Dušan Vlahović, Filip Kostić, Vanja Milinković Savić i Ivan Ilić (©MN Press)
Dušan Vlahović, Filip Kostić, Vanja Milinković Savić i Ivan Ilić (©MN Press)

Utorak u Seriji A: Srpski derbi u Torinu - Vlahović i Kostić protiv Vanje i Ilića

Vreme čitanja: 5min | uto. 28.02.23. | 14:07

Nemanja Radonjić bi meč trebalo da počne sa klupe

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Dugačko 24. kolo Serije A, započeto u subotu završava se tek večeras sa mečevima Kremoneze - Roma i torinskim derbijem između Stare dame i Granata. Ključne figure derbija della Mole biće srpski fudbaleri dok će Ivan Ilić prvi put osetiti draž i slast gradskog okršaja. 

Izabrane vesti

JUVENTUS - TORINO (20.45)

Četvorica od petorice Srba koji igraju za dva torinska kluba će biti od prvog minuta na terenu Alijanc arene u gradskom derbiju. Na jednoj strani, Dušan Vlahović i Filip Kostić na drugoj Vanja Milinković Savić i Ivan Ilić, plus Nemanja Radonjić na klupi. Verovatno bi i Radonjić bio starter, imajući u vidu odsustvo Vlašića zbog povrede, da se nije zavadio sa trenerom Jurićem

Dušan Vlahović je imao specijalne dodatne treninge sa Maksom Alegrijem i njegovim pomoćnicima na kojima su uvežbavali pokrete i nove akcije Juventusa koji bi trebalo da lansiraju srpskog golgetera i da poprave njegovu saradnju sa ostatkom tima. 

Filip Kostić je u prvih pola godine postao stub Juventusa. Samo je Danilo igrao više od našeg reprezentativca a Filip je uzvratio asistencijama, golovima, driblinzima i stvaranjem viška igrača na njegovom boku. 

Vanja Milinković Savić je konačno stigao do preko potrebnog kontinuiteta i statusa neprikosnovenog startera što je ključno za svakog čuvara mreže. U ovoj sezoni, za razliku od prethodnih, Vanja je napravio minimalan broj kikseva i postao je pouzdani element Jurićevog tima. 

20.45: (1,80) Juventus (3,50) Torino (5,40)

“Bambino” (dečak), kako Ivan Jurić tepa Ivanu Iliću još iz vremena kada su bili zajedno u Veroni, se još uvek navikava na novu sredinu. Imao je i problem sa povredom u međuvremenu, ali je u poslednje dve nedelje pokazao značajan napredak i večeras će imati vatreno krštenje na torinskom derbiju. Njegov prethodnik Saša Lukić je svoje najbolje partije pružao u sudarima sa Starom damom, od Ivana se očekuje da nastavi tradiciju. 

Svi su očekivali, ili bolje rečeno nadali se Polu Pogbi, ali večeras bi pravo iznenađenje u sastavu Juventusa mogao da bude mladi Argentinac Enco Barenečea. Maks Alegri ozbiljno razmišlja da baci u vatru vezistu Juventusovog drugog tima, pošto je, izgleda, izgubio poverenje u Paredesa. Bivši igrač PSŽ-a i Rome nije bio uverljiv ni pre Mundijala u Kataru, a od povratka sa slavlja u Argentini je neprepoznatljiv. U odsustvu Lokatelija zbog kartona, povređenog Miretija i Pogbe koji je prvi put pozvan na prvenstveni meč, neće biti iznenađenje da vidimo Barenečeu

KO DAJE GOL? KOMPLETNA PONUDA

Poput Alegrija i Ivan Jurić ima dilemu na sredini terena. Ivanu Iliću će biti povereni ključevi igre Torina dok je još uvek neizvesno ko će mu biti partner u veznoj liniji Adopo ili Lineti. Jurić ima više igrača van stoja od Alegrija jer mu nedostaju Ajna (kartoni) Zima, Vijera, Lazaro, Vlašić i Pelegri (povrede). Polovina klupe Granata biće popunjena klincima iz podmlatka. Među njima će biti i Nemanja Radonjić. Biće interesantno videti da li će mu Jurić pružiti šansu i da li će je Nemanja iskoristiti. 

---------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Već i vrapci znaju da je Juve od 1995. godine izgubio samo jedan derbi od Torina, pre osam godina. Skor u poslednja 33 okršaja je gotovo jednosmeran 24 pobede Bjankonera, osam remija i jedna pobeda Granata. Inače, poslednje pobeda Torina kao gosta u gradskom derbiju je zabeležena upravo pomenute 1995. godine. Navijači Granata još uvek pamte, kao da je bilo juče dva gola Ricitelija

Juventus je ponovo podigao zid ispred gola Ščensnija i Perina. Na poslednjih pet mečeva, u Seriji A i Ligi Evrope, Stara dama je primila samo jedan gol a u šampionatu je u seriji od tri pobeda sa gol razlikom 6-0. Torino je veoma trvrd orah u poslednjih deset kola u Seriji A je izgubio samo dva puta a pre poraza od Milana pre dve nedelje, nanizao je četiri gostovanja sa kojih se vraćao sa bodovima na Filadelfiju. 

U Juventusu očekuju da Anhel Di Marija nastavi sa odličnim partijama. Argentinac je u novoj godini stavio pečat na pet golova, tri pogotka i dve asistencije, u Seriji A. Nijedan igrač Bjankonera nije bio tako koristan. U Torinu gaje nadu da bi Mirančuk mogao da bude iznenađenje a da bi Sanabrija mogao da ponovi podvig od pre dve godina kada je zabio dva gola Juventusu. 

JUVENTUS 3-5-2: Ščensni - Danilo, Bremer, Aleks Sandro - Kvadrado, Fađoli, Barenčea (Paredes), Rabio, Kostić - Di Marija, Vlahović 

TORINO 3-4-2-1: Milinković Savić - Džidži, Šurs, Bonđorno - Singo, Adopo (Lineti), Ilić, Rodrigez - Mirančuk, Karamo - Sanabrija 

KREMONEZE - ROMA (18.30)

Roma ima dvostruki zadatak u Kremoni: da naplati dugove iz Kupa Italije (Kremoneze je izbacio Đalorose iz najmasovnijeg takmičenja u četvrtini finala) i da se zakači na drugom mestu za milanske klubova na kvoti 47 bodova. 

Odnosi Žozea Murinja i familije Fridkin su zahladneli i večeras je dobra prilika da sa pobedom i drugim mestom na tabeli Portugalac i njegovi fudbaleri pošalju čestitku Danu Fridkinu koji je juče napunio 58. godina. 

18.30: (5,40) Kremoneze (3,50) Roma (1,80)

Kremoneze je i dalje jedini tim u Seriji A koji nije osetio slast pobede. Međutim u Kremoni se mučilo nekoliko velikih timova i nisu lako odnosili bodove, poput Intera i Juventusa, a Milan je čak remizirao. Balardini je u prošlom kolu prekinuo seriju od tri poraza u šampionatu remijem sa Torinom. 

Roma je u ovoj sezoni, do sada osvojila, isti broj bodova na Olimpiku i na gostovanjima, i praktično je napravila samo jedan veliki kiks, protiv Udinezea, dok je poraz od Napolija bio sasvim očekivan. Inače, neuspeh na Maradoni je jedini meč na kome Roma nije osvojila bodove u 2023. godini. 

U timu Đalorosih će biti nekoliko izmena. U odbrani ćemo videti Kumbulu umesto Smolinga koji je suspendovan zbog kartona dok bi Vajnaldum konačno trebalo da debituje od prvog minuta u dresu Rome. Takođe, Murinjo ozbiljno razmišlja da poštedi Ejbrahama zbog udarca u glavu koji je dobio protiv Verone dok bi iz predostrožnosti Dibala mogao da počne meč na klupi i da uđe samo ako bude bilo potrebno. 

KREMONEZE 3-5-2: Karneseki - Ferari, Bjanketi, Vaskez - Sernikola, Pikel, Meite, Benasi, Valeri - Okereke, Desers 

ROMA 3-4-2-1: Rui Patrisio - Mančini, Kumbula, Ibanjez - Karsdorp, Kristante, Vajnaldum, Spinacola - Pelegrini, El Šaravi - Beloti 

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

SERIJA A – 24. KOLO

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)

/Ismajili 17, Osimen 28/

Leče - Sasuolo 0:1 (0:0)

/Torstvedt 65/

Nedelja

Bolonja - Inter 1:0 (0:0)

/Orsolini 76/

Salernitana - Monca 3:0 (0:0)

/Kulibali 52, Kastanos 66, Kandreva 71/

Udineze - Specija 2:2 (1:1)

/Beto 22, Pereira 55 - Nzola 6, 72/

Milan - Atalanta 2:0 (1:0)

/Muso 26ag, Mesijas 86/

Ponedeljak

Verona - Fjorentina 0:3 (0:2)

/Barak 12, Kabral 38, Biragi 89/

Lacio - Sampdorija 1:0 (0:0)

/Luis Alberto 80/

Utorak

18.30: (5,40) Kremoneze (3,50) Roma (1,80)

20.45: (1,80) Juventus (3,50) Torino (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusTorinoDušan VlahovićFilip KostićVanja Milinković SavićIvan Ilić

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara