Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Velež arhivirao izbacivanje Milojevića, okreće se Rudaru

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.08.21. | 15:44

Duel u Mostaru zatvara 3. kolo šampionata Bosne i Hercegovine

Posle istorijskog uspeha i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, fudbaleri mostarskog Veleža, vraćaju se domaćim obavezama. Jeste Velež napravio neverovatno čudo izbacivši grčkog AEK-a, ali domaće takmičenje se ne smije zapostaviti, makar cena toga bila i izuzetno ubrzan i zgusnut ritam utakmica. Moraće Rođeni biti spremni i na to, budući da je i trenutni evropski domet premašio očekivanja. Jedna utakmica do sada i jedna pobeda (Posušje 2:1). U drugom kolu, gradski rival Zrinjski im je izašao u susret pa je meč odgođen, ali treće kolo ipak moraju odigrati. Večeras u Mostaru (20:00) gostuje novajlija u ligi prijedorski Rudar.

Sigurno je da kod domaćih cvetaju ruže kada je reč o svlačionici. Atmosfera je jako pozitivna, pa u duel sa Rudarom ulaze kao favoriti.

Izabrane vesti

20.00: (1,40) Velež (4,20) Rudar (7,75)

Evropske utakmice sigurno su ostavile maha pa će u večerašnjem susretu strateg domaćih Feđa Dudić sigurno izmešati karte, pogotovo zbog činjenice da već za tri dana igraju duel sa švedskim Elfsborgom, o čemu je govorio prvotimac Rođenih Samir Zeljković.

Izuzetno je zgusnut raspored i teško je ovo izdržati, ali Bože moj. Ne smemo se žaliti jer imamo širok roster i sigurno je da će biti nekih promena. Bez obzira ko istrčao na teren, siguran sam da će dati svoj maksimum. U goste nam dolazi motivisana ekipa koja je tek ušla i sigurno je da imaju računicu kako da nam uzmu bodove. Verujem da neće uspeti u tome, i da ćemo mi nastaviti sa dobrom formom, kazao je Zeljković.

Nosioci igre trebalo bi da odmore, ako i igrači koji su tek izašli iz povrede, a tu se pre svega misli na Samira Radovca, Denisa Zvonića, Nemanju Anđušića. Bez obzira na pomenuti meč sa Elfsborgom,

Velež ima obavezu da što bolje igra i u Premijer ligi, budući da su njihova kola tek krenula uzbrdo, pa u slučaju eliminacije od Elfsborga, treba ostati u vrhu tabele, kako bi se i naredne godine u Mostaru slavila Evropa.

Sa druge strane, prijedorski Rudar je do sada osvojio jedan bod. Prvo je usledio gostujući poraz od Slobode (0:1), a nakon toga domaći remi sa Širokim Brijegom (1:1). Upravo je taj remi vratio pozitivan ton u svlačionicu prijedorčana, pa sa dosta više optimizma otputovalo se u Mostar, kako bi se eventualno favorizovanom domaćinu 'otkinuo' bod.

Zaista smo posle remija sa Širokim dosta dobili na samopouzdanju. Čeka nas sigurno teška utakmica, ali smo se dobro pripremili i taktički ali i fizički. Očekujem dobar pristup svih igrača i uz šefove zamisli verujem da možemo do povoljnog rezultata“, najavio je večerašnji duel prvotimac Rudara Bojan Burazor.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 3. KOLO

Petak

Sloboda – Leotar 1:0 (1:0)

/Beganović 6/

Subota

Željezničar – Posušje 1:0 (1:0)

/Mujezinović 18/

Sarajevo – Zrinjski 0:2 (0:2)

/Tićinović 25, Bašić 35/

Nedelja

Široki Brijeg - Radnik 0:0

Ponedeljak

20.00: (1,40) Velež (4,20) Rudar (7,75)

Odloženo

Borac Banjaluka – Tuzla Siti

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1VeležRudar Prijedor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara