Fratrović na meču sa novobeogradskim Radničkim (© Star sport)
Fratrović na meču sa novobeogradskim Radničkim (© Star sport)

Vezista Trajala Andrija Fratrović: Trka za plej-of u Mozzart Bet Prvoj ligi biće interesantna

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.10.22. | 13:40

Junak Gumara sumira utiske posle pobede nad Radom (2:1) i veruje da njegov klub može do gornjeg dela tabele

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Mogao je Trajal još u prvom poluvremenu duela protiv Rada u Kruševcu da reši pitanje pobednika, ali je preko Radivojevića samo jednom zatresao mrežu rivala u prvom delu igre. Kada se činilo da će evrogolom Markišića Građevinari da iznenade domaćina, na drugoj strani je, pred kraj meča 16. kola Mozzart Bet Prve lige, uzvratio Fratrović i, posle odbitka, loptu uz pomoć leve stative ubacio u gol (2:1).

Izabrane vesti

Vezali su tako Gumari, konačno, dva trijumfa u prvenstvu i uradili ono što su najavljivali još pre dve nedelje, odlepili se od dna tabele, zauzeli deseto mesto i približili se na svega dva boda od plej-of zone.

„Ove dve pobede su nam stvarno od velikog značaja za nastavak prvenstva. Podigle su nam samopouzdanje da završimo jesenji deo sezone na dobar način. Uzastopni uspesi na našem terenu su plod odličnog rada i još bolje atmosfere. Ceo stručni štab i stariji igrači su sve upakovali da stignemo do podviga. Naravno da težinu poslednje pobede ima i slavlje nad Loznicom (1:0), ali meni je draže ovo protiv Rada, zbog načina postizanja gola i trenutka u kojem se to desilo. Plej-of je nešto čemu težimo, a, kada se pogleda tabela, vidi se da će trka za osam najboljih biti interesantna“, počinje razgovor za Mozzart Sport junak Trajala u prethodnom kolu Mozzart Bet Prve lige, Andrija Fratrović.

Mogu li žuto-crni da do kraja sezone nastave sa dobrim izdanjima i na kraju se nađu u gornjem delu tabele?

„Na struci i igračima je stvarni bio veliki pritisak pred dva poslednja kola, jer smo znali da te utakmice imaju posebnu težinu za ceo klub. Tako da je slast pobeda još lepša. Svakako možemo da se domognemo baraža, igrama koje smo pružali do sada smo to svima pokazali, u nekim utakmicama nam je, nažalost, nedostajala sreća, ali je naša ambicija sve vreme jasna“.

Trajalov vezista izdvaja ambijent kao jedan od najjačih aduta.

„Atmosfera u svlačionici je stvarno odlična, stariji igrači su uvek tu da nas bodre i ohrabre, ali isto tako i upute kritiku kada bude potrebno. Trude se da nas naprave i boljim igračima i boljim ljudima. Smatram da nam je to zajedništvo velika prednost u odnosu na ostale ekipe“.

Koliko je Fratrović impresioniran sopstvenim učinkom u dosadašnjem toku sezone?

Zadovoljan sam onim što sam pružio u. Naravno, uvek može bolje. Svakako da je lični uspeh uvek u drugom planu u odnosu na timski, ali je ponovo sjajno kada, na primer, baš tvoj pogodak odluči pobednika“.

Zamalo je Trajal na početku sezone iznenadio u Kruševcu jednog od favorita za ulazak u Mozzart Bet Superligu, ali se IMT u poslednjim trenucima meča izvukao protiv Gumara (3:2). U narednom kolu žuto- crni će probati da u gostima naprave podvig protiv drugoplasiranog kluba na tabeli.

IMT je, uz Grafičar, ove sezone pokazao najviše, poseban motiv je igrati protiv najboljih ekipa u prvenstvu. U prvom meču smo gubili, vratili meč u egal završnicu i nesrećno ostali bez boda, ali smo time pokazali da možemo da se nosimo s njima. Naravno da ne putujemo sa belom zastavom i pokušaćemo da dođemo do sva tri boda, jer fudbal se igra zbog pobeda“, zaključuje bivši fudbaler IMT-a i Čukaričkog, sad uzdanica Trajala, Andrija Fratrović.



tagovi

Prva liga SrbijeMozzart Bet Prva liga SrbijeAndrija FratrovićFK TrajalTrajal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara