Veliki dan za Dušana Tadića: Izjednačio se sa Banetom Ivanovićem, prestiže ga na Kipru

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.24. | 18:04

As Fenerbaheča uskoro postaje igrač sa najviše nastupa za Orlove

Veliki dan za Dušana Tadića u Moskvi. Kapiten reprezentacije Srbije i as turskog velikana Fenerbaheča izjednačio sa ovog popdoneva sa Branislavom Ivanovićem na listi igrača sa najviše nastupa za seniorsku reprezentaciju Srbije.

Susret u Moskvi bio je 105. za Dušana Tadića u dresu Orlova, koliko je i skupio bivši defanzivac OFK Beograda i Čelsija. Praktično, Dušan Tadić će na Kipru, narednog utorka, imati jedinstvenu priliku, da uđe u istroriju srspkog fudbala i stigne do 106. meča u reprezentaciji.

Izabrane vesti

Jasno je da će Dušan Tadić pomeriti granice i postaviti novi zadatak mlađim snagama, pošto se očekuje da u bližoj budućnosti bude neizostavni deo čete Dragana Stojkovića Piksija. Bivši član Ajaksa će, sasvim sigurno, ukoliko ga bude služilo zdravlje, stići do magične brojke od 110 utakmica. Biće sa Orlovima na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, a trebalo bi da nastavi put i ka Mundijalu u Americi i Kanadi koji je na programu 2026. godine.

Dušan Tadić je debitovao za reprezentaciju Srbije 14. decembra 2008. godine, pod komandom Radomira Antića. Orlovi su u kombinovanom sastavu bili poraženi od Poljske minimalnim rezultatom (0:1). Tada je dobio priliku u 46. minutu umesto Danka Lazovića.

Imao bi Dušan Tadić i više nastupa za nacionalnu selekciju Srbije, ali je imao pauzu usled nelaganja sa Radovanom Ćurčićem i Savom Miloševićem.

Iza Branislava Ivanovića (105 mečeva), na listi igrača sa najviše nastupa su Dejan Stanković (103), Savo Milošević (102) i Aleksandar Kolarov (94).


tagovi

Dragan Stojković PiksiDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara