Turska šest od šest bodova, bez primljenog gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.03.19. | 19:52

Na stadionu Eskišehira torpedovana Moldavija sa 4:0

Furiozno je krenula Turska u kvalifikacije! Dva kola, dve pobede, šest bodova i to bez primljenog gola. Moldavija je bila preslab čak i sparing partner na stadionu Eskišehira, jedva da su šutnuli koji put ka golu na kojem se dosađivao Mert Gunok – 4:0.

Turska je u prvom kolu kao gost savladala Albaniju sa 2:0, a u ponedeljak veče je dodala laku četvorku u mrežu Moldavije. Mogla je da bude i petica da Burak Jilmaz u 52. minutu nije promašio penal. Bolji početak kvalifikacija puleni Senjola Guneša nisu mogli ni da požele.

Izabrane vesti

Istina, oni pravi izazov Turke tek čekaju. U junskim terminima čekaju Francusku, pa idu u goste Islandu, ali podloga za optimizam je udarena u prve dve runde.

Moldavija se u Eskišehiru držala do 24. minuta. Tada je Hasan Ali Kaldirim načeo goste, da bi samo dva minuta kasnije Čenk Tošun duplirao prednost Turske.

U nastavku domaćin je nastavio da gazi u istom rimu. Samo minut pošto je Jilmaz promašio penal, Tosun je postigao novi pogodak i povećao na 3:0, da bi konačan rezultat postavio Kan Ajhan u 70. minutu.

(FOTO: Reuters)

 

 

 

GRUPA H

Turska – Moldavija  4:0 (2:0)
/Kaldirim 24, Tosun 26, 54, Ajhan 70/

Andora - Albanija  0:3 (0:1)
/Sadiku 21, Balaj 88, Abraši 90+6/

Francuska - Island  4:0 (1:0)
/Umtiti 12, Žiru 68, Mbape 78, Grizman 84/


tagovi

Turska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara