(Star sport)
(Star sport)

Vladan Milojević: Ne dotiču me priče iz Partizana, spremamo se za meč

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 15:36

„Doći će vreme da realizujemo šanse na jednostavniji način“, kaže trener Crvene zvezde

Na jednom strani vage je stopostotan učinak u evropskim kvalifikacijama, kao i treća titula ka kojoj nezadrižvo juriša. Na drugoj je tegić vezan za dva neuspeha Vladana Milojeviča u prvom mandatu, kada je reč o kup trofeju. Mačva 2018. i Partizan 2019. godine nisu dozvolili stručnjaku iz Aranđelovca da još malo oplemeni trenersku biografiju. Protiv Partizana (sreda, 19.00, TV Arena Premium 1) ima šansu da se dodatno približi manje bitnom trofeju, ali i peharu koji ulazi u klupsku istoriju.

Gledajući sportski, Crvena zvezda bi trebalo da u ofanzivi odigra kao u prethodna dva prvenstvena okršaja sa najvećim rivaom, a da defanzivno bude strpljivija u situacijama kada mora da igra iza lopte.

Izabrane vesti

Deluje prosto, ali je svestan Milojević da će okršaj u polufinalu Kupa Srbije biti odigran u tenzičnom ambijentu, posebno zbog najava iz Humske da se neće pojaviti u Ljutice Bogdana, izazvanih arbitražom Pavla Ilića.

Prvo bi trebalo da naglasim je da nas očekuje drugačije takmičenje, nema dodatnih utakmica da popravimo saldo. Ulog je veliki za oba tima, pobedniku donosi ulazak u finale. Naše su ambicije da igramo do kraja i osvojio kup. Spremni smo, nema neduomica između nas i Partizana. Dobro se poznajemo. Nadam se dobroj utakmici i dobroj poseti“, poručio je na početku Vladan Milojević.

Osnovno pitanje je hoće li se Partizan i u kakvom sastavu pojaviti sutra na crveno-beloj strani Topčiderskog brda... Nepoznanica je da li će se utakmica uopšte igrati, ali Zvezdin šef stručnog štaba tvrdi da mu to ne remeti planove.

Moje planove ne remeti ništa. Spremamo se za utakmicu. Znam šta ćete me pitati... Ne znam šta se dešava tamo. Moji igrači znaju šta smo pričali i kako bi trebalo da se ponašaju. Te najave me ne dotiču. Hoću da se fokusiram na igrače i tima“.

Navijači Crvene zvezde se plaše da će ih zla kob promašenih zicera i dalje pratiti.

Meni je kao treneru drago da stvarmo veliki broj šansi kroz igru. Doći će vreme da ih realizujemo na jednostavniji način. Svaki napadač želi da postigne gol. Možda je do koncentracije, ali Partizan pored Jovanovića ima i Krunića. Dobar golman, pokazao je mnogo vrlina. Hipotetički možemo mnogo da pričamo o tim situacijama“.

Deluje da će Crvena zvezda biti značajno oslabljena, pošto dva dana nije trenirao Milan Rodić.

„Poštedeli smo ga, on je na terapijama. Videćemo šta će da kaže naš medicinski tim. Imamo još par igrača koji se žale. Shodno tome ćemo sastaviti tim“.

Morao je Milojević da improvizuje u subotu i na mesto levog beka „posadi“ Nasera Đigu. Mučio se reprezentativac Burkine Faso sa Ksanderom Severinom, ali i sopstvenim nedostacima.

Điga je dobar igrač, uradio je sve što bi trebalo na toj utakmici. Za njega je to bila specifična pozicija, ali je dobro odigrao. Važno je da imam profesionalce, uvek spremne da se žrtvuju za tim. Videćemo kako će se igrači osećati posle treninga, da li ćemo rotirati. Svako od igrača poznaje telo. Pričaćemo“.

Nije želeo Vladan Milojević da priča o suđenju u prethodnom derbiju, ali je naglasio da ćemo sutra teško videti neko taktičko iznenađenje.

Partizan nas nije iznenadio, teško ćemo i mi njih. Odlično se poznajemo. Crno-beli su promenili mehanizam igre u subotu, trojku na sredini terena. Imaju dobre igrače, kvalitetna su ekipa. Videćemo šta je kolega Igor Duljaj pripremimo, videćete šta smo i mi pripremili“, dodao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.



tagovi

Vladan MilojevićFK Crvena zvezdaKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara