korak unazad.
Ocena
5.5
Bence ŠošNapad
(od 55.) Uveden da bi osvežio levu strane navale svog tima, ali nije doneo ništa konkretno, sem što je zaradio žuti karton. Bez nekog uspešnog prodora iako je odigrao preko pola sata utakmice.
Ocena
5.5
Marko RakonjacNapad
(od 55.) U potpunosti odsečen, a naročito nakon što je njegova ekipa ostala sa igračem manje.
Ocena
5.5
Petar StanićVezni
(od 72.) Nije ga dugo bilo na terenu zbog povrede, pa se i večeras videlo da mu fali svežine i da će mu trebati vremena da povrati ritam.
Ocena
5.5
Jovan VlalukinOdbrana
(od 87.) Premalo na terenu za ocenu.
Ocena
-
Žarko LazetićTrener
Najavio da će njegov tim ići na pobedu, da ih motivišu velike utakmice, a sve to se istopilo već u prvih 45 minuta nakon kojih je grčki tim stekao nedostižnu prednost od tri gola, a TSC nije odigrao ništa. Odbrana Topolčana je zakazala, dozvolivši previše prostora pre svega Podensu i njegovim saigračima koji su nakon petog pogotka ipak spustili tempo i ostali na tome, a stiče se utisak da je moglo da bude i gore. Jedina svetla tačka je to što je njegov tim prvi put u Ligi Evrope postigao dva pogotka na gostovanjima, kao i to što su sa igračem manje pronašli rešenje da dođu do gola.
Ocena
5.5



tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara