Aleksandar Pavlović (©AFP)
Aleksandar Pavlović (©AFP)

Aleksandar Pavlović na Nagelsmanovom spisku za EURO

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 19:15

Mladi vezista Bajerna biće deo nemačke reprezentacije na predstojećem Prvenstvu Evrope

Htela ga je Srbija, ali dobila Nemačka. Aleksandar Pavlović izabrao je da na predstojećem Evropskom prvenstvu nastupa za zemlju u kojoj je odrastao i fudbalski se školovao, iako je Fudbalski savez u državi njegovih korena gajio nadu da bi mogao da ga privoli u svoje redove. Rečeno je da se strpe, ali je već tada bilo jasno da je to zapravo "ne" izrečeno na kulturan način...

Potvda je ubrzo stigla u izjavama Julijana Nagelsmana u kojima hvali 20-godišnjeg vezistu Bajern Minhena i predviđa mu svetlu budućnost, a potom i pozivom za martovske prijateljske utakmice u kojima su Nemci savladali Francusku (2:0) i Holandiju (2:1), ali je Pavlović morao da odloži debi zbog povrede.

Izabrane vesti

Neće Bajernov fudbaler morati još dugo da čeka na prve minute u A selekciji Nemačke (nakon što je krajem prošle godine odigrao dve utakmice za ekipu do 20 godina), pošto se ovog ponedeljka proširila vest da ga je Nagelsman upisao na listu igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo. Da je zaista tako nagoveštava i objava Bajern Minhena na društvenim mrežama u kojoj se navodi da je Aleksandar Pavlović "nominovan za privremeni sastav FS Nemačke za EURO".

"Čestitamo Aleks, apsolutno si zaslužio ovo", pišu Bavarci.

Pavlović je u (klupskoj) sezoni na izmaku, svojoj debitantskoj kao prvotimac Bajerna, upisao 21 nastup u kojima je dao dva i asistirao za dva gola. U Bundesligi je igrao 18 puta i pogodio u vezanim mečevima s početka godine, protiv Augzburga i Borusije Menhengladbah, dok je saigračima omogućio da se upišu u strelce u susretima sa Borusijom Dortmund i Štutgartom. U Ligi šampiona je igrao tri puta - protiv Kopenhagena (26. minuta), Lacija (90) i Real Madrida (90).

Zvaničan spisak Julijana Nagelsmana za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj očekuje se u četvrtak.



tagovi

Aleksandar PavlovićBajern MinhenFudbalska reprezentacija NemačkeEURO 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara