©FK Trajal
©FK Trajal

U Trajalu motivisani posle tri vezane pobede na domaćem terenu: Do plej-ofa tokom proleća

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.11.22. | 13:43

Gumari bacili na pleća trećeplasirani Železničar, produžili seriju trijumfa kod kuće i najavili još bolje proleće

Trećom uzastopnom pobedom na domaćem terenu Trajal je pobegao na tri boda od opasne zone na tabeli Mozzart Bet Prve lige, u kojoj se nalazio do pre nekoliko nedelja. Pod Bagdalom je savladan jedan od najozbiljnijih kandidata za ulazak u najjači rang srpskog fudbala, pančevački Železničar, koji je do prošlonedeljne runde imao niz od devet mečeva bez poraza i četiri vezane pobede. Trajal se danas nalazi na dva boda od tako željene plej-of zone.

Junak susreta bio je krilni napadač Igor Savić, koji se na početku drugog poluvremena susreta sjajno snašao, snalažljivo prodro kroz odbranu gostiju i matirao iskusnog Živkovića. Tako je Trajal iskoristio prvu od nekoliko ozbiljnih šansi, dok je Železničar propustio svoju najbolju u nastavku duela. Meč nije obilovao prilikama, ali su Gumari većim trudom i borbom zavredeli tri boda.

Izabrane vesti

"Napravili smo dobar niz pobeda na svom terenu što nam daje veliko samopouzdanje za naredni period. Nadam se da će se to osetiti i na poslednjem susretu jeseni, kada gostujemo Zlatiboru. Na tom meču želimo pobedu da bismo na pauzu otišli potpuno mirne glave. Pobedili smo jednog od glavnih favorita za ulazak u Mozzart Bet Super ligu. Odigrali smo tvrdu utakmicu, bez mnogo zrelih šansi, ali smo iskoristili jednu i osvojili tri značajna boda", rekao je za Mozzart Sport najistaknutiji u pobedi nad Pančevcima, Igor Savić.

Jedan od glavnih kvaliteta Gumara, koji ih polako gura ka sredini tabele, je raspoloženje unutar tima. Nije Savić prvi iz redova Trajala koji taj detalj stavlja u prvi plan, napominjući, kao i mnogi drugi iz tabora kruševačkog prvoligaša, želje do kraja sezone.

"Atmosfera u svlačionici je vrhunska i to ne samo onda kada pobeđujemo, kao danas. I kada izgubimo, uvek se, zajedno sa stručnim štabom, trudimo da istraje prava porodična atmosfera. Treneri su nam fenomenalni, na čelu sa Milanom Nikolićem, mladim stručnjakom sa mnogo želje i ambicije, koji trenutno radi pravi posao sa nama. Tako da verujem da ćemo još napredovati, nadam se i pojačati dodatno na zimu, što naravno ostaje na sportskom direktoru i treneru da naprave plan. Mislim da smo klub koji apsolutno zaslužuje da se nađe u plej-ofu narednog proleća. Na nama je da još podignemo formu i u drugom delu sezone stignemo do cilja".

Bivši napadač Borca, Metalca i lučanske Mladosti se tri puta ove sezone upisao u listu strelaca, ali se nada još boljim izdanjima na proleće.

"Generalno sam zadovoljan svojim učinkom, a naravno da uvek može bolje i daću sve od sebe da budem još efikasniji u nastavku".

Sledi za Gumare poslednji ispit u polusezoni, idu na noge Zlatiboru, a kao i uvek "žuto - crni" razmišljaju samo o celom plenu.

"Jedini cilj nam je pobeda, jer bi nam ta tri boda mnogo toga donela. Svakako bi nam dala lepu sliku za pripreme u boljem raspoloženju i samopouzdanje bi i dalje bilo tu. Tako da se nadam da ćemo na pobedonosni način zaključiti jesen", završio je Savić priču za naš portal.



tagovi

FK TrajalTrajalMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara