(FK Vojvodina)
(FK Vojvodina)

Voša traži novog štopera: U obzir dolaze samo oni koji prave razliku

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.01.24. | 11:16

Mladi Sukačev skrenuo pažnju na premijernim pripremama sa seniorima

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Larnake)

Posle pobede nad Voždovcem (2:1), Vojvodina je ubedljivo slavila u drugoj pripremnoj utakmici na Kipru, nad lokalnim drugoligašem Onisolosom (5:1). Možda protivnik nije odgovarajući test Lalama za ono što ih očekuje u Mozzart Bet Superligi, ali bi trebalo imati u vidu da su i više nego ubedljiv trijumf većinski izneli Vošini omladinci, koji su igrali u prvih 60 minuta.

Izabrane vesti

Za to vreme je na semaforu bilo 2:1 za Novosađane, a ulaskom iskusnije grupe igrača u potpunosti je slomljen otpor rivala.

Trener Božidar Bandović zadovoljan je pristupom.

Mislim da smo dosta dobro odigrali, možda je trebalo da u prvom poluvremenu budemo odlučniji. Generalno sam zadovoljan pristupom, disciplinom i odnosom prema igri. Dobro radimo i to se prenosi na teren, a verujem da kako treniraš, tako ćeš i da igraš. Treninzi su intenzivni, možda je neko umoran, ali to je normalno u ovoj fazi”, rekao je Bandović.

Sjajnu partiju pružio je omladinac Petar Sukačev. Postigao je gol, na prvim pripremama sa seniorskim timom.

Ne volim da izdvajam pojedince, ovog puta je šansu na pravi način iskoristio Sukačev i pokazao se veoma dobro, ali i ostali mladi igrači imaju kvalitet. Trebalo bi da nastave da rade i da budu strpljivi”.

Vošin strateg rekao je da će tokom priprema igrači dobijati podjednaku minutažu.

“Imamo još dve utakmice i planiramo da odigramo još jednu 4. februara. Videćemo kako ćemo rasporediti minutažu u preostale dve provere na Kipru. Minutaža će biti približna kod svih igrača, nakon čega ćemo imati jasniju sliku o svakom. Želimo da zadržimo ovaj isti pristup i rad na treninzima, jer nas to vodi ka ostvarenju ciljeva”.

Pripreme na Kipru je napustio standardni štoper Lazar Rosić, koji odlazi u Kinu. Novosađani će morati do kraja prelaznog roka da angažuju fudbalera na toj poziciji.

U ovom trenutku gledamo neke opcije, a klub će vas obavestiti kada bude konkretnijih poteza. Kao što je rekao i direktor Marko Jovanović, želimo da dovedemo samo one igrače koji mogu da donesu razliku na terenu, ali i van njega kako bi i mladi igrači trenirajući sa njima mogli da nauče kako da predstavljaju veliki klub”, zaključio je šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović.



tagovi

FK VojvodinaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara