Ben Čilvel (©Reuters)
Ben Čilvel (©Reuters)

Zebnja raste: Ben Čilvel propušta Mundijal i dobar deo sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 15:54

Levi bek Engleske u agoniji, definitivna potvrda u petak

Ben Čilvel neće izvesno ići na Mundijal, a postoji velika šansa da propusti i dobar deo sezone, javljaju tvrdi britanski San.

Neizvesnost i dalje traje, mada je od toga da visi za Katar do toga da se neće naći u avionu prošlo samo nekoliko sati. Ugledni list Telegraf piše da u taborima Čelsija i Engleske vlada zebnja da je povreda ozbiljan. Doduše, nije još ništa konačno. Čilvel je posle obavljenih specijalističkih pregleda dobio prvi rezultat koji ni po koju cenu nije želeo da čuje – deluje da je pokidao zadnju ložu. Definitivna dijagnoza očekuje se u petak.

Izabrane vesti

On se posle utakmice požalio da je čuo zvuk pucanja, u trenutku kada je osetio neizdrživ bol. Mejson Maunt je posle utakmice govorio da je bilo mučno gledati Čilvela kako se previja od bolova. Grejem Poter je kratko prokomentarisao da su šanse engleskog levog beka da se nađe u Kataru “tanke“.

21. novembar, 14.00: (1,35) Engleska (4,70) Iran (10,0)

Čilvel je Stamford Bridž napustio na štakama, što je već ukazivalo da situacija nije dobra, a ako se zvanično ispostavi da je povreda teže prirode, selektor Geret Sautgejt naći će se u ozbiljnom problemu. Doduše, ni Grejem Poter neće biti u mnogo boljoj poziciji.

Podsetimo, narednog četvrtka očekuje se da Sautgejt objavi spisak od 26 girača, a već se preznojava zbog zdravstvenog statusa Risa Džejmsa, Kajla Vokera i Kalvina Filipsa.

Ako bi Čilvel otpao jedini legitimni bek ostao bi Luk Šo. To bi potencijalno moglo da gurne Rajana Sesenjona iz Totenhema da bude rezervna opcija, ili Džejmsa Džastina iz Lestera. Postoji i varijanta da Kiran Tripijer bude zamena Šou.

Čilvel nije odigrao ni minut na Evropskom prvenstvu pošto se zajedno sa Mejsonom Mauntom našao u izolaciji jer je utvrđeno da su obojica bili u bliskom kontaktu sa tada zaraženim Bilom Gilmurom.


tagovi

Ben Čilvelreprezentacija EngleskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara