(©Reuters)
(©Reuters)

Van der Vart kao sa tribine: Biće lako, biće 3:0

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 23:24

“Mesi igra sjajno, ali ostali oko njega nisu tako dobri”, kaže Holanđanin

Ostalo je osam najboljih u Kataru. Derbi do derbija. Očekuje ceo svet da pršti u okršaju Argentine i Holandije, ali ako pitate Rafaela Van der Varta, nekadašnjeg asa Lala, to će za njegove zemljake biti – boza.

Zanimljiv je sagovornik Van der Vart, uvek ispali nešto neobično, ne frlja se dosadnim frazama, nije od onih koji priča mnogo, a ne kaže ništa. Sad, to što se mnogima ne sviđa to što govori, neki je drugi padež.

Izabrane vesti

Holandiju čeka duel sa Argentinom, koju nosi armija navijača sa tribinama, najveća “vojska” u Dohi, ali sve to za Van der Varta nije toliko značajno.

Biće lako. Biće 3:0 za Holandiju”, poručuje Rafael.

Ne plaši se bivši as Narandžastih ni “faktora Mesi”.

“Leo se još jednom dokazao na velikom takmičenju, ali momci oko njega… Pa, nisu baš tako dobri”.

Imao je VDV i savet za selektora Van Gala.

Jednom kada sam igrao u Realu stavili smo Serhija Ramosa da markira Mesija. Ako ide levo, ideš za njim. Ako ide u toalet, pratiš ga i tamo. Posle utakmice Ramos je izgledao kao uništena igračka. Užasno je teško čuvati Mesija. Zato je možda bolje da ni ne probamo da ga markiramo. Igrao sam protiv njega, bilo ga je nemoguće uhvatiti, čak ni da ga šutnete. Sada je sporije, manje trči, ali i dalje ume da gurne odlučujući pas”.

Mnogo ceni Van der Vart najboljeg igrača Argentine, ali kada se stave na tas Mesi, Pele, Mardona, Krojf…

Ne treba se time baviti. Krojf, Van Basten, Maradona, Pele, sve su to ikone fudbala i ne treba ih porediti”, poručuje Van der Vart. 


tagovi

Rafael Van der Vartreprezentacija Holandijefudbalska reprezentacija ArgentineLionel MesiKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara