Zastava Republike Arcah i podsećanje na “Hirošimu Kavkaza“ prekinuli meč u Luksemburgu

Vreme čitanja: 1min | čet. 03.10.19. | 22:07

Surova provokacija Jermena

Luksemburžanima verovatno ništa nije bilo jasno. Zastava koja im verovatno nije priznata okačena na dronu letela je nad stadionom “Žozi Bartel“. Prekid naravno, trajao je nekih 20-ak minuta, ubrzo su svi shvatili da je u pitanju zastava Republike Arcah, odnosno regiona Nagorno-Karabah.

Za one koji baš i ne prate toliku politička zbivanja na Kavkazu, region Nagorno-Karabah zvanično pripada Azerbejdžanu, ali njime de fakto vlada Republika Arcah, odnosno jermenska većina. Azerbejdžan i dalje smatra tu teritoriju svojom, iako se suštinski tu ništa ne pita još od 1988. godine.

Izabrane vesti

Tako da možemo sa punom sigurnošću da se brojna jermenska imigracija u Evropi ovako narugala Azerbejdžancima. Prilično surovo ako smemo da dodamo s obzirom na to da je Karabag, sada stacioniran u prestonici Bakuu, originalno iz Agdana, grada koji nazivaju i “Hirošimom Kavkaza“, jer su ga Jermeni u ratu potpuno uništili kako azerbejdžanskom stanovništvu ne bi ni palo na pamet da se vrati.

Besni fudbaleri Karabag šutirali su loptu pokušavajući da obore dron.

Nebitno sad na čijoj ste ovde strani, setimo se kako smo se mi osećali znate već kad. Nije baš prijatno. I nije politici mesto na stadionima.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara