Dimitrije Kamenović (©Lazio)
Dimitrije Kamenović (©Lazio)

Vreme za Kamenovića da se nametne, Sari ga vidi kao štopera

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 17:52

Srpski defanzivac ne želi da menja sredinu

Višemesečne peripetije sa transferom Dimitrija Kamenovića završene su poslednjeg dana januara, kada je Lacio zvanično potvrdio da je transfer iz Čukaričkog definitivno realizovan, a momak rodom iz Pirota prijavljen za nastavak sezone.

Kamenović je do kraja upisao samo jedan nastup, s tim da je u tih 45 minuta protiv Verone, kako pišu italijanski mediji, pokazao snažan karakter i da na njega može da se računa.

Izabrane vesti

U danima kada se sve glasnije piše i govori o dolasku Ivana Ilića na Olimpiko kao naslednik Sergeja Milinković Savića, sudbina drugog od tri srpska internacionalca takođe je u fokusu struke Nebeskoplavih.

Nedelja, 20.45: (3,90) Slovenija (3,40) Srbija (2,00)

Mauricio Sari navodno je zadovoljan Kamenovićevim zalaganjem na treninzima, zbog čega mu je i dao minute protiv Verone, a navodno je tako želeo da mu pošalje poruku da želi od njega da vidi još više u narednom periodu.

Zbog toga rimski Korijere delo Sport piše da je pred polaznikom škole Čukaričkog period u kojem treba da se dokaže kod Sarija. Priliku će dobiti već tokom priprema posle čega će i definitivno biti jasnije da li će Kamenović imati ozbiljniju ulogu u predstojećoj sezoni.

Ono što je bitan momenat jeste kako Sari gleda na kvalitete defanzivca koji će 16. jula napuniti 22 godine. Naime, iskusni stručnjak Kamenovića vidi pre kao štopera, nego levog beka. Poziciju u srcu odbrane Kamenović je pokrivao tokom dana u mladoj reprezentaciji Srbije, a Sari veruje da njegov dalji rast treba da se odvija u tom pravcu.

Lacio na štoperskim mestima ima Luiza Felipea, Patrika, Frančeska Aćerbija i Stefana Radua, dok su Elseid Hisaj i Adam Marušić pokrivali levi bok iako su obojica izvorno desni bekovi.

 


tagovi

Dimitrije KamenovićLetnji prelazni rok 2022LacioMauricio Sari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara