Sadik protiv Kazemira na Old Trafordu (© Reuters)
Sadik protiv Kazemira na Old Trafordu (© Reuters)

Umar Sadik u epizodi: Kako su mi propali transferi u Borusiju, Sevilju i Viljareal

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.01.23. | 09:59

„Nije mi padalo na pamet da pritiskam Almeriju da spusti obeštećenje“, kaže Nigerijac i najavljuje povratak na teren za dva meseca

Napravio je pravi bum Umar Sadik kad je iz Partizana otišao u Almeriju, razgoropadio se na terenima Segunde, uveo klub iz Andaluzije u elitni rang i osigurao transfer karijere. Letos je prodat Real Sosijedadu za okruglo 20.000.000 evra, a lako je moglo da se desi da završi na nekoj drugoj, atraktivnijoj adresi.

Sve informacije plasirane u minulom prelaznom roku, vezane za potencijalni transfer 25-godišnjeg Nigerijca, ispostavile su se tačnim. Stvarno ga je tražio veliki broj klubova, čak i onih iz Lige šampiona.

Izabrane vesti

Sve to je Sadik potvrdio u prazničnom intervju za jedan mediji u otaždbini.

Boravio sam u Kaduni kad su mi javili da je Viljareal spreman da me dovede. Ono što se činilo izvesnim nikad se nije desilo, jer klub nije mogao da plati visinu mog obeštećenja. Posle toga je Viljareal još dvaput pokušao, ali dogovora nije bilo“, ispričao je visoki špic da je malo nedostajalo da pređe u tabor pretposlednjeg osvajača Lige Evrope.

Kad se to nije desilo, ukazala se šansa da promeni ne samo grad, već i državu. Da se okuša u Bundesligi.

„Sledeća se javila Borusija iz Dortmunda. Želela je pozajmicu uz opciju otkupa, pošto se ispostavilo da njen prvi špic Sebastijan Ale mora da se leči od raka. Ostali su „kratki“ u napadu i gledali da li mogu da me iskoriste da premoste taj težak period. Samo, Almerija nije bila za opciju pozajmice“.

U igru je zatim uskočila Sevilja, u tom trenutku sa ulaznicom za grupnu fazu Lige šampiona.

„Almerija mi je dozvolila da pregovaram sa Seviljom. Sve smo utanačili, bio je to transfer kakav sam želeo. Jedino je između klubova postojalo nesaglasije oko visine obeštećenja, u pitanju je bila suma od 2.000.000 evra. Tad su mi iz Sevilje sugerisali da pritisnem čelnike Almerije da spuste cenu. Nije mi palo na pamet. Odbio sam uz reči da je Almerija moja kuća“.

Na kraju se ispostavilo da je Sadik prešao u San Sebastijan, za 20.000.000 evra, jer su Baski bili rešeni da izdvoje novac koji je Amerija zahtevala.

„Bio sam na putu da nađem kompromis sa Seviljom kad me je sportski direktor Almerije pozvao i saopštio da je Sosijedad spreman da me plati i zato sam dobio dozvolu da pregovaram o prelasku na Anoetu. Onda sam pitao neke od saigrača šta da radim i svi su mi rekli da uopšte ne razmišljam, već da odmah prihvatim ponudu. Narednog dana smo razgovarali i sve se dogovorili. Doneo sam najbolju odluku u karijeri“.

Krenuo je Umar dobro pod komandom trenera Imanola, postigao gol vredan remija sa Atletikom, ali se na gostovanju Hetafeu ispostavilo da su mu stradali prednji ukršteni ligamenti kolena.

„Prošla su četiri meseca od operacija i sledećeg bi trebalo da se vratim na teren, da polako počnem da treniram. To je daleko ranije nego što je planirano, čak ni doktori koji me leče ne mogu da veruju kako tretiraju. Kažu da je čudo. Govorili su da mi sledi pola godine odsustva. Poenta je da su mi rekli kako moram da budem 150 odsto spreman kad se vratim, kako se ne bih opet povredio. Prema sadašnjim procenama, mogao bih da se vratim za osam sedmica. Nadam se, čak i ranije“, osmehuje se Sadik.


tagovi

Umar SadikReal SosijedadAlmerija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara