Robert Levandovski (©AFP)
Robert Levandovski (©AFP)

Vrhunac borbe za Ligu šampiona, a Barsa slavi titulu na Kamp Nou

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.05.23. | 11:50

Blaugrana dočekuje Sosijedad koji brani četvrto mesto u Primeri

Viljareal još nije odustao od borbe za četvrto mesto i ako uspe u Đironi, izvršiće pritisak na Sosijedad. Ujedno, Baskijce čeka meč na Kamp Nouu...

Dok Barselona može da iskoristi meč protiv Sosijedada kao proslavu osvajanja titule vladara Španije, gosti iz San Sebastijana moraju da se fokusiraju do kraja sezone. Igrači trenera

Izabrane vesti

Imanola Alguasila bore se za kvalifikacije za Ligu šampiona i moguća pobeda u Barseloni bila bi važan korak.

U suprotnom, Viljareal i Betis bi mogli da se opasno približe četvrtom mestu. Naravno, Sosijedad nije siguran, iako ima pet bodova prednosti u odnosu na Žutu podmornicu. Baskijci imaju prilično komplikovan raspored i, pored Barselone, igraju protiv Almerije, Atletiko Madrida i Sevilje.

Alguasilovi momci su poklekli u prošlom kolu i na svom terenu remizirali 2:2 sa drugom katalonskom ekipom, Đironom. Sa druge strane, forma nije loša i protiv Đirone je to bila peta utakmica bez poraza u nizu.

21.00: (1,92) Barselona (3,50) Real Sosijedad (4,10)

Barselona slavi. Prva šampionska titula od 2019. godine definitivno je potvrđena u prošlom kolu, kada je Blaugrana u gradskom derbiju pobedila Espanjol sa 4:2. Istovremeno, Ćavijev tim je dobio i treću utakmicu zaredom i već ima nedostižno vođstvo na vrhu. Ali ovo je bila prilično čudna sezona za Barsu. Osvajanje šampionata je u velikoj suprotnosti sa učinkom u evropskim kupovima, gde je slavni tim drugi put zaredom značajno podbacio. Međutim, nikoga nije briga za to u trenutnom stanju opijenosti.

Naravno, mnogo se spekuliše o budućem pravcu kluba, čiji veliki finansijski problemi još ne jenjavaju. Očekuje se da će predsednik

Đoan Laporta

narednih dana produžiti ugovor sa trenerom Ćavijem, dok će bivši igrač

Deko

preuzeti mesto sportskog direktora. Bilo je i izveštaja da je još jedan zvaničnik

Mateu Alemani

ostao, koji je prvobitno želeo da napusti klub. Pitanje je i sa kojim sastavom će Barselona braniti šampionsku titulu...

------------

Sve utakmice Primere 

možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com

. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------

Sosijedadu već dugo ne ide dobro protiv Barselone. Baskijci su poslednji put pobedili katalonskog velikana u aprilu 2016. i od tada su samo dva puta remizirali i izgubili u ostatku mečeva. Ove godine, Barselona je pobedila sa 4:1 na Anoeti, a uspela je i na Kamp Nou u četvrtfinalu Kupa kralja (1:0). Ali sastav iz San Sebadtijana ima motivaciju da konačno prekine ovaj negativni bilans, jer će ih pobeda značajno približiti priželjkivanoj Ligi šampiona.

Barseloni će nedostajati vezista

Gavi, koji je pokupio previše žutih kartona, inače je ekipa na okupu. Sosijedad time ne može da se pohvali. Mendez, Sadik i Merkelanc su i dalje povređeni.

14.00: (2,70) Đirona (3,40) Viljareal (2,60)

Viljareal je možda uspeo da pobedi u poslednja dva meča sa Đironom, ali Žutu podmornicu čeka veoma težak zadatak u subotu popodne. Domaći tim iz Katalonije je ponosan na sdličnu formu i ima samopouzdanje.

Prvi subotnji meč 35. kola Primere biće meč između Đirone i Viljareala na stadionu Munisipal de Montilivi, i sastaće se dva sjajna tima u odličnoj formi. Trener

Mičel

nije izgubio sa Đironom u četiri duela, a za to vreme njegov tim se suočio sa Real Madridom, Seviljom, Majorkom i Sosijedadom. Čak je uspeo da pobedi Blankose i podeli bodove sa baskijskim Realom u prošlom kolu.

Neće biti dovoljno za plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, to je jasno, ali ni trenutno sedmo mesto definitivno nije negativan saldo. Garantuje ulazak u Ligu konferencije, ali Đirona ne mora da prestane da razmišlja ni o Ligi Evrope. Nedostaje joj sedam bodova, a ostalo je još 12 u igri. Bio bi to fantastičan podvig za novajliju u ligi.

Kao i u slučaju Đirone, i Viljareal igra veoma solidno. Čak ni on nije poražen u poslednje četiri utakmice. Dobio je tri puta, a posebno je bio uspešan u prošlom kolu u kojem je briljirao. Nije imao problema sa odbranom Bilbaa i razbio je Lavove sa 5:1. Odlična forma je pojačala nade Viljareala u proboj do Lige šampiona, od koje ga trenutno deli pet bodova.

PRIMERA – 35. KOLO


Petak


Kadiz - Valjadolid 2:0 (0:0)

/Bongonda 69, 76pen/

Subota

14.00: (2,70) Đirona (3,40) Viljareal (2,60)

16.15: (1,70) Atletik Bilbao (3,70) Selta (5,90)

18.30: (2,30) Almerija (3,30) Majorka (3,20)

18.30: (1,52) Hetafe (3,90) Elče (7,25)

21.00: (1,92) Barselona (3,50) Real Sosijedad (4,10)

Nedelja

14.00: (2,25) Rajo Valjekano (3,50) Espanjol (3,40)

16.15: (1,40) Atletiko Madrid (4,80) Osasuna (9,50)

18.30: (3,15) Valensija (3,50) Real Madrid (2,35)

21.00: (2,40) Sevilja (3,40) Betis (3,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBarselonaReal SosijedadSosijedadViljarealĐirona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara