Radost igrača Mančester Junajteda (©Reuters)
Radost igrača Mančester Junajteda (©Reuters)

Zabicer spreman za Palas, Vukovi ne vole kad im dolazi Liverpul

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.02.23. | 13:21

Nastavlja se 22. kolo Premijer lige interesantnim obračunima

Everton ima novog stratega, a Šona Dajša čeka težak debi jer Karamele dočekuju lidera Arsenal posle ručka. Njukasl će se takmičiti sa Vest Hemom, Mančester Junajted je favorit protiv uvek neprijatnog Kristal Palasa, a Liverpul bi želeo da nastavi putem pobeda kojim je krenuo pre dve sedmice kada je savladao Vulverhempton u FA kupu.

Mančester Junajted će se, takođe, ponovo suočiti sa Kristal Palasom posle dve nedelje i želeće da nadoknadi kiks sa Selhurst Parka, gde je remizirao 1:1. Junajted drugi put za kratko vreme igra protiv Orlova, a Crveni đavoli su dobro raspoloženi pošto su u sredu pobedili Notingem sa 2:0 i izborili plasman u finale Liga kupa na Vembliju.

Izabrane vesti

Uz to, Džejdon Sančo se vratio u igru posle dužeg vremena, a za subotnju utakmicu biće spreman i Marsel Zabicer, koji je poslednjeg dana prelaznog roka pristao da dođe na Old Trafordu do kraja sezone.

16.00: (1,40) Mančester Junajted (4,50) Kristal Palas (8,50)

Domaćin je trenutno na 4. mestu, gde ima isti bodove kao i trećeplasirani Njukasl. Uz to, Totenhem diše za vratom, zaostaje tri boda. Na konferenciji pre utakmice, Erik ten Hag je pohvalio povratak nekoliko ofanzivnih igrača.

"Sjajno je što su Marsijal i Sančo ponovo na raspolaganju. Napravili smo mnogo kompromisa tokom sezone. Nadamo se da sada dolazimo u poziciju da su svi zdravi. Ako želimo da osvajamo trofeje, moramo da imamo kompletnu ekipu, igrači sa klupe mogu da unesu novu dinamiku u igru i promene tok", rekao je holandski strateg.

Junajted se suočio sa Kristal Palasom pre 14 dana i uskraćen je za pobedu na Selhurst Parku u 91. minutu kada je Olize valorizovao slobodan udarac. Domaći će u subotu biti bez Mektominija, Eriksena, van de Beka i Batlanda.

Gosti su zabeležili vredne remije u poslednja dva prvenstvena kola. Prvo su osvojili bod protiv Junajteda, a zatim odigrali meč bez golova protiv Njukasla kod kuće. Protiv Svraka, Orlovi su odradili odličan posao u odbrani, što Patrik Vijeira nije zaboravio da istakne posle meča.

"Mislim da smo otežali protivniku, dobro smo se branili i igrali kao tim. Igrali smo zaista dobro poslednje dve utakmice i nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je francuski kormilar, koji na Old Trafordu ne može da računa na Andersena, Fergusona, Makartura i Zahu.

16.00: (4,00) Vulverhempton (3,60) Liverpul (2,00)

Vulverhempton bi želeo da se udalji sa pozicija za ispadanje, ali na stadion Molinju stiže Liverpul, koji je pre dve nedelje pobedio domaći tim u FA kupu. Čak ni momci Jirgena Klopa ne igraju optimalno, ali nisu poraženi devet utakmica zaredom od Vukova u svim takmičenjima.

Darvin Nunjez (©AFP)Darvin Nunjez (©AFP)

Vulverhempton nije mogao da se nosi sa gustim rasporedom i zabeležio je samo jednu pobedu u poslednjih sedam mečeva. Domaći tim nema lepa sećanja na Liverpul, pošto je pre dve nedelje morao da se oprosti od FA kupa zbog Redsa. Posle toga, igrači Đulena Lopetegija su potpisali kapitulaciju protiv Mančester Sitija i izgubili su sa 3:0.

Vukovi se nalaze na 17. mestu u Premijer ligi i samo su na par golova udaljeni od mesta za ispadanje. Domaći su se mučili kod kuće ove sezone, pobedivši u samo tri od svojih 10 utakmica do sada, a Čikinjo, Kalajdžič, Neto i Traore sigurno neće istrčati na stadion Molinju.

Liverpul nastavlja da igra neujednačeno. Redsi su u ligi dobili hladan tuš od Brajtona 3:0, a potom su uspeli da nokautiraju Vulverhempton i plasiraju se u narednu rundu FA kupa. Ipak, vratio se Liverpul kiksevima kada je remizirao sa Čelsijem, ali u narednom kolu FA kupa ponovo nije umeo protiv "ukletog" Brajtona, koji je u 92. minutu došao do trijumfa 2:1.

Ni Liverpul neće biti potpuno kompletan. Među povređenima su Artur, Žota, Dijaz, Firmino, Konate i van Dajk.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

PREMIJER LIGA – 22. KOLO

Petak

Čelsi - Fulam 0:0

Subota

13.30: (8,50) Everton (4,50) Arsenal (1,45)

16.00: (2,00) Aston Vila (3,50) Lester (4,10)

16.00: (1,95) Brentford (3,50) Sautempton (4,40)

16.00: (1,40) Brajton (4,90) Bornmut (9,00)

16.00: (1,40) Mančester junajted (4,50) Kristal Palas (8,50)

16.00: (4,00) Vulverhempton (3,60) Liverpul (2,00)

18.30: (1,70) Njukasl (3,70) Vest Hem (5,90)

Nedelja

15.00: (2,70) Notingem Forest (3,10) Lids (2,75)

17.30: (4,90) Totenhem (3,60) Mančester Siti (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaMančester JunajtedLiverpulVulverhemptonKristal Palas

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara