Zidan večeras menja formaciju

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.19. | 15:23

Evo kako bi to trebalo da izgleda...

Pet utakmica u predsezoni, dve pobede (jedna na penale), dva poraza i jedna ozbiljna blamaža (protiv Atletika). Najvrednije pojačanje, Eden Azar, bled, nesnađen. Napadač od koga se očekuju golovi, Luka Jović, smušen, povređen. Ferlan Mnedi i Eder Militao "bez ocene"... Sasvim dovoljno za konstataciju da rekostrukcija tima nije započela najbolje. Odnosno da će put do povratka na nivo od pre dve, tri ili četiri godine biti duži nego što se mislilo. 

Prilika za popravljanje utiska i uigravanje je malo. Još samo dva kontrolna susreta. Već za deset dana zakazan je početak Primere, a Kraljevski klub odmah ima neugodno gostovanje - stadion Balaidos, Vigo. 

Izabrane vesti

U senci činjenice da je Zinedin Zidan za večerašnju proveru protiv RB Salcburga na spisak igrača uvrstio Gereta Bejla i Hamesa Rodigeza, igrače za koje se očekuje da budu prodati do kraja avgusta, ostalo je pisanje današnjeg Asa, da će francuski stručnjak posegnuti za ozbiljnim izmenama u formacijskom smilu. Madridski list navodi da Zidan želi da proba sa trojicom u poslednjoj liniji, odnosno sa dva klasična napadača, što bi značilo promenu formacije u 3-5-2.   

As piše da Zizu sve to radi kako bi pokušao da probudi uspavanog Edena Azara, odnosno kako bi izvukao maksimum iz njegovog potencijala. Ideja da je da Belgijanac dobije ulogu plejmejkera, odnosno "lutajućeg" pakera, koji bi imao potpunu slobodu kretanja. U tom smislu, Zidan bi u isto vreme uigravao trojku u odbrani: Ramos, Militao, Varan. Bekovske pozicije, sada značajno ofanzivnije, zauzeli bi Karvahal i Marselo, dok bi leđa Azaru čuvali najverovatnije Kazmemiro i Kros. As navodi da je Luka Modrić trenutno u podređenom položaju u odnosu na ovu dvojicu. 

Iz čitave ove pretumbacije profitirao bi i naš Luka Jović. Tako bar tvrde španske kolege. Ako im je za verovati, najskuplji špic u istoriji madridskog velikana zaigraće po prvi put u tandemu sa Karimom Benzemom. Podsetimo, Jović je prethodnih dana imao problema sa povredom, ali oporavio se i ponovo je fit. 

Koliko god se ove promene ticale ponajviše Edena Azara jasno je da Zidan želi da proba nešto novo u defanzivnom smislu, pošto Real ni na jednom od pet pripremnih utakmica nije uspeo da sačuva gol. Štaviše, primio ih je 15, illiti više od tri u proseku po utakmici.  

Šta vi kažete, može li Real u 3-5-2?

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara