Nikola Kovačević (levo) u duelu sa Slobodanom Uroševićem (©Starsport)
Nikola Kovačević (levo) u duelu sa Slobodanom Uroševićem (©Starsport)

Zbog čudnog pravila Kovačeviću propao transfer u Indoneziju

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.23. | 10:56

Nekadašnji vezista kragujevačkog Radničkog po svoj prilici ostaje u Libiji

Egzotična vest stiže nam sa istoka Azije. Nekadašnji fudbaler Radničkog iz Kragujevca Nikola Kovačević bio je blizu transfera u redove indonežanskog prvoligaša PSIS iz Samaranga, ali je čitav posao zaustavljen zbog čudnog pravila u tamošnjem takmičenju.

Kako javljaju indonežanski mediji, Kovačević je dogovorio lične uslove sa klubom, ali transfer je blokiralo pravilo iz koje lige mogu da se dovode igrači. Naime, svi klubovi u Indoneziji pre početka prelaznog roka moraju da licitiraju lige iz kojih će tražiti pojačanja, a PSIS je zaboravio da na tu listu uvrsti Libiju, u kojoj 29-godišnji Kragujevčanin trenutno igra.

Izabrane vesti

Od članica CAF, čelnici kluba iz Samaranga su prijavili samo šest najjačih liga – Južnu Afriku, Egipat, Kongo, Maroko, Sudan i Mali. Promaklo im je očigledno da je Kovačević član Al Nasra iz Bengazija, libijskog prvoligaša.

Registracija srpskog fudbalera tako je propala, a PSIS je prinuđen da se okrene alternativnom rešenju za tu poziciju. Spekuliše se da će to da bude Portugalac Pedro Monteiro, koji igra za gruzijski Torpedo iz Kutaisija.

Sezona u Indoneziji se završila sredinom aprila, a PSIS je takmičenje završio na 13. poziciji. Prošle sezone u Indoneziji nije nastupao nijedan srpski fudbaler, najviše je bilo Brazilaca (27), a zatim Japanaca (osam), Argentinaca (pet), Filipinaca (četiri), Portugalaca (tri)…

Što se tiče Kovačevića, on za sada ostaje u Al Nasru, u koji je došao u januaru ove godine iz Kragujevca. Prethodno je defanzivni vezista igrao još za Novi Pazar, Mačvu, Radnik iz Surdulice, letonski Spartaks, niški Radnički, Vojvodinu i subotički Spartak.



tagovi

Nikola KovačevićIndonezija 1Libija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara