Vojvodina na istorijskom mestu juri polufinale

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.05.23. | 11:52

Pre tri godine Novosađani podigli pehar na Čairu, odakle preko Radničkog žele među četiri najbolja tima masovnijeg takmičenja (18.30, TV Arena Premium 1)

Veoma je gust raspored pred ekipama koje se bore na oba fronta, i u Mozzart Bet Superligi i u Kupu. Jedna od njih je i Vojvodina, koja ove sezone želi reprizu iz 2014. i 2020. godine, kada je podigla trofej masovnijeg takmičenja. Izabranici Radoslava Bataka osećaju da su sazreli i za treći pehar u istoriji, a na putu ka tom cilju moraju najpre da preskoče prepreku u Nišu, gde će danas u četvrtfinalu odmeriti snage sa Radničkim (18.30, TV Arena Premium 1).

Retko ko je očekivao da će Nišlije upasti u takvu dubiozu da će im biti upitan čak i opstanak u eliti. Otišao je Nenad Lalatović, a sa Draganom Šarcem „Real sa Nišave“ nastavio je da tone još dublje. Stoga će danas tražiti izlazak iz ozbiljne rezultatske krize preko Kupa. S druge strane, Stara dama je apsolutni favorit, ali na ruku Novosađana možda ne ide to što se utakmica igra na strani, imajući u vidu neefikasan učinak Lala na gostovanjima. Isto tako, fokus Nišlija je na domaćem šampionatu, gde im predstoji grčevita borba za goli život, te će ekipa Dragana Šarca igrati rasterećenije, što bi mogla da bude potencijalna opasnost za goste. Međutim, čini se da Novosađanima „Čair“ ipak prija. Upravo poslednju pobedu u gostima, Voša je izvojevala na obalama Nišave pre više od dva meseca, kada je deklasirala Radnički (4:1). Posle toga na izletima van Srpske Atine Vojvodina nije poražena, ali nije ni trijumfovala: remizirali su redom sa Voždovcem, Javorom, TSC-om i kragujevačkim Radničkim 1923.

Izabrane vesti

Zato novosadski kolektiv u ovom susretu vidi šansu da popravi učinak na gostovanjima, kako bi dobio samopouzdanje pred odlazak na noge Čukaričkom, pa Zvezdi u prvenstvu, a istovremeno Lale nastoje da rezervišu mesto u polufinalu Kupa. Ulog je zaista veliki, jer osvajač trofeja ovog takmičenja ove sezone ima zagarantovanu dugu jesen u Evropi – ide u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, što će reći da u džepu ima sigurno grupnu fazu Lige konferencije. Stara dama je trenutno na petom mestu na tabeli Mozzart Bet Superlige, ali uz isti broj bodova kao i Partizan, koji je na koti četiri, trenutno poslednjoj sigurnoj evropskoj vizi. Naime, ukoliko bi se desilo da pobednik Kupa bude neka ekipa koja nije u top pet na tabeli, odnosno Novi Pazar, Radnik ili niški Radnički, onda bi petoplasirani tim iz šampionata ostao bez izlaska na evroscenu. Svesni su te opasnosti u taboru Lala, pa ne žele ništa da prepuštaju slučaju.

Iako je predstojeći rival u očajnoj formi, stručni štab Novosađana se ni najmanje ne opušta pred ovaj okršaj.

“Ne očekujem da je to olakšavajuća okolnost, jer će oni biti maksimalno koncetrisani i fokusirani. Ne ulazimo u to kakav je njima značaj ove utakmice, ali znamo koliko je nama bitna i želimo plasman u narednu fazu. Čeka nas ozbiljan raspored do kraja. Želimo da uđemo u finiš sezone kako dolikuje ovom klubu i da izborimo što veći plasman. Za početak se nadam da ćemo uz dobru igru izboriti polufinale Kupa”, rekao je strateg Lala Radoslav Batak u najavi meča.

Novosađane vežu izuzetno lepe uspomene za „Čair“, jer su upravo na tom mestu podigli pehar Kupa pre tri godine, kada su pod palicom Nenada Lalatovića posle penal serije savladali Partizan. Sad se vraćaju na mesto uspeha s namerom da pod komandom Radoslava Bataka sa istog mesta pronađu put do polufinala i tamo se pridruže Crvenoj zvezdi, koja je juče nakon penala eliminisala Napredak u Kruševcu.

Imali su Novosađani mnogo kadrovskih problema pred prethodni ligaški susret protiv Voždovca (2:0). Nisu mogli da računaju na Vitasa i Uroša Nikolića, ali se situacija u međuvremenu popravila. Obojica su spremna za ovaj susret, ali će danas izostati bek Milan Lazarević, zbog žutih kartona. Zato treba očekivati da na levom beku od starta počne mladi Filip Antonijević, koji je ove sezone retko dobijao šansu, ali je protiv Zmajeva pre par dana pružio korektnu partiju. Na desnom beku opet će delovati Igor Jeličić, dok će štoperski tandem verovatno činiti Vitas i Ljubisavljević. Ostaje dilema za koji će se formacijski pristup opredeliti stručni štab Voše; izuzetno ofanzivan sa dvojicom napadača, Jovanom Miloševićem i Nemanjom Nikolićem, ili će pak krenuti nešto opreznije, sa jednim centarforom.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Jeličić, Vitas, Ljubisavljević, Antonijević – Topić, Zukić – Čumić, U.Nikolić, Malbašić – Milošević.


KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE:

Sreda:

Napredak - Crvena zvezda 2:4 penali - 0:0

Četvrtak:

16.00: (5,40) Radnik (3,60) Čukarički (1,62)

16.00: (1,65) TSC (3,60) Novi Pazar (5,10)

18.30: (3,35) Radnički Niš (3,25) Vojvodina (2,10)


tagovi

Kup SrbijeRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara